Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kaç oktan benzin kullanmalıyım ?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hussu tarafından 24 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. hussu

hussu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mrb arkadaşla era 1.4 team aldım bir hafta sonra gelecek kaç oktan benzin kullanmalıyım sizce

2. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlısı olsun hussu bey.. allah kaza bela vermesin.. benzinli aracım olmadığından bu hususta bi şey diyemeyeceğim..

3. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir depoda 3.5 ytl fark ediyor o yüzden düşünmeye değmez ben 97 oktan alıyorum.

4. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    95 oktan veya 97 oktan kullanabilirsin ama benim tercihim 97 oktan birazdaha iyi 100 oktanlar var onlardan kullanmk istersen kullanabilrisin ama arabana bi etki vermez çünki aracınız performans aracı degil size göre en iyisi 97 oktan https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. raver

raver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 95 kullanıyorum 97 zararlı diye duydum

6. Misafir

Misafir Guest

Aynı konuda iki başlık açılmış.......95'i tavsiye ederim, 97 fazla gelir diye düşünüyorum.

7. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    97 oktan ın depo da tortu bıraktığını ve hatta ateşlemede bile ilerlki zamanlarda problem yarattığını söyledi servis. bu şeklide 2-3 araç gelmiş, tabi nereden alındığıda önemlidir belki. ama konya da özellikle shell in 97 si tutulmuyor..total berbat..ben opet ve bp den alıyorum 95 oktan. yüksek oktanı elde etmek için petrol ü iyi damıtmak önemli eğer içine fazlaca katkı maddesi katılıyorsa o benzin iyi değildir. türkiye şu anda rusya dan bile benzin alıyor çünkü rafinerilerindeki üretimi yetmiyor. rafinerilerden birini koç un aldığını varsayarsak ve opet te koç un olduğuna göre hilesiz bir opet bayi bence çok iyidir. aydın doğan boşuna mı rafineri kuracam diye yaygara koparıyor..adam "po" ne kendi benzinini üretecek..sağdan soldan alacağına
    Düzenleyen : mdx78

8. hamitkaplan

hamitkaplan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Coşkun abi 8-9 ay önceki bir konu ama benim için yeni. 2009 1.4 eraaldım. 97 oktan çok gelir demişsin. neden? bazı arkadaşlar da zararlı diyor aslı varmı? Ben shell'i tercih ediyorum. Sizin özel bir tercihiniz varmı?

9. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hortlamış bu konu

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

10. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    95 oktan üzeri benzinler büyük motorlu araçlar için üretilir. 1.6 ya kadar 95 oktan kullanmakta fayda var.

11. Adil

Adil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet bende 95 oktan kullanıyorum. Servisteki usta aracı ilk aldığımda 95 oktan kullanın demişti.

12. Tanyol

Tanyol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    95 üstü oktanlı benzini ancaksıkıştırma oranı yüksek (>10) motorlara sahip araçlarda verimli olarak kullanabilirsiniz. O araçlarda yüksek oktan fazla sıkıştırmadan kaynaklanan erken tutuşmaları önler ama sıkıştırma oranı yüksek olmayan motorlarda performans değil sadece benzine verdiğiniz para artar. El kitabında sadece RON sayısı 91 in üstü olmalı deniyor. Dikkat edilecek başka bir husus da aldığınız kurşunsuz benzin içinde etil alkolün %10'u geçmemesi. Standartlara göre geçmemesi gerekir ve isminin de biyobenzin olması lazım ama bazı istasyonlar 95 oktanlı benzini etil alkol katkılı olarak satıyorlar ve adına da biyobenzin demiyorlar. Dikkatlerinize sunarım.

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Getz aracımın kullanım kitapçığına göre 91 yada daha yüksek oktanlı benzin kullanınız diye ifade var. + Kurşunlu benzin asla kullanmayınız diyor ki zaten ülkemizdede kurşunlu benzin artık yok.

14. burakaydin41

burakaydin41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 95 kursunsuz alıyorum zaten eraların benzın delıgı kursunsuz benzın gırısıne gore dar yapılmıs

15. fırtına

fırtına Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    95 en iyisi

16. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    95 oktan kullanıyorum bende

Bu Sayfayı Paylaş