Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

jant sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda kulecmeric tarafından 30 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. kulecmeric

kulecmeric Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    selam arkadaşlar aracımda 140 km hıza ulaştığımda direksiyonda titreme meydana geldi servise götürdüm hafif balans var deyip düzelttiler tekrar denedim aynı sorun devam ediyordu servis rot-balans ayarı yapan bi yere yönlendirdi bende tanıdıklar sayesinde çevrenin en iyi ustasına gittim sağ jantın yamuk olduğunu söyledi ve tekrardanservise yönlendirdi serviste jantın benim hatamdan dolayı yamulduğunu söyledi ayrıca ufