Arkadaşlar mazotu opetten 3.07 e alıyorum.Yolda giderken Kadoil firmasının erodisel i 2.70 sattığını gördüm sizce bu olabilir mi.Kalitesi hakkında bilgisi olan varmı. Düzenleyen : replank
ucuzdur vardır bi illeti pahalıdır vardır bi hikmeti diyenlerdenim bizim burdada 1800e lpg satılıyo ama ben 2.03ten shellden alıorum...
Bence bi kalitesizlik vardır. Yada kısa süre ucuza satıp kalitesini gösterip müşteriyi memnun ettikten sonra o da yüksektir fiyatı. Kafamda dolaşan iki seçenek bu
s.a ben bir otobüsçü abiye sordum bu şehirler arası mazot nasıl deim 2.70 satıyolar falan dedim..gülüm biz kullandık affedersiniz hiç iyi bir b*k değil az daha pompayı öldürüyodu zor kurtardık aracaı dedi..yani en iyisi bilindik yerdn alacaz çünkü bazı firmalarçok kalitesiz mazot satıyorlarmış bunuda aynı adam söledi....
daha önce bu yorumu paylaştın mı? Hatırlar gibiyim yalnız bu kadoil reklamlarını yapıyor. Yeni ama bilinmedik değil. Şoför arkadaşın dediği istasyonları biliyorum tuhaf tuhaf isimleri var hiç duymadığımız onları kastediyor.
Ben memlekete giderken de tanınan petrol istasyonlarına baktığımda oralarda da ucuz fiyat tarifesi görüyordum. Bi istasyonda mola verirken sordum. Demesine göre şehir dışında rekabet oluştuğu için her istasyon farklı fiyat uyguluyor haliylen ucuzluyor. Şehir içinde fiyatlar standarttır. Yalnız bilinmedik adını ilk kez duyduğumuz istasyonlara tabi ki güven olmaz.
bu tür istasyonlar "kadoil - m-oil - starpet vs. vs. gibi" sürümden kazanıyorlar..Ve şehirler arası yollarda bulunuyorlar..dikkat ederseniz şehir içinde rastlayamazsınız bu isimlere..Genelde opet- shell - bp - po - görürüz..kalite olarak %100 lük bi kalite elbette söz konusu değil ama bence kullanılır..fiyat farkı rekabet ve şehir içi- dışında olmasındandırhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Düzenleyen : koray2907
Bunun fiyatının neden düşük olmasının nedeni dün radyo reklamında ögrendim. Adamlar yeni pazarlama ve pazarda yer alma işine girişmişler. Radyoda kampanyalarından bahsediyordu ve daha bunun baslangıc oldugunu söylüyordu.
bu olaya iki bakış açısı var. 1. normalde 2,97 ye satılan kırsal motoroni bugün akaryakıt firmaları aylık yüklü alım yapan (nakliye, otobüs seyahat, servis vb) firmalar özel iskontolarla pompa fiyatının %12 ile 14'üne kadar satış yapabiliyorlar. Ama bu oranı firmalar adına çıkartıp firmalara fatura keserek satış yapıyorlar. bu nedenle akaryakıt istasyonu kendi iskonto pranından feragat ederek satış yapıyor denilebilir. 2. ise adı bende saklı kalsın birkaç akaryakıt firması yağla karışık kırsal motorin satıyorlar( ki bu ucuz mazotların çoğunluğu bu şekildedir yağla karışık). bu şekilde hem kendi iskontolarından olmuyorlar hemde ucuza mazıt satıyorlar. bu iş okadar ileri boyutlarda ki bu işi resmi olarak kurulan tesislerde kendi yağlı mazotunu üreten firma bile var.