Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kalkış anındaki tırlama

'Accent Forum - Club' forumunda abrams tarafından 9 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. abrams

abrams Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi akşamlar arkadaşlar 10 gün önce 1.6 admire aldım2006 mod. 64000km de bir sıkıntım var sizlerin yardımına ihtiyac duyuyorum araba kalkış esnasında 1.vites de iken hareketleniyorum 1500-2000 devir arasında torpidonun arka tarafı biraz aşağıdan tırlama sesi gelmekte devir yükselince azalıyor 2.3.vitestede aynısını yapmakta sanayide ustalarımla bakmadığımız yer kalmadı nerdeyse ,ses bana solda geliyor sağ tarafa oturan arkadaş hayır sağdan geliyor diyor yani sesin kaynağıbiraz şaşırtıyor ,acaba diyorum motor yan kulağı veya şanzıman kulağından olabilirmi ,yetkili servise götürsemmi ,daha önceden böyle birşey başına gelen varmıdır yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar.

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Topido gözünün arkasında havalandırma telinin yuvasında olup olmadığını kontrol edin.Sallantı ile titreşim yapabilir.

3. mrt561

mrt561 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çakmağı yerinden çıkarıp tekrar sesi bi dinle gelicek mi bakalım kronik bir sorun bu

4. arizek

arizek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bende de var.. sinir bozucu bi ses ama müziği biraz açınca duyulmuyo.. :)

5. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    arkadaşlar bende de vardı o sorun ilk kalkışta bir tırltı geliyodu sanayiye gittim ustama durumu anlattım sonra yağ değiştirdiği çukura indi bende el firenini çekip arabayı 1. viteste o sesi bulması için yarım debriyaj yaptım sorunu bulduk sordum nerden diye meslek sırrı dedi şimdi yok sanırım motor içindeki metal borular kalkıştaki titremeden bi yere sürtünüyo sizi çok iyi anlıyorum rahatsız edici bir ses

6. PoyrazEfe

PoyrazEfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı ses bende de var. 1000-2000 devir arası özellikle. Ön taraftan geliyor ama tespit edemedim yerini. Takmamaya çalışıyorum şimdilik.

7. erhan_76

erhan_76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    S.a arkadaşlar ben yeni üye oldum hepinize sevgiler yha bu tırlama sorunu bendede var nefret ediyorum yokmu çözümü bulan arkadaş allah rızası için desin burda hiçbi usta çözemedi:(

Düzenleyen : erhan_76

8. erhan_76

erhan_76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi gnler arkadaşlar sorunu hallettm ben 3 4 ay bu sorundan dolayı kafayı yeedim sizede faydam olsun dedim aracın kaputunu açtıgınızda ön göğüs kısmına deyen ince demirler var onları geri dogru çekerek lastik benzeri plastik bişe ile o kısmı sarınız ve rekrardan oldugu yere monde ediniz ben gittim hiç bi usta bulamadı en sonda bi tanesi 2 dk orayı anladı hemen düzeltti 5 tl aldı :)

9. ogrmemo

ogrmemo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum. bende tüplü 2006 accent admire var.bazen kontağı çeviriyorum ama araba çalışmıyo.ittirince çalışıyor.her zaman yapmıyo. arada bir yapıyo. böyle bir arıza başına gelen varsa yardımcı olursanız sevinirim.şarz ve marş dinamolarına baktırdım bişey yok.bende oluyo ama elektirkçiye götürünce bişey yok.yardımlarınız için teşekkürler

10. PoyrazEfe

PoyrazEfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu sorun herkeste var sanırım...
    Bir arkadaşımızda sorununun çözümünü başka konuda şöyle vermiş:

hava flitresi ile boğaz arasındaki kare şeklindeki kartuş tırnağı
    yerinden çıkmış fren borusuna vuruyor ben 3 ay arayıp bulamamıştım en
    sonunda buldum ses oradan geliyor bilmeyen arkadaşlara duyurulur

hava flitre
    kutu kıskaçları değil arada yassı kartuşa benzer plastik parça var onun
    bağlantı tespit klipsleri klipslerde yassı ve yukarıdan aşağı şekilde
    dik biçimde oturuyor

Ben sorunu çözemedim daha doğrusu anlattığını tam anlayamadım henüz araca yabancı olduğum için, bu şekilde çözen olursa RESİMLE bahsedilen yeri de paylaşırsa sevinirim.

