merhaba arkadaşlar benim sorum şu arabamı geçen yıl mayısta aldım accent 97 ls ve koru sigorta ile zorunlu mali sigortayı yaptırdım hiç kazam olmadı 70 i geçmiyorum hız meraklısı da değilim şehir içine fazla girmiyorum evimiz şehir dışı ve fiyat 600 liraydı takipçi aracılığıyla yapmıştık şimdi mayıs 27sinde doluyor, ben takipçi kullanmadan direk uygun fiyatlı başka bir sigorta şirketinin acentesine gitsem yaptırabilir miyim çünkü arkadaşlarıma söylediğimde fiyatın çok fazla olduğunu söylediler
Aracı tanıdığınız değilse ona bu işi yaptırmanız hata bence. Gidin 2-3 yer gezin en uygun teklifi alın. Şirketler arasında misli misli fark olabiliyor.
Fiyat banada yüksek geldi benim ilk aracım 1999 LS daha önce motosiklet trafik sigortası yaptırmıştım arabamı Aralıkta 470 Ytl idi yanlış hatırlamıyorsam bu fiyata Çiğlide sigorta yaptırdım.Acentada fiyat aralığı şirkete göre bir hayli değişiyordu.Size Merkeze yakın bir yerde acentalardan teklif almanızı tavsiye ederim.
600 TL bence de çok yüksek bir rakam. bir kaç yerden fiyat alın bence hatta internetten bile fiyat araştırabilirsiniz.
zorunlu trafik sigortası arabanın plakasının bağlı olduğu İl e göre sürücünün yaşına ehliyet tecrübesine daha önce karıştığı kazalara göre ve arabanın türüne yeniliğine eskiliğine göre değişiklik gösteriyor diye biliyorum. Araç ikinci el ise önceki sahibi ufak bir kazaya karışmış ve sattıktan sonra araba almamış olabilir sigorta bunun için yeni poliçeyi fiyatı bu yüzden yüksek belirlemiş olabilir takipçi derken takipçi aracı şahıs mı? komisyon alıyormu?, fakat diyorsunuz ki ben kaza yapan sürücü değilim o zaman: sigorta sistemi değişik bir çalışma şeklinde sahip bir muamma bence siz aracınızı kaza kaydını sorgulattırın bazen kaza yapmadığı halde kazalı çıkan araçlar oluyor ya öyle bir yanlışlık olmasın? bildiğim kadarıyla daha önce kaza yapan araçların yeni sigorta poliçelerine fahiş fiyat istiyorlar hatta bu usül yeni çıktı önceleri öyle değildi kaza yaptıktan sonraki poliçe bu kadar uçuk değildi.