Selamlar arkadaşlar , aracımız 207 bine geldi , devamlı yakıtı bp , shell , opetten alırdım . Avcılar beylikdüzüne doğru gittim arkadaşımı bıraktım ordan alibeyköye dönücektim yola çıkmadan Energy isimli istasyonu gördüm . Hep görürdüm ama yakıt almazdım, büyük indirim vs diyor Mazot lt :2.94 krş yazıyor şaka gibiydi biraz daha düşse lpg fiyatına Nasıl cahillik ettim anlamadım bir 30 liralık alıp deneyeyim dedim ilk çizgideydi depoyu dolduracaktım doldurmadan deneme yapmak istedim . 10 lt küsür yakıt geldi 30 liraya depo yarımı geçti nerdeyse . Araçta herşey normal eve geldim ertesi gün sabah 11 aracı çalıştırdım rolantide dalgalanmalar var bi düzensizlik . Gaz verip 1500 devire sabitlemeye çalışıyorum ama sabit kalmıyor . Ayağım basit olsa bile araç kendi kendine gaz yiyip devir düşüyor , deli gibi beyaz duman atıyor rölantide . Gaza 1500 devir civarında basıp sabit tutuyorum , mazot kokusuyla birlikte etraf bembeyaz oldu sağ sol gözükmüyor herkes bakıyor . Trafiğe çıktım 3 4 dk geçmedi durduğu yerde , yolda ortalama 8 9 km yol katettim anca kesildi . Ve bu duman 3 gün devam etti . Aracı devamlı çalıştırdım mazot bitsin artık diye şehir içi kullanmıycağım kadar devirli kullandım bir türlü yakıt bitmedi . Işıklarda bile boş gaza basar hale geldim . Çizgiye gelmek üzereydi ışık yanmadı . Shell'den yakıt aldım 50 lira ve anında duman kesti . Motor soğudu 6 7 saat sonra denedim ve soğuk halinde bile gram duman yok . Kısacası ucuz mazota yönelmeyin ben denemek istedim bile bile lades yaptım ama bırakın yakıt az gelsin litresi ama kaliteli olsun Şuan çok sarsıntısız ve düzgün çalışıyor araç yine
İşte ben sürekli belirtiyorum bunu ama insanlar ısrarcı yine, duman atmışşa yağ olabilir yoğun kokuda olduysa maliyeti çok düşük bunların kuruşla edeceğin kârı sanayide ödersin bu markalara da pek güvenmeyin derim çok şeyler gördüm önemli olan aldığını istasyonun işletmecisi ve nereden aldığıdır yakıtı marka olup sulu mazot solventli benzin olan çok yer görüyorum 20lt benzin alıyorsun ertesi gün 10 lt ye iniyor durduğu yerde vs.
sabit bir yer belirlemek için devamlı deneme yapıyorum. Daha öncek aldıgım opet ve shell de uzun yolda 20kr geçmeyen ki birim fiyatlar hemen hemen aynı düzeyde olan aracıma evin yakınındaki shellden fulledim ve bu sefer 21 kuruş yaktı. Kullanım mı kaynaklı yoksa o istasyonda mı sıkıntı var bilmiyorum. Depoyu opet 3 ayda bir temizliyoruz dedi. Shell haftada bir dedi
Shell'de çalışan bir müşterimin dediği , her hafta deneteme olurmuş ve kimsenin haberi olmazmış adam gelirmiş sessizce , depoyu açarmış tatlil için yakıt alıp incelemeye gönderirmiş
1 kuruş yakıt farkını hesaplamak pek mümkün değil aslında. belki pompa kaynaklı belki sert sürdünüz biraz belki trafik fazlaydı. Shell süper boşverin gerisini
ucuz yakıt alarak binek araçta kar etmek mümkün değildir. sadece araca zarar verirsiniz. Şehirler arası otobüsünüz olsa her gün 1000 km öldürmeden yol yapıyor olsa anlarım edeceğiniz kar belki biraz kar ettirir ama zaten bizim arabalar az yakıyor. boşverin alın shelden geçin yada bildiğiniz petrolden . Ben evimin yakınında yol üzerinde shell var çeyrek depoya düştüğünde ordan shell v+nitro dizel doldurup depoyu geçiyorum..
Geçmiş olsun, banada bir sefer ankaradan Eskişehir e gelirken lpg de kazık attılar boş depoyu fulledim ve tutar olarak litre olarak olması gerektiği kadar aldı fakat 10 km sonra ilk ışık söndü ve bir terslik var dedim ama iş işten geçti. 500 km yol yapacak depo 250 km gitmedi Sent from my iPhone using Tapatalk
Bitmesini beklemek yerine üzerine temiz mazot alıp yoğunluğunu azaltmak mumkün olmaz mıydı? Bizim burada pacific var onlar da nispeten ucuz ama diğerleri kadar değim acaba o nasıldır.? Sabit Toltal'den alıyorum şehir dışında da shell'den. Gecen yıl enjektörleri ayarlatmak için söktüler durumları iyiymiş, mazotta temiz demişlerdi.
Yakıt olarak evimin 1 km bölge içerisinde shell ve bp var haricen tercih etmiyorum kesinlikle durum yanlış anlaşılmasın bende çok ciddi bir merak uyandırdı bu yakıt ve denemek istedim 30 liralık aldım ve ciddi manada denemeye değmez bende kısa sürdü bilmediğim için çok yakıtta almadım 10 litre kadar geldi zaten 30 liraya ama bidaha dövme . Shellden devam . Pskolojik mi bilmiyorum bp bile değil shellden yakıt alınca araç daha düzgün çalışıyor ve rolantide bile daha sessiz geliyor bana
Sürekli Opet tercihimdir kesinlikle başka marka kullanmam. Aracın deposunu sökmüştüm su tortu v.s temizlerim dedim depoda sadece kendi iç boyasının metal talaşı gibi tanecikleri vardı oda kronik bir sorun üretimden kaynaklı su tortu v.s yoktu.
Geçmiş olsun, En kısa yol bildiğin yoldur misali benim için en iyi yakıt sürekli tecrübe ettiğim ve sıkıntı yaşamadığım yakıttır, buda arabayı aldığımdan beri shell'e karşılık geliyor...