11. ghost2003

ghost2003 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende de gögüsün arkasından ses geliyordu bir türlü bulamamıştım. tüpün beyni silecek motorların oraya monte etmişler bir gün gaz filtresini değiştirirken beynin arkasında uyduruktan bir metal parçası ile tuturmuşlar değiştirmelerini söyledim. usta orjinal bir parça getirdi taktı ve sonra öyle bir ses artık yapmaz oldu.

12. guzel

guzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    galiba bir çok kişi budurmdan muzdarip bu ses her şeyden oluyor galiba bende de aynı sorun var benimki tüpün filtresi şaselere temas ettiği için yapıyormuş lakin biraz azaldı fakat tamamen kesilmiş değil demkki başka yaerlerde de var lubrasyon birazdaha araştırmak gerekiyor galiba başka nerelerden yapıyor başına gelenler paylaşırsa çözeceğiz inşallah

13. rb1406

rb1406 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Aynı sorun bende de vardı. Çok basit bir yöntemle bir arkadaşım çözdü. Diğer bir arkadaşın da belirttiği gibi Lpg beynini araçın göğüs bölgesinin iç kısmına yerleştirmişler, iyi monte edilmediği için ses yapan oymuş. Lpg beyninin arka tarafına sünger sıkıştırdım. şimdi ses ve titreme yok :) Araçta,titreme, tırlama vs.ses duyan arkadaşlara öncelikle bir ustaya göstermeden öncekaputu açarak, içerideki parçaları kontrol etmeleri, hareket eden, sabitlenmesinde problem olan parçaları kontrol etsinler..
    Düzenleyen : rb1406

14. tuncayd

tuncayd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı ses bende de var acaba bir resim falan koymanız mümkünmüdür ? En azından nereye bakacağımızı biliriz ... dediğiniz yere hafta sonu bir bakıp sonucu yazacağım ...

15. rb1406

rb1406 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşım, Kaputu açınca tam karşıya göğüs tarafına bak. orada dikdörtgen şeklinde ( genellikle) Lpg beynini görürsün. Üzerinde de Lpg sistemi markanız yazar. Onu elinizle ufaktan bir kontrol edin oynuyor mu. Oynuyorsa sabitlemeye çalışın. Aynı şekilde cam suyu bidonunu ve korna bağlantılarını ve diğer bağlantıları kontrol edin gevşek olan varmı. Benim bahsettiğim tırlama beyin ve kornanın gevşek olmasından dolayı çıkıyormuş.

16. erhan_76

erhan_76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slmlar benim sorun düzelmişdi sonra yine oldu aynı sorun bendede var ama araba sıcakken yani ısınırken pek gelmiyor benim aracta Lpg de yok yokmu bunu çözüp bilecek biri bıktım valla bu sesten

17. rb1406

rb1406 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Erhan Bey; Sorun mevcut muş ve düzelmiş sonradan yeniden başlamış. Sorun var iken ne yaptınız da düzeldi ya da kendiliğinden mi düzeldi. Bunu da belirtirseniz daha net fikir verir konu hakkında bilgili olan arkadaşlar için..

18. erhan_76

erhan_76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ustaya götürdüm o bişe yaptı kaputu açıp ama sanmıyom o yaptıgındna oldu araç sıcakken o ses gelmiyor ama sogukken 2 bin devirde geliyor Usta sadece kaputu açtı ufak ince demirleri geri aldı ses azaldı sonra gittim tekrarr çözemediler o sesi diyolae gögüsten geliyor ora sökülecek bende sırf o ses için orayın sökülmesindne yana deilim

19. tuncayd

tuncayd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgi için teşekkürler ... şimdi anladım nerelere bakacağımı , haftaiçi arabayı kullanmadığımdan c.tesi günü dediğiniz yerleri tek tek kontrol edeceğim .

20. erhan_76

erhan_76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorunu hallettim ben sonunda kurtuldum o lanet sesten yapamıyan arkadaşlar varsa mj atarsa yardımcı olurum

Bu Sayfayı Paylaş