Merhaba arkadaşlar,forumda daha önce işlendimi bilmiyorum ama bu son zamlar ciddi anlamda bütçelerimizi sarsmaya başladı,çalıştığım plazanın yan tarafında ki boş arazide hergün en az 100 tane servis aracı bir fransız yakıt istasyonunun3 tane yakıt tankerinden depolarını fullemek için kuyruk olmakta,bildiğim kadarıyla hiç bir servis aracı normal bir istasyondan mazot almıyor,hep kaçak kullanıyorlar,yoksa zarar ettiklerini,kazançlarıyla yakıt giderlerinin birbirini karşılamadığını söylüyorlar... Sorum şu;aranızda bu türmazot kullanan var,varsa sorunla karşılaştınız mı,bu satılan mazot kırsal mı eurodizel mi,söylendiği gibi pompalara bir zararı varmı,varsa bu kadar servis aracı neden kullanıyor ve hiç mi sorunla karşılaşmıyorlar,istasyonlardan aldığımız mazotlar ne kadar güvenilir Kuzenim bir müddet bir istasyonda çalışmıştı ve söylediğine göre bütün istasyonlar bir şekilde kaçak mazot sattıklarını yoksa istasyonu ekonomik olarak döndüremediklerini zarar ettiklerini söylemişti... Şimdi değerli yorumlarınızı ve açıklayıcı bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum,saygılarımla...
yanlış anlamayın ama bu konunun değerli yorumu falan olmaz... ben kızıyorum böyle konulara... kaçak mazot kullanmak hem devlete hemde size zarar verir... bu mazotun kaynağı belli.... paranızın nereye gittiği kimleri beslediğide... o paralar vatanımıza kurşun olarak geri dönüyor... eğer kullanacaksanız lütfen kullanırken bunlarıda düşünün ondan sonra karar verin... saygılar.
Peki devletin uyguladığı vergi terörü ne olacak,bunuda açıklayın,100 TL lik yakıtın tam 70 TL si vergi,bunun bize hizmet olarak geri geldiği masalına inanmıyorsunuz sanırım,devlet maaşıma %2 zam yapıyor ama yakıta doğal gaza herşeye %30 zam yapıyor,ben şimdiye kadar hep vergilerimi zamanında ödedim,kuruşu kurşuna hemde,yemeğimden kestim özelimden kestim ama vergimi zamanında ödedim,peki yüce devletim ne yaptı karşılığında,bu kazlar sessiz sedasız ne istersek veriyorlar,zam üstüne zam,şunu açıkça itiraf edeyim,şimdiye kadar hep şeriatın kestiği parmak acımaz diyordum ama artık canımı çok yakıyor,devlet benden eşşek yüküyle vergi alıyor ama karşılığında hizmet te vermiyor,bu konuda sizinle ayni fikirde değilim Ercan bey,devlet halka hizmet için vardır,bizde ise tam tersi halk devlete hizmet için var,susa susa bu hale geldik malesef...
ya zaten insanları kaçak kullanıma yönlendirende devletin ta kendisi değil mi? akaryakıttaki vergiyi indir, fiyatları düşür, sürümden kazan. türk insanı elinde olsa markete bile arabayla gider. insanların alom gücü olmayınca ne yapacak. devlete vergi verebilmek için hırsızlık mı yapacak? kaçak kullanacak tabi. bende böyle olmasını istemem ama devlet politikası gene devleti vuruyor.
balık baştan kokar derler, başatakiler açalıp çırparsa millette illaki birşeyler yapacak boş duracak hali yok... ya dağa çıkacak, yada hırsız olacak. adalet dene birşeyde olmayınca en uygunu hırsız olmak... seçilene kadar dünyanın vaadini verirsin ondan sonra koltuğa oturunca kendi derdine düşersin... çingeneye vezirlik vermişler önce babasını asmış hesabı. olmasa elbette iyi ama geminin de yüzmesi lazım...
yerden göğe kadar haklısınız.... ama bu yınede dogru yoldan vazgecmenız anlamını tasımıyor... hakkımızı devlete kazık atarak degıl kaçak mal kullanarak değil farklı yollardan aramanızı tavsıye ederım.. benim düşüncem budur...
dogru dersinde erkan kardeşim devleti kime şikayet edecez yada derdimizi kime diycez... mahkeme yok yargı yok kanun yok kural yok... elbetteki bazı şeylere biryerleden başlanmalı saygı duyuyorum fakat zor iş kendi adıma söylüyorum beni aşar. fırsatını bulursam çökerim ama çok zor be kardeşim...
devlet veya hükümet en küçük protestoyu en ağır şekilde bastırıyor,cezalandırıyor,sabahlahları alem fm de Nihat Sırdar var bilmiyorum dinlermisiniz,adam her sabah feryad ediyor bir şeyler yapalım diye sessiz kalmayalım diye,onun organizesiyle sabahları 4 lülerimizi yaktık kornalar öttürdük her sabah 8 de,sonuç,adamın devam eden onlarca mahkemsi var halkı isyana teşvik etmekten,zira meydanlara çıksanız polis copuyla gazıyla zaten mahvediyor sizi,böyle "demokratik" bir ortamda hakkınızı nasıl arayacaksınız peki,ben ciddi anlamda artık isyan ediyorum artık,cidden doldum taştım,beni düşünmeyen devleti ben hiç düşünmüyorum artık, birisi de buna dur desin,birazcık bu vatandaşı düşünen bir devlet istiyoruz...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif
Çok yanılıyorsunuz. Devletin işlevi sadece vergilerden saglanan gelirlerden yol, okul, elektirik, hastane vb seyler yapmak değildir. Devletin birde sürdürülebilirlik harcamaları vardır. Devlette bugun ordu mensuplarıda dahil olmak üzereheralde 2 milyondan fazla insan her ay maas alıyordur. Bu 2 milyon insanın içinde devlet fabrikalarında ürün imal edip bir getiri saglayan işçiler yok. Bunlar halka hizmet veren memurların sayısı. ( ki bu rakam daha fazladır.) Düşünün her kurumda calsısan onbinlerce personel var devlette. Yani devlet vergilerle size hizmeti sadece yol oalrak değil insan, memur olarakta saglıyor. Hastaneler, okullar, yollar yapıldıktan sonra o yatırımlar hem devamlılıgı hemde sürdürülebilirliği yapılan yatırımdan daha fazla para gerektiriyor. Siz bir üniversite insa ettiginizde ilk basta tesisler için 400trilyon para yatırımı yapırsınız ama her sene o üniversitenin devlete en az 100trilyon masrafı olur. ( rakamlar orta büyüklükte bir üniversite masrafıdır, büyük üniversitelerin istanbul kocaeli gibi yıllık yarım milyar türk lirası masrafları vardır) Bu yüzden devlet sadece memuruna %1 zam yaptıgında bu size %3 vergi zammı olarak geri dönüyor. ( Türkiyede calsıanların 3de birinin devlette calsıtıgı varsayılırsa) Umarım bunlardan sonra memura ya da işçiye yapılan zammın ya da yeni acılan kadroların, yeni devlet memuru alımlarının size nasıl geri dönecegini hesaplarsınız.