Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kalorifer Tıkanması Lpg Ilişkisi.

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ermhkner tarafından 6 Şubat 2020 tarihinde açılan konu

1. ermhkner

ermhkner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    53
    Ad Soyad:
    MEHMET ERKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhaba. 2011 era team aracımın kaloriferi yolcu tarafı sıcak, sürücü tarafı soğuk üflüyor. Temizletmek için gittiğim yer bunlar açılmıyor çünkü kanalları çok ince dedi. Değişmek lazım. Değişmezsem ne zararı var dedim. Lpg beyni ısınmaz araç fazla yakar dedi. 400 lira fiyat verdi. Daha önce mekanikçi ustam değişmezsem sadece kalorifer tek taraf ısıtır başka bi zararı yok demişti. Acaba lpg ye gerçekten etki eder mi. Ben bu hâline razıyım aslında. Ama eğer yakıtı etkiliyorsa değiştireyim dedim. Bu arada temizletme yaptıran var mı hiç.

2. CruZz30

CruZz30 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Ali Fil
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Öncelikle iyi akşamlar. Accent eraların kronik sorunlarından biride bu kalorifer peteğinin şoför tarafının ısınmamasıdır. Lpgye hiçbir etkisi yoktur. Çünkü yolcu tarafının ısıttığını söylemişsiniz. Benim aracımda şoför tarafı isitmazken birkaç sefer motor soğutma suyu değişimi (her değişim 3 lt antifriz eklenmiştir.) sonrasında yolcu tarafı kadar olmasa da buna da şükür diyeceğim bir şekilde sıcaklık alıyorum.
    Kalorifer değişim konusunda ise torpidonun altındaki ayak havalandırmasının bulunduğu yerdeki kapağı sökerseniz 2 adet metal boru görürsünüz motora doğru giden. Bunları belli noktalardan kesip değişimini yapıyorlar. Videoları var. Eliniz yatkın ise izleyerek sizde değiştirebilirsiniz.

ermhkner bunu beğendi.
  3. ermhkner

ermhkner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    53
    Ad Soyad:
    MEHMET ERKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Öncelikle bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Demek ki fazla yakıt durumu falan hikayeymiş. Diğer ustam demişti zaten bi zararı yok diye. Peki başka bir yerde makineye bağlatıp yinede denesem mi acaba açmayı tıkanıklığı yoksa gerçekten bunların peteği açılmıyor mu temizletme ile.

4. CruZz30

CruZz30 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Ali Fil
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Başka bir yerde usta ellerde açılabilir ama petek çok tıkanmış veyahut çürümeye durmussa patlakta verebilir. Başka bir radyatorcüye gösterin. Ama makine ile temizlesinler. Daha garanti olur.

5. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eğer makine yapılırsa iyi olur ama makinesizde yaparlar, boruyu bağlayıp ilk önce içindeki suyu boşaltır varsa tortu vs sökülür sonra ilacı gene manuel borudan verir

ermhkner bunu beğendi.
  6. ermhkner

ermhkner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    53
    Ad Soyad:
    MEHMET ERKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim. Bi denemek istiyorum olacak bişeyse boşuna petek değişmeyeyim.

Tilki bunu beğendi.
  7. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Belki olur sonuçta asitli bir sıvıyı yüksek basınç ile dolaşım yaptıracaklar. Antifriz kullanmayınca paslanma olması normal.

Bu Sayfayı Paylaş