Arkadaşlar konunun yeri mi bilmiyorum bir sorunum var 2013 i20 arabamı aldıktan bir süre sonra alaşım jant taktım , jantlarım 15 inç 6,5 , üzerine ise fabrikanın taktığı 185 60 15 lastikleri taktırdık şimdi bakıyorum jantın kenarı lastiğin kenarı ile tam yapışık değil ve çıkıntılı duruyor. İleride bu lastikleri eskitince veya şimdi imkanım olursa nasıl bir lastik almalıyım yani 185 65 15 mi yoksa 185 60 15 mi olacak bu jant kenarının sırıtmasını kapatmak için ne yapmalıyım ? Teşekkürler. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Tabanı bir ölçü geniş ve jant desteği olan lastik tercih ederseniz bu sorun çözülür. 195/55/15 kullanmanız gerekir. Mesala Petlas 741 modeli gibi bir lastik olabilir, jant desteği açısından. Linkteki programdanda uygun ebatı kendiniz belirleyebilirsiniz. Lastik Hesaplama - LastikTürk
Çok teşekkürler cevabınızı not ettim ileride değerlendirmek için. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Üstadım bu tabanı 1 ölçü arttırdık da yanak kesiti 65 veya 60 tan aşağı 55 e düşünce araba yere biraz yaklaşır, acaba kaç cm olur düşüş .
Taban Xyanak rakami=real yanak ölçüsü Sizin lastiklerin tam ölçüsü şuanda nedir acaba ? 185/60/15 mi 185/65/15 mi ? Yada aracı sıfır aldığınız daki lastik ebatlarini söyleyin ona göre yardimci olayım.
Aracı aldığımda fabrikanın sac jantta takılı lastiği 185 60 15 , daha sonra ben lastik aynı kaldı jantı alaşım 15 inç 6.5 janta taktım şikayetimde burada başladı alaşım jantın lastiğe temas eden kenarı lastik yanağı ile tam öpüşmüyor ve jant kenarı ayırık duruyor ben bu kenarı lastikle yapıştırmak istiyorum. Ayrıca ilginize teşekkürler. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
O halde hocam dediğim gibi sorununuzu çözmek için lastik ebatınızı 185/60/15'ten 195/55/15'e yükseltmeniz gerekecektir. Zaten 195/55/15 ebatındaki birçok lastikte jant desteği olduğu için jantta cukk diye oturur. Diğer sorunuza gelecek olursak aracınız yere ne kadar yaklaşır Orjinal lastik 185/60/15 Toplam Çap : 60.30 cm Yanak Yükseliği : 11.10 cm 195/55/15 Toplam Çap: 59.55 cm Yanak Yüksekliği: 10.73 cm Aradaki Fark Toplam Çap'ta: 0,75 mm ( 1 mm bile değil ) Yanak Yüksekliği'nde: 0,37 mm ( 1 mm bile değil ) Milimlin ondai yüzdeleriyle ifade edilecek kadar bir eksilme oluyor belirttiğim ölçüye geçtiğinizde.
Çok çok teşekkürler ben bilgi paylaşımı diye buna derim. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Ben sunu biliyorum ince yanak demek sertlik ve dolayisiyla kayganlik ve darbelere karsi daha sertlik demek yani kalin yanak rahatlik konfor SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam benim sorunum yukarıda okuduysanız , jant kenar çemberi ile lastik yanagının tam öpüşmemesi yani jant 15 inç 6.5 üzerindeki lastik 185 60 r15 yani alacağım lastik şu anda kullandığım gibi durmasın diyorum bir lastikçiye danıştım 55 yanağı tavsiye etmem jantın kırılır falan dedi acaba 65 yanak çokmu farklı durur ? iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Net bir şey görünmüyor ama jant kenarı ile lastik yanağının öpüşmemesi diorum. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Cihanızı fotoyu indirip büyüterek bakmanızı öneririm. Özellikle Üst kısım yan aynanın alt tarafına yoğunlaşınız.
Evet orada jantınızla lastiğinizin kenarı ayırık duruyor sanki benim durum böyle iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Takip denemeni oneririm yani gor oyle karar ver bi tanesini.dogru demis jant cukurda cok sakat kirilir yamulur filan bi de ekstradan ona dikkat ederek yol cekilmez guzel gorumuyo diye ince yanak alma lastikciyi dinle SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anladım benim sorun sizinki gibi olamaması , sizce 15 inç 6.5 janta nasıl bir lastik takarsam sizinki gibi jantı sarar