merhaba arkadaslar 98 model gls aracımda kalorıfer peteklerını actıgımda soguk hava uflerken yogun bır sekılde yanmıs yag kokusu gelıyordu aracı cok rahatsız edıcı bır sekılde. sonra aracı durdurup kaputu actım ve genel baktım bırsey goremedım motor yag kapagını actıgımda aynı koku geldı ve ıcınden duman cıkıyordu sızde bu nedır ?
İç dışr havalandırma düğmesini İÇ e alarak test edin. Eğer kesilirse . Dış hava giriş tarafını kontrol edin.
arkadasım bu araclarda kronik bi sorundan motr üst kapağından ve vida diperinden yağ sızmasıdır.özellikle yüksek hızlaa cıktığından bu yağ atar ve altta egsoz üzerine sızar ve yanar.o kokuda içeri girer ust kapağı contası ile değiştirin.ve hız yapmayın:9
sızmanın şiddetine göre normal denilebilir, benim aracımda da vardı sızma(terleme diyor sanayidekiler) herhangi bir motor sorunu olmadan 190bine kadar kullanıp sattım aracı.
tsk ederım bıldıglerınız ıcın ama bu terleme dedıklerı sey baya var ıns motorda sorun olmaz besbellı kı yag kacırıyo bu terlemıyor
Koku olayı ile terlemenin bağlantısı yok. Bende de 96 vardı. Termele yaptığında içeri koku vermiyordur! Başka bir durum var.
soğutma suyu antifirizli mi? kalorifer peteği sızdırma yapıyorsa ondan dolayı koku gelebilir sıcak konumda iken hava kanallarından duman geliyoor mu?
radyotor suyu antıfırız lı dedıgıne hıc bakmadım sıcak konumda duman yok galıba ama emın olmak ıcın ıyıce bı bakayım