merhaba arkadaşlar sorunum 1.ve 2. viteslerde özellikle yokuş yukarı aracımda tireme oluyor servis lpg diyor lpg ciler ise ateşlemede sorun var diyorlar şaşırdım kaldım lütfen yardım
evet aynısı bende 1.viteste iken oluyor debriyajlada ilgili olabilir kanımca çünkü benim debriyaj balatası bitmek üzere şu günlerde servise vericem
1 - Rölanti devri düşük, yüke bindiğinde zorlanıyor Biraz yüksek devirle kalkın 2 - Debriyaj baskı kavrulmuş Değişecek
Bir dönem buna benzer bir sorunum sadece ilk harekette gaz yememe gibi titreme gibi bir problemim vardı buji kablolarını değiştirdiler geçti.
tabiki, bu sizin debriyaj pedalını kullanmanızla alakalı. benim aracımda geçen servise girdi garantiden debriyaj çatalı değişti usta beni aradı balata yanmış değişmesi gerekli dedi bende şu anda bütcem yok kalsın dedim. ama yapsalardı işçilikten ciddi karım olacaktı. benim km de 43000 ama baskı balata bitikhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
Bu tip sorunlar motorun şaseye bağlantı kulağı(takozu)ndan kaynaklanıyor olabilir,volandan kaynaklanıyor olabilir,lpg den kaynaklanıyor olabilir,debriyaj setinde bilyeden kaynaklanıyor olabilir,az gaz vermeyle alakası olabilir.20.000 km de baskı balatanın bitme olasılığı oldukça düşüktür;tabi gerçekten kendinize güveniyorsanız.
tabikide yani araçı çalıştırdığım zaman araba sanki eski dizel aarabalarda titreme olurya onun gibi hafif hafif titriyor ama yani normalden fazla titriyor
Merhaba; Bizim araçta da titreme yapıyor ama belli bir zamanı yok motor soğukken falan değil yani. ama ilk çalıştırmada oluyor(yani çalıştıktan sonra hareket halindeyken bir sıkıntı yok). olay aynen şöyle. marşa basıyorum araç normalinden daha çabuk ateşleme yapıyor yani motor 1 ila 1,5 saniyede marş alıyorsa titreme yapacağı zaman çok kısa sürede kontağı çevirir çevirmez marş alıyor ve rölanti çok düşük olarak çalışmaya başlıyor bu sebeple titreme sallama yapıyor motor. 1,5 motor atiker sıralı sistem. sebebini anlayamadım yeni çıktı böyle birşey