Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Jantlarda yağ lekesi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hamitkaplan tarafından 30 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. hamitkaplan

hamitkaplan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar jant kapaklarında ince bir yağ lekesi var. bu normal mi servise göstermem gerekir mi?

2. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    benim aracımda da oluyor ben içinde merak konusu.. bu hafta sonu bakıma gidince göstereceğim.. bilgisi olan varsa bekliyorum..

3. şansal

şansal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardaş o bütün araçlarda oluyor önemli bişey deil fren yagı yani fıren hiroliği yağı ok

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hidrolik yağı olduğunu sanmıyorum, hidrolik bi kaçırdımı tamamen boşalır. Çok çok ince bir yağdır. Belki amortisörler yağ atıyor olabilir. Amortisörleri kontrol edin. Selamlar.

5. Misafir

Misafir Guest

Bazen balata tozu da böyle yapabiliyor, yapışıp yağ lekesi gibi gözüküyor...

6. şansal

şansal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş bütün arabalarda var jant kapagında yag var bütün arabalarmı yag kaçırıyor yanı muhtemelen diskle balata arasındaki sürtünmeyi düzgün bir şekilde oluşturmak için oluşturulmuş bir yagdır

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizim eski aracta vardı ama onun sebebi diferansiyel deki yağı keçerlerden kaçırıyordu..
    Düzenleyen : Yusuf

8. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocama katılıyorum özellikle yeni balatalar sürtünmeden dolayı fazla toz üretiyor bunlar havadaki tozla birleşerek jant kenarlarında aynı yağ kaçırmış gibi siyah bir tabaka oluşturuyor. Araç yıkanırken jant temizliğini iyi yapmak gerekiyor.

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Diskle balata arasına yağ girerse hiç bir Allah'ın kulu sizi durduramaz. Einstein bile...

10. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Hiç bişey olmaz

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yağlayıp denesenize https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifBal gibi olur...

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    <TABLE =MsonormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 1.5pt; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellPadding=0 width="100%">

<TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-lastrow: yes">
    <TD style="BORDER-RIGHT: #e0dfe3; PADDING-RIGHT: 0.75pt; BORDER-TOP: #e0dfe3; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; BORDER-LEFT: #e0dfe3; PADDING-TOP: 0.75pt; BORDER-BOTTOM: #e0dfe3; : transparent">
    Frenler neden patlar?

Fren sisteminin sağlıklı çalışmasında hidroliğin fonksiyonu çok önemlidir. Havanın sürekli sıcak olduğu bölgelerde kullanılan bir aracın hidrolik yağı eskimişse ve aracın frenleri sıkça kullanılıyorsa, frenlerin her an boşalma riski var demektir. Eskimiş hidrolik yağı havanın da sıcak olmasıyla birlikte iyice kaynar ve frenlerin boşalmasına neden olur. Frenler boşaldığında kesinlikle tutmaz. Bu yüzden fren hidroliği kontrol edilmeli ve 1.5 yılda bir kez değiştirilmelidir. Fren hortumlarında aşınma ve delinme olduğunda da fren patlar

Frenler neden tutmaz?
    <UL =disc>
    <LI =Msonormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: #444444; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Fren ana merkezinden, tekerlek fren merkezlerinden veya hortum ve rekorlardan hidrolik kaçağı olursa frenler tutmaz.
    <LI =Msonormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: #444444; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Balatalar aşınırsa frenler zayıflar.
    <LI =Msonormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: #444444; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Fren merkezinden hidrolik kaçağı olursa, balatalar yağlanır ve frenler tutmaz.
    <LI =Msonormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: #444444; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Fren ayarı bozulursa, balatalar ısınır ve frenler zayıflar.
    <LI =Msonormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: #444444; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Westinghouse'da arıza olursa frenler zayıflar veya tutmaz.
    <LI =Msonormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: #444444; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Hidrolik yağı çok eskidiğinde ve fren boruları patladığında frenler boşalır. </LI>[/list]
    Fren sistemi arızaları

Taşıtın emniyetli hareketi için fren sisteminin etkili bir şekilde çalışması hayati önem taşımaktadır. Fren sisteminde yer alan bütün elemanların zaman zaman kontrol edilmesi gerekmektedir. Uzun süre çalışmadan dolayı sistemin özellikle balataları, hidrolik devrenin bazı elemanları yıpranarak çeşitli arızalara sebep olmaktadır. Bu arızaların teşhis edilmesi ve giderilmesi için genellikle rastlanan arızalarla ilgili çizelge aşağıda verilmiştir.

13. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Fren merkezinden hidrolik kaçağı olursa,

Dikkatinizi çekerim hidrolik kaçırırsa diyor....

Eski arabamda balatalar ötmeye başladı sinir etti bir anlık sinirle yapılmayacak şeyi yaptım disklere makina yağı fışkırttım,bir saat sonra yine yapınca wd-40 sıktım.Bunları yaptığım halde frende hiç bi değişiklik olmadı,yani şöyle düşününce yağlı kayar tutmaz gibi geliyor ama deneme fırsatı oldu,frene basınca ABS gibi anında olduğu yerde kazıklıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifsizde bi deneyin isterseniz

yukarda eklenmeyen birşey daha...

Not:Sıcak diske su tutmak diski eyer...

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Diski eğmez, ona disk atması denir. Gözle göremeyeceğiniz metal hareketidir.

Siz sadece diskin dış yüzeyine yağ sıktığınıza göre arka yüzeyini hiç hesaba katmamışsınız. Bence fren sistemi hakkında bilginiz yeterli değil. Madem ses keseceksiniz iki tarafıda yağlayın, gerçi bu denemeniz size biraz pahalıya mâl olabilir.

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Valla kardeş benim bilgim nasıl beni sınarmısın dedimmi sana??

Ayrıca herşey öyle internetten okumayla olmaz.deneyim lazım deneyim...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

İkincisi diski eğer..Disk atması diye bişey yok bunuda internetten okudun heralde.Gözle görülemeyecek bişey olduğunu herkes biliyor zaten,ama elinle ellediğin zaman bariz bir şekilde farkına varırsın.Eğik veya aşırı derecede çizilmiş disk bir defaya mahsus tornadan geçer ikincisinde değişir.

Ben denedim diyorum frende anormallik olmadı.Bide sen dene bakalım

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mehmet beyburada insanlara tehlikeli ve yanlış bilgiler veriyorsunuz. Disk ve balata arasına yağ girerse frenler tutmaz. Mantıklı olun lütfen. Disk atması diye bir şey yok dediğiniz şeyi gidip bir fren ustasına sorabilirsiniz, belliki siz aramışsınız ve internette bulamamışsınız. Yani burada biliyorum diye interneti kullanan kişi çok belli. Sürücü kursu kitaplarında bile bu bilgi varken, siz bunu bilmiyor ve disklerinizi yağlıyorsanız kalkıp burada birşey olmaz diyemezsiniz. Dediğim gibi fren sisteminin yapısını bilseydiniz diskin iki yüzeyinide yağlardınız. Bilmediğiniz tarifinizden açık ve net olarak görünüyor.

17. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar Bey haklı.Yağa gerek yok aracın diski ve balataları su bile görse kuru halindeki performansı vermez,ki yağ aman aman.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Madem bir şey olmuyor, altına yağ karteli yaptıralım, hem aşınmalarda azalır. Otomotiv mühendisleri bazen böyle basit çözümleri düşünemiyor vesselam.

19. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bakın serdar bey,ben yukardada isteyerek yağlamadığımı yazdım.Sinirlenerek yağladığım disklerde fren sorunu yaşamadığımı belirttim.!!Siz halen iki tarafını niye yağlamadınız diyorsunuz!!!!
    Yani ne demek istediğimi anlayamamışsınız,anlamadığınız halde yorum yazıyorsunuz.
    Ben internette bilgide ararım ama daha çokbilgi yazarım.

Yani halen şunu bilmiyorsun bunu bilmiyorsun diyorsunuz tanışmışlığımız varmı sizinle?

Her yazınızda bol bol hakaret ediyorsunuz,yaşınız kaç bilmiyorum ama tartışma ve forum konusunda çok cahilsiniz..

20. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Kardeş yazıları okumamışsın.Şu yazıları bi okuyun ilk öncehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Sanki ben "Disklerinizi yağlayın,daha iyi olur" demişim gibi yazıyorsunuz...
    Düzenleyen : mmt.88

Bu Sayfayı Paylaş