Selamlar, Kış geliyor malum yazın herhangi bir sıkıntı yaşamadığım 96 GLS aracım var. Kışın gelmesiyle haliyle aracın içini ısıtma ihtiyacı duydum sıcak kademesine aldım fakat kalorifer'den sıcak hava gelmediğini farkettim. Daha önce araç üzerinde soğutmayla ilgili ufak bir kaç işlem yapmıştım az çok çalışma sisteminden haberdarım. Lakin eski araçlardaki gibi bunda bir ısıtma musluğu olup olmadığını bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Kısaca soğutmada sorun yok ısıtmada sorun var. Teşekkürler
Bildiğim kadarıyla eğer sonradan eklenmediyse bir musluk yok. Sürekli devirdaim yapar. Büyük ihtimalle kalorifer petegi tıkanmış olabilir. Motor bölümünden iç kısımdaki peteğe giden boruları kontrol edebilirsiniz. Birisi sıcak diğeri soğuksa petek tikalidir ASUS_T00J cihazımdan gönderildi
Selamlar, bahsettiğiniz boruları kontrol ettim araçta zaten LPG var ve LPG regülatörüne sıcak su geliyor. Ön paneli sökmeden çözebileceğimiz basit bir durum olabilir ondan dolayı danışmak istedim.
aynı sorun benim araçta da var. hava geliyor ama olması gerektiği kadar sıcak değil. büyük bir ihtimalle radyatör tıkanıklığı söz konusu.
radyatöre giden ve çıkan su borusunu çıkarın çeşme borusu takın acı suyu yavaş yavaş akma taziği hızlandımı tekrar takıp deneyin ısıtma durumunu dostlar.
Selam bir iki foto ekliyorum yumurta kasa aracı olan arkadaşlar direksiyonun alt tarafında olan bu yeri patlaşırlarsa sevirinim. Bu araç daha önce önden darbe almış anladığım kadarıyla kalorifer zımbıetısının parçaları da eksik olabilir. Aracın ön konsolu nerdeyse söktüm direksiyonu sökme konusunda sıkıntım var. Müsait arkadaşlar ivedi paylşırsa redmi sevinirim
Yukarıdaki fotoda beyaz renkli olan sanırım sıcaklık klapesi. Onu oynatınca içerde bir kapağı açıp kapatır. Göremezsiniz ama hissedilir. Konsoldaki sıcaklık kolunu çekince o klapenin çalışması lazım. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Uzun uğraşlardan sonra sorunu buldum. Ön paneli komple sökmem gerekti. Kalorifer ünitesinin komple toz olduğunu gördüm temizledim. Sorun kalorifer içindeki ufak radyatör tıkalı lakin aracın önünden sökmek için hortumları çok dar. Bişey aöküp takmadan içerideki pislikleri nasıl temizlerim? Radyatör temizleyicileri inceledim lakin hepsi temizlikten sonra suyun komple boşaltılması vr anyifirizin değiştirilmesini söylemişler. Soru şu neyle temizlerim ki söküp takmam ya da su değiştirmem gerekmez? Tecrübeli arkafaşlar yazarsa sevirim.
Saglikli bir islem istiyorsaniz radyator temizligi yapan bir yere gitmelisiniz. Kendi imkanlarinizla yapacaginiz temizlik cok saglikli olmayabilir. Kendiniz bu sekilde deneyebilirsiniz. Mobilden gonderildi.
Yukarda bir arkadaş bahsetmiş. Peteğin içine musluk suyunu basınçlı bir şekilde verebilirsen en az yarısı temizlenir pisliğin. Yarısı bile açılsa işini görür. Olmadı kimyasal denersin.