2008 accent era 1.4 aracım var 34binde tüplü ''brc''. benim sorunum arabayı çalıştırdığımda ilk kalkışta ve sonraki 100-150m içerisinde daha gaza geçmeden gaza basıyorum araba gitmiyor sonra birden hızlanıyor lpg ye geçince sorun ortadan kalkıyor. birde gaza basınca sanki süratte dalgalanma oluyor. bunlar hep sabahları ilk kalkışta oluyor seizce na yapmalıyım 1000km sonra bakım zamanı zaten. teşekkürler.
Forumda arama yaparsanız bununla ilgili bir çok teknik yazımı görebilirsiniz. Hatalı yapılan gaz ayarına ayak uydurmak için araç ECU'su enjeksiyon sürelerini değiştiriyor, bu süreler siz LPG kullanırken değiştiği için LPG'de sorun olmuyor ancak benzinde kullanırken araç fakir/zengin karışım yaparak bu sorunun doğmasına neden oluyor. Akşam akü kutup başını sökün, sabah takıp çalıştığında benzinde sorunsuz çalıştığını göreceksiniz. Gaz kullanımınızın akabinde bir süre sonra tekrar aynı sıkıntı oluşacak. Bundan kurtulmanın tek yolu doğru kalibrasyon.
Arkadaşlar merhaba yaşadıgınız sorunun aynısı 5 ay önce bendede vardı. Serdar Hocamın verdiği bilgi çok dogru. Banada aynısını soylemıstı. Bende durumu, 2 ay boyunca arabadaki problemıcozemeyen kaz kafalı lpg ustasına anlattım. Bana 300 km benzınde kullan tekrar gel dedı. Yenı bır kalıbrasyon yaptı ve sorunum geçti. Ama benım omrumude yedı sadece 4 kere lpgnin ecusunudegıstırdı. Bin kere gaz ayarı yaptı ama duzeltememıstı. Allah Razı olsun Serdar Hocam olayı çözdü. Bakın en basitinden lpgnin sigortasını cıkartın benzinde arabayı kullanmaya baslayın ertesı gun sorun filan kalmayacak. Yani sorununuz bencede lpg ayarınızda.
evet arkadaşlar bendede 1.3 milenyum sıralı sistem gazlı hundaim var serdar hocam cok doğru yazmış allah razı olsun ondan sabahları özellikle benzinde gaz yemiyor kalkışta bayılıyordu serdar hocanın dediklerini yaptım aynen sabah benzinde uçak gibi oldu hemen gaz servisine gittim bilgisayardan yeni kalibrasyon ayarı yüklediler sorun kalmadı 20 tl kalibrasyon ayarıyla kurtuluyosunuz ne çekmişim bedavadan...bir ustaya götürmüştüm öncede benzinde gaz yemiyo diye,benzin enjektörleri kurum yapmısdır dedi yanlış..başka biri depodaki pompa degisicek kalkışta yeterli benzini pompalayamıyor dedi yanlış..iyiki bunları yaptırmadan burayı okumuşum he yaptırmışken campion 4lü buji aldım parçacıdan 25tl taktırmayada 5 tl verdim malum buji anahtarım yok motorun gücü degisti sanki arabama dahada bağlandım..tarih 27.12.2014 saygilar..