Herkese mrb arkadaşlar 99 Accent aracımın kaloriferi bir ıstıyor bir ısıtmıyor Geçtimiz cuma günü aracı 2 saat rölantide çalıştırdım ancak araç bir türlü kaloriferlerden sıcak hava üflemedi hararet 90 olunca fan açıyodu gayet normaldi cumartesi günü sabah ise 15 km yol yaptım yine ısınmamıştı akşama doğru benzinliğe gittim araçtan indiğimde araçtan kaputun altından buhar cıkıtıgını gördüm 1-2 sn hava soğukk motordan geliyordur diye fazla sorun etmemiştim kaloriferim ise gayet güzel ısıtmıştı ogün ama sürekli düz yolda gittim ve gaza basmıştım bu gün ise aracı biraz sürdükten sonra ark beklerken rölantide çalıştırıyodum aracı ve gayet güzel ısıtıyordyu bunaldığımdan pencereyi felan açıyodum ancak biraz gezdikten sonra yokuş aşşağı inerken aracın soğuk üflediğini hisetim ve düz yola geçince gaz verdiğimde ise sıcak üflemeye başlıyordu sorun sizce nerde olabilir forumlarda devir daim diyo ancak benim fanım felan açılıyor hararet göstergem normal fanım kontağa bağlı stop ettiğimde fan çalışıyorken bianda kapanıyor enson böyle kapatmıştım bunun etkisi olurmu araca yeşil antifiriz koymuştum o olabilirmi forumlarda yine kalorifer peteği arızası olabilir diyor 99 Accentlerin kalorifer peteği nerde bu hortumların yeri neresi bi zahmet bi arkadaş gösterebilirmi ustalara gidipte bilir bilmez para vermek istemiyorum yardım edecek herkese şimdiden teskler
yokmu hiç bir bilen daha önce başına böyle bir sorun gelmedimi kimsenin ben bu gün radyöterdeki suya baktım araç yarım litre su eksiltimiş suyunu tamamladım antifirz koymadım daha önce antifiriz vardı yedek su deposunda ise su azalmıştı orayıda biraz doldurdum aracı çalıştırdım 1 saat rölantide sıcak hava üflüyordu peki sizce suyu nerden atmış olabilr araç ve kalorifer su azaltmanın arasındaki bağlantı ne olabilir
Basitçe şöyle izah edeyim motor yükte iken isitiyorsa ve rampa aşağı veya zorlanmadan giderken soguyorsa termostata bakmanizi tavsiye ederim. Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile bir şekilde gönderildi.
Belki radyator kapagindan sizinti seklinde kaciriyor olabilir. Sen goremezsin cunku genellikle kapaktaki conta bozuksa rolantide degilde gaxa basinca suyu sizdirir
bu gün baya baktım rölantide sızdıran bir yer görmedim dediğiniz gibi orayı bi dikkate alıcam aklıma takılan şu ben radyatöre su ekledim yarım litre radyatörde önceden antifirz vardı radyatör haznesi nedir ben eklemeden önce içinde acaba antifirz kalmışmıydı onu bilmiyorum hepsi su olunca donarda birde kalorifer hortumunun yerini biliyormusunuz şimdiden tskler
Benim Starex aracım var sizin aracın kalorifer hortumlarinin yerini bilmiyorum. Basitçe şöyle izah edeyim kalorifer hortumu genelde ya üst kapaktan yada Devirdaim den çıkar parmak kalınlığında 2 hortumdur ve araçta ön konsol altına girer kaputu açınca görmeniz gerekir . Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile bir şekilde gönderildi.
yarın ona bakıcam hocam daha yeni işten gelirken kontrol ettim radyatördeki su aynı şekliyle duruyo eksilmemiş donmamış ancak yedek su deposu donmu ve biraz çalışıtırdım 10 km yol yaptım kalorifer ıstıı acaba bu yedek depoyadamı antifiriz döksem sorun olurmu sizce
Aracınıza daha önce hiç antifriz konulmamış ise antifriz koyduğunuzda tüm paslı yerler açılır her yerden kaçak yapabilir. Kim su koyduysa yanlış yapmış. Mutlaka soğutma sistemi belli oranda antifriz ile çalışmalı. Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile bir şekilde gönderildi.
mesela nasıl hocam elimde 1 litre felan bu güne enerjisindeki antifrizden var mesela bunu nasıl ayarlayabilirim daha öncesinde ben komple antifiriz koymuştum yedek depoda su vardı sadece bide en fazla varsa kalorifer peteklerinde vardı
Antifiriz kutusunun üzerinde ne kadar su ile karıştırılarak kullanıldığında kaç dereceye kadar koruduğunu gösterir bir tablo bulunur ona göre sulandırıp soğutma sistemi bu karışımla doldurulur. Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile bir şekilde gönderildi.
arkadaşım içinde hiç antifiriz yoksa 1 litre yeterlidir.ama karışık daha önceden var ise yarım litre koy..
arkadaşlar antifiriz aynı zamanda aşındırıcıdır..Motor ve geçtigi her yerde tortu pas kir ,kireç ne varsa ayaga kaldırır..Yanlız tesisatınız eski ise ve paslı ise (hortum,petek ,radyötör vs..) alayını patlatır...2 seçenek var ya koymayıp saf su koyacaksın kireç tortu olmasın diye.. yada antifiriz koyup eskiyen ve patlayan yerleri degiştireceksin...Ama motor için yavsiye ederim..Motor kanalları ve hortumlardan ne kadar iyi su giderse aracın o kadar rahat çalışır ve Hararet ve blok içindeki hareketli parçalar için iyidir...
hocam bende full antifiriz koymuştum kalorifer hortumunu çatlatmış sıkıntılı hortumu bulduk dikkat et araç su eksiltiyor böyle olunca doğal olarak tskler herkese arkadaşlar