Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kalorifer ısıtmıyorsa kesin çözüm..

'Accent Forum - Club' forumunda hlkckmkc tarafından 26 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. hlkckmkc

hlkckmkc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    KALORİFERİNİZİ KENDİNİZ TEMİZLEYEBİLİRSENİZ,

Merhaba arkadaşlar, bende 99 accent otomatik gls var, 6 ay önce aldım, ama pişmanım, arabayı aldığım günden beri sorunları dinmiyor, örneğin kış geldi kaloriferi yanmıyordu, ısıtma sisteminin heryerini kontrol ettim ama sorun çözülmedi, hatta termostat bile yeniden aldım taktım ama nafile, arabada giderken donuyorum, sonunda sorunun kalorifer peteğinin tıkanık olduğu kanısına vardım, şimdi asıl sorun bunun nasıl çözüleceği,bugün kafam bozuldu aldım arabayı çalıştığım iş yerine gittim, şirketin alektrikcisi ile beraber napacağımızı düşündük, ya göğüsü söküp petek değişecek yada temizlenecek, sonunda temizlemeye karar verdik, şimdi sizlere kalorifer peteğinin nasıl temizleneceğini madde madde yazıyorum,

1. benim arabada sıralı sistem lpg var, gaz beynine giden sıcak su hortumlarını kalorifer peteğine giden sıcak su hortumlarına T bağlayarak paralel şekilde almışlar, önce gaz beyninden bu horumları sökerek körledik.

2. T bağlantının motor kısmından olan ğirişlerin ikisinide söktük.

3. hortumların kalorifer peteği kısmında kalan T uçlarının her birine ayrı ayrı birer metre hortum bağlayarak onları dışarı uzattık,

4.artık hortum uçları sadece peteğe takılı olmuş oldu, hortumun bir ucunu boş damacana şişesinin içine soktuk, diğer uca ise basınçlı hava verdik, bu uygulamayı tazyikli su ilede yapabilirsiniz, bizde kompresör var hava verdik,

5.havayı verir vermez biraz zorlama oldu ve sonrasında peteğin içindeki tüm korozyon artıkları damacana doldu, hayret ettik,

6. daha sonra hortumdan soğuk su vererek iyice devir daim yaptık, kalorifer peteği iyice soğuyunca, su ile yarı yarıya sulandırılmış 1 büyük şişe kireç çözücüzü hortumdan peteğe yolladık, 5 dakika bekleyince tahliye ettik,

7.daha sonra sıcak su ile petekte kalan kireç çözücü artıklarını iyice temizledik, zira bu artıklar motor bloğuna zara verebilir,

8.petekten çıkan artık ve tortuları görmelisiniz, bu tortular petek kanalları çok ince olduğu için kolayca tıkayabiliyor.

9. daha sonra sistemi tekrar eski haline getirip arabaya eksilen antifirizi ekleyip çalıştırdım,

10. eskiden 100 le giderken burnumun ucunu donduran kalorifer, şimdi hararet biraz yükselse bilesıcaktan camı açtırıyor,

Bu iş için serviste 500 lira alıyorlar, orjinal petek 250 lira ve aracınız 3 gün serviste yatıyor çünki ön panel komple sökülüyor ve söküldükten sonra bir daha eski randumanını vermiyor. mutlaka sağından solunda ses geliyor.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR,

1. Kireç çözücüyü asla sulandırmadan tek başına kullanmayın, zira petek delirse araç yerinde kalır ve motor soğutma suyu arabanın içine boşalır. ayrıca kireç çözücü uygulanırken peteğin soğuk olması gerekir,

2.hava verecekseniz basıncına dikkat edin fazla basınç patlatabilir.

3. Aracınızın yaşı 12 nin üstündeyse radyatör artık ömrünü tamamlamış demektir, kireç çözücüyü kullanmadan açmayı deneyin.

4.bu işlere eliniz yatkın olmalı, zira plastik manifoldlu accenlerde bu su girişi hortumları çok dar ve sökmesi zor yerde, mutlaka yardım gerekli, tekrar toplayamayacağınız sistemi asla sökmeyin.

Düzenleyen : hlkckmkc

2. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler benim araçta sorun şimdilik yok.Olursa bir ustayla bu işlemi daha kolay yaparım.Malesef bu işlere elim yatkın değil.Sanayide basitçe ustalar halledebilir sizin tarifinizle.

3. hlkckmkc

hlkckmkc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum benim sanayide sürekli gittiğim bir ustam ar, bu sorunu ona ilettim fakat ilgilenmedi bile, abi biz ne yaptıysak açamadık bunu tıkandıysa değiştirmen lazım dedi, adamlar bu tür sorunlarla ilgilenmiyor, bunlara vakit ayırmıyolar, yani uğraşıp yapsa senden kaç para talep edecek 100 mü 200 mü, o yüzden bakmıyor, git yenisini al elektrikciye götür değiştirrsin diyor, benim sanayideki kimseye güvenim kalmadı, bi yeri yapsalar biyeri bozuyolar, en temizi kendin elinden geleni yapacaksın olmazsa başında durarak yaptıracaksın bunlara,

selamlar..

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,567
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kireç sökücü sulandırılsa dahi soğutma sistemi elemanlarına zararlı. Ayrıca soğuk su ile devirdaim motorunuzdaki ani ısı değişimi neticesinde ciddi hasarlar verebiliyor. Bu işin en temiz çözümü buharlı oto yıkama makinasının tabancası sökülerek hortumunun sisteme bağlanması.

Bu Sayfayı Paylaş