Hep kafama takılan ve çözemediğim konulardan birisi... İnş bilen birileri çıkarda aydınlarınız... Örnek veriyorum bu özelliklerde bir anfim var... Maxiumum 1500W 4 Kanal 4 ohm Yüksek giriş 4x350W - 4/3/2 köprü bağlantısı RMS 4x80w şimdi ben bu anfiye 1200w 300 rms değerinde bir subwoofer bağlıyacam diyelim.. Bu bağlantıları nasl yapıcam yanlış anlamıyorsam anfinin özelliklerinden 4x80 = 320 rms verebiliyor ve 1500 w ben bunu tam kullanabilmek için nasl köprülemem gerekiyor tek çıkıştan 320 rms ve 1500 w alabilmem için... Bu olayı birtürlü çözemiyorum... İnş aydınlatabilirsiniz beni....
bütün kanalları birden köprüleyemezsin, 1. ve 2. kanalı köprüleyebilirsin, 3. ve 4. kanalı köprüleyebilirsin, yani 2 kanal bir amfi yapabilirsin. o 4 kanaldan tek kanal çıkartamazsın. bu durumda 160 watt güç elde edersiniz. zaten öyle bir imkan olsaydı 4/3/2 nin yanına bir de /1 koyarlardı, tek kanal olarak çalışmıyor yani.
Anladım 2 kanalı sadece tek çıkartabilirim... + kanalı tek çıkış yapamıyoruz yani anfiyi tek kalemde kullanamayoruz sonuç olarak bizim basımızı doğru çalıştırmyor.. Peki ohm olayınıda çözemiyorum 4 ohm nedemek... Bas 'ta 4 ohm ben nasl çalıştırıcam 4 ohmda
1500 W Peak Değeridir Yani Bir Anda Verebileceği Güçtür...RMS İle Devamlı Verebildiği GÜçtür..Basları Uzatan Doyurtan Bu RMS Değeridir...Köprü Olarak 2x2 Olarak Yapılabilir..4 Çıkışıda Köprüleyebilirsin Ama En Son Bile Tavsiye Etmyeceğim Şey..En Fazla 5 Dk Çalar ANfi Keser KEndini Isıdan GÜçten Dolayı...Senin Alacağın Wooofer Jbl 1000 Ve Dengi Bir Sub İse Zaten 4 Ohmdur...
bende şuan boss 1000w anfi war 4x250w 1 2. kanali köprüledim, 1000w JBL Subwoofer bağladım 3. ve 4. kanalada 250w değerinde 2 tane 16'' boss companent bağlı uzun sürede acık tutuyorum herhangi bir kapanma olmuyor. hatta sesi sonladığımda bass yetmiyor. arkadaşın pioneer subwoofer'ını bağlamıştım. 2 subwoofer ile ses tavan yaptı fena oluyo anfimi seviyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
Ondan Bahsetmedim..Tüm Kanalları Köprüleyip Tek Kanal Haline Çekmeden Bahsettimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif Sizin Dediğiniz Gibi Zaten Bir Sorun Olmaz..
ohm olayını kafana pek takma, zaten sen 2 ohm bağlarsan 2 ohm, 4 ohm bağlarsan 4 ohm çıkışı olur amfinin. sadece dikkat etmen gereken ohm düştükçe geçen akım artar, bazı uç durumlarda düşük ohm kullandığın için amfiyi yakma ihtimali doğar, ama zaten senin durumunda bu geçerli değil. normal amfiler 2 ohmda rahat çalışır, 1 ohmda da çalışabilir.
(1+) (2-) (3+) (4-) (5+) (6-) (7+) ( anfi üzerindeki sıralama diyelim. 1+ 2- Ucuna hoparlör 3+ 4- Ucuna hoparlör (5+) ( Ucuna Subwofeer baglarsan yani köprülersen olur. Anlatabildimmi bilemiyorum
Sen stero amfiden bass almaya çalışıyorsun ne kadar olursa olsun stero anfiden mono amfinin verdiği sesi alamazsın alırsın ama öyle kulaga çok tatmin edice ses alamaya bilirsin sen bu amfiye sadece bass'mı bağlıyacaksın eger bağlıyacaksan köprülemeyide senin yukarda verdiğin şemaya göre yazıyorum şöyle yap. 1/5+ 4/8- bu çıkışları bass'ın +/- yerlerine bağla ve çalıştır Düzenleyen : oisguzar
şekil çizme imkanın varsa yada köprülenmiş devre resmi varsa koyarmısın.pek anlıyamadım.benim tesisatta aldığımda bu şekil bağlıydı.eger basım artacaksa gösteriver şekli.teşekkürler.
Amfin 4 kanallı bir amfi ise bass bağlamak için bu yöntemi dene ister 2 kanalı ister 4 kanalı kullan ilk önce 2 kanal dene eğer ses doyurucu gelmezse 4 kanalı bağla (+) ve (-) dikkatli bağla yanlış bağlama yapmayasın sakın ben resimdeki +/- örnek olarak verdim her amfini +/- çıkış yerleri farklı olabilir Düzenleyen : oisguzar
Bu Normal Köprüleme Ama Çıkışları Ortak Kullanmanın Hiç Bir Faydası Yoktur Güçte..Bu Normal Köprülemedir Başka Bir Farkı Yoktur..