Merhaba. 2011 era team aracımın kaloriferi yolcu tarafı sıcak, sürücü tarafı soğuk üflüyor. Temizletmek için gittiğim yer bunlar açılmıyor çünkü kanalları çok ince dedi. Değişmek lazım. Değişmezsem ne zararı var dedim. Lpg beyni ısınmaz araç fazla yakar dedi. 400 lira fiyat verdi. Daha önce mekanikçi ustam değişmezsem sadece kalorifer tek taraf ısıtır başka bi zararı yok demişti. Acaba lpg ye gerçekten etki eder mi. Ben bu hâline razıyım aslında. Ama eğer yakıtı etkiliyorsa değiştireyim dedim. Bu arada temizletme yaptıran var mı hiç.
Öncelikle iyi akşamlar. Accent eraların kronik sorunlarından biride bu kalorifer peteğinin şoför tarafının ısınmamasıdır. Lpgye hiçbir etkisi yoktur. Çünkü yolcu tarafının ısıttığını söylemişsiniz. Benim aracımda şoför tarafı isitmazken birkaç sefer motor soğutma suyu değişimi (her değişim 3 lt antifriz eklenmiştir.) sonrasında yolcu tarafı kadar olmasa da buna da şükür diyeceğim bir şekilde sıcaklık alıyorum. Kalorifer değişim konusunda ise torpidonun altındaki ayak havalandırmasının bulunduğu yerdeki kapağı sökerseniz 2 adet metal boru görürsünüz motora doğru giden. Bunları belli noktalardan kesip değişimini yapıyorlar. Videoları var. Eliniz yatkın ise izleyerek sizde değiştirebilirsiniz.
Öncelikle bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Demek ki fazla yakıt durumu falan hikayeymiş. Diğer ustam demişti zaten bi zararı yok diye. Peki başka bir yerde makineye bağlatıp yinede denesem mi acaba açmayı tıkanıklığı yoksa gerçekten bunların peteği açılmıyor mu temizletme ile.
Başka bir yerde usta ellerde açılabilir ama petek çok tıkanmış veyahut çürümeye durmussa patlakta verebilir. Başka bir radyatorcüye gösterin. Ama makine ile temizlesinler. Daha garanti olur.
Eğer makine yapılırsa iyi olur ama makinesizde yaparlar, boruyu bağlayıp ilk önce içindeki suyu boşaltır varsa tortu vs sökülür sonra ilacı gene manuel borudan verir
Belki olur sonuçta asitli bir sıvıyı yüksek basınç ile dolaşım yaptıracaklar. Antifriz kullanmayınca paslanma olması normal.