Öncelikle merhabalar. Getz 1.5 dizel 3 silindir aracımın daha motoru ısınmadan kalorifer açınca ışıkları ve gösterge panelindeki aydınlatmayı kısıyor. Fanı kapatınca düzeliyor. Motor ısınınca sorun yok. Sadece araç soğuk motorken yapıyor. Akü yeni aldım. Büyük bir sorun değil ama benzerini yaşayan var mı ? Birde lifter ( taped ) sesim gelmeye başladı. Motor soğukken şık şık şık diye ses yapıyor. Normalde 10 bin görmeden yağ ve filtre değiştiririm. Kullanılan yağlar , elf ve mobil 5 30. Önerilerinizi bekliyorum.
Akü şase kablosunu güçlendirmeyi deneyin. Düzeleceği garanti değil yalnız. Benzer sorun daha önce 1.5 crdi accent admire aracımda da olmuştu. Kışın motor soğukken farları kısıyordu. Motor ısınınca düzeliyordu. Yetkili servise götürmüştüm. Sorunun sebebini bulamamışlardı. Ek şase kablosu da çekmiştik düzelmemişti. Lifter sesi ile ilgili olarak bir sonraki bakımda motor iç temizleyici (engine flush), orjinal yağ filtresi ve motul, valvoline, shell yağ deneyebilirsiniz.
Dediğiniz gibi ustalarda bulamıyor. Işık kısma sorununu. Yağ değişiminde engine flush yapıp shel yağ koymayı düşündüm bende. Lifter katkısıda atmalımıyım acaba ? 5 30 sentetik yağ koyuyoruz 4 bakımdır. 5 40 a mı geçsem ? Teşekkürler.
Lifter katkısını xd2 elantrada denemiştim. Sesi azalmıştı ama tamamen kesmemişti. Aracınızın kullanma kılavuzundaki yağ aslında 10-30. Hyundai servislerinin kullandığı shell 10-30 AH yağı piyasada bulmak zor. 5-30 yerine 5-40 deneyebilirsiniz.