bizim arabaların depolarında kaç litre yakıt kalınca ışık yanıyor? servisi aradım 4-5 litre kalıyor (şehir içi 20-30 km şehirler arasıda 50-60 km yol yapacağını söyledi), ben ş.içi 70 km yol yaptım galiba bi 20 km daha yapacak gibi
walla o durum cok enteresan. biz antalyadan gelirken yolda bir kere depoyu fullettik ve daha sonra benzin ısıgı yanmadan fark ettiysekte otobana girmiş bulunmustuk. yaklasık 70km gittik benzin almadan. ha bitti bitecek derken bir 30 kmde daha yol yapıp depoyu fullettik ve 38,9litre tam agzına kadar anca aldı. daha öncede benzer bir durum olmustu ama ozmn da 20 km sonra benzin aldıgımızda yine depe 37 litre ile fullenmişti. ya ısıkta bir arıza var ya da pompalarda.
Benim araba 2006 1.5 crdi, kalan yakıt göstergesinde ortalam 85 ile 100 km arasında ikenyakıt ışığı yanıyor, dün 90 'da yandı mesala. Şehiriçinde dizeller minimum 85-90 km gider gibi düşünüyorum.
benim admire ın deposu 45 lt. yazın otobanda 95 km sabitle giderken ışık yandı, kmyi sıfırladım. 30 km sonra benzinliğe girip depoyu fullledim 40 lt nin az üstünde yakıt aldı. hala içinde 5 lt kaldığına göre rahat 70-80 km daha yapardı sabit hızla.
Getz'in deposu 45 lt yakıt alıyor, depoda 7lt benzin kalınca ışık yanıyor. rekorum uzun yolda 4,8 lt / km, Ankara-Eskişehir arası, kapalı klima ve 90 km/sa sabit hızla yapmıştım. Şimdi en fazla 5,9 a kadar indirebiliyorum.
admire 1.3lerde ısık yandığında içinde9_10 litre benzin kalıo şehir içi 70-80 km gidiodum lpg ye gecene kadar şimdi hep çeyrekte benzin göstergem ısık sönene kadar benzin alıom
yukarıda açıklamışım zaten, başka ekstar bir şey yapmadım, fakat araç o zaman yeniydi 3000 km civarındaydı. Şimdi mümkün değil o rakamları yakalamak.
Arkadaşlar, dizel sahibi olanlar mümkün olduğunca dibi görmemeye baksın tabi bu fiyatlar karşısında zor olduğunu biliyorum ama dizellerde depoyu dibine kadar kullanmak, yakıttaki pisliklerin mazotfiltresinde su birikmesive motorda enjektörlerdesorun yaratmariski artıyor. Bende dizel getz kullanıcısıyım ışık yanmadan almaya gayret ediyorum. En son bakımda mazot filtresinden baya bir su çıkmıştı.
şöle olmş olabilir eskişehir ankara yolu dümdüzdür ama yinede 4,8 litre hayal gibi geliyor bana.Ben herşeyi denedim hatta şahinciler gibi az yaksın diye yan bile oturdum koltuğa ama yinede o değerlere düşmüyor.Şuan kmde (şehir içi)280kuruş falan yakıyo ama şikayetçiyim.Dizele geçmeye fena şekilde taktım kafayı hiç olmadı lpg.ama oda problem yaratıcak arabaya askerden geldiğim gün müzik sistemi yaptırdım bagajda 30cm jbl var bagajın yarısı iptal 2li olarak yatan koltğn arkasında 6 kanal anfi var bagaj ztn bitti istepnesiz gezmeyi gözüm yemio açıkcası... Arkadaşlar sizin getz veya accent leriniz 1,3 olan arkadşlara soruyorum şehir içinde kmde kaç kuruş yakıyorsunuz? Düzenleyen : hundahaiyi
ışık yandıktan sonra 65 km yol yptım ş.içi ve depoyu taşana kadar doldurdum 46 litre aldı.yaklaşık ş.içide bu depo ile 800-850 km yol yapıyorum.sizce nasıl bu durum?
Açıkçası uyarı lambası yandıktan sonra tam olarak kaç litre kalıyor ben de meraktayım. bu arada uyarı lambası yandığında dibi görmüyordur depo, mutlaka bir süre gidecek kadar yakıt kalıyordur. Ama ne kadar? Kaç litre tam olarak. Bir arkadaş servisin 4 - 5 litre kalıyor dediğini yazmış, bunun neti nedir 4 mü 5 mi? Ya da 8 mi? Kesin cevabı bilen varsa beri gele.