LT26i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi Fiyatları görünce ağzım açık kaldı devlet bizi iyi düdüklüyor LT26i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi Blue 9364 kanada doları LT26i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi Elentra 15449 kanada $ LT26i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
hiçkimse kusura bakmasın biz kendimiz hak etmişiz bunca zamandır. bu devranda böyle gider şimdi çıkıp desinler otomotivde zerre kadar vergi yok yada bilmem ne kadar düştü. net olarak 90.000 tl lik araç 35.000 e düştü diyelim. 1 sene geçmeden aracı firmalar kar paylarını arttıracaklar fabrikalar zam yapacaklar. nasılsa bu millet bu arabayı daha düne kadar 90 a alıyordu ufak ufak gider hesabı çekerler. vergiden hiç memnun değilim ( bu kadar yüksek olmasından ) ama bu saatten sonra hakem golü vermiş iptal olmaz.
ya kimse almazsa? imkansız ama alımlar ya düşerde vergiyi kaldırmak zorunda kalırlarsa? ikinci bir ihtimal biz ses çıkarmayı bilmiyoruz... ben şuan isyanın doruklarındayım anlatamam şu i30 un fiyatını görünce dibim düştü....:RpS_ohmy:
1 kere yedin devamında yedirirler adama... İndirim hayallerine kimse inanmasın... kaşıkla indirir kepçe ile geri alırlar... ayrıca hiç üzülmüyorum... millet kendi istedi... inşallah daha çok yükselir... neden mi bayramda dışarı bir baktım ki zibille araçlar dışarda... demekki insanlarda para çook... araç fiyatlarındaki artış ise tehlike sinyali demek... Tr de gizlice develasyon oldu kimse farketmedi... üstü örtüldü... kıytırık B segmenti araçlar 50 bin TL oldu... önümüzdeki 10 yıl içinde de 70-80 olacaksa bisiklet almak bile hayal... inşallah bu şekilde olur... inşallah bisiklet bile bu ülkede 100 bin tl asgari ücret de 1000 TL olarak kalır... inşalllaaaahhhhhh... Anlayanlara...
Mesele sadece vergi değiki.Buradaki şirketler çok aç gözlü hiç durmadan zam yapıyor.Bir de üstüne vergiler binince iyice uçuyor.i20 için bile 10bin liraya yakın vergi alıyorlar.Ne vergisi lan bu zaten her türlü ihtiyacımızdan milyarlarca vergi alıyorlar. Ne lanet bir sistem bu anlamadım ki.Ulan kapitalizim kapitalizim diyorum ama bakıyorum diğer kapitalist ülkeler bile halkını bu kadar yerin dibine sokupta borç batağında bırakmıyor.Sonra neymiş efendim yıllık gelir 10bin dolar oldu da milletin ferah seviyesi yükseldi de şuyduda buydu.İnsanların adam gibi yaşamasına izin vermiyorsun bari bırakta 1-2 şeyden zevk alsın. Bankalara borcumuz 350milyar lira olmuş.Ne zaman batarız bilmiyorum.
Şimdi arkadaşlar beni yanlış anlamayın ama fiyatlar bu kadar yüksekken ve asgari ücret böyleyken dışarıda trafiği görüyosunuz. Ben ülkede vergilerin yarı yarıya düştükten sonra ne olacağını hayal ediyorumda pek iyi düşünemiyorum. İlk önce gerekli altyapılar hazırlanmalı ve bazı konularda ilerlemeliyiz. Kanada dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden biri. Bu ülkeyle bizim kıyaslanamayacak derecede aramızda uçurum var. Bugün bu devleti kim yönetirse yönetsin vergiler yüksek kalacak çünkü buna mecburlar. Vergileri düşürdüğünüz an dış acık alır başını gider. Hee bencede biraz düşmeli açıkçası ama biraz... son olarakta çok söylüyorum ve herkes çok söylüyo teknolojisiz büyümenin sınırları belli. Teknoloji Ar-Ge yatırımları artmalı. Yoksa ileri asla gidemeyiz. 5 e satıp 10 a alırız hep...
Asgari ücretin 900 lira olduğu ve temel gıda maddeleri olan pazarda kilosu 10 liraya satılan limon yada kilosu 7 lira olan taze fasulye yi bile yarım kilo alabilen ve halada koyun gibi seçimlerde iktidarda olana oy veriyorsa ben daha birşey demiyorum. imla hatası Tapatalk yüzünden
mesele aslında o değil.. bizi bu hale kim getirdi? atatürk zamanında kimseye 1 tl borcumuz yoktu uçak fabrikalarımız vardı... sonra noldu? battık battık çıktık. mesele şudur: bizi bu halden kim kurtaracak? bence daha bi 30-40 yıl daha böyle gider... savaş mavaş çıkıpta ortalık kan gölüne dönmezse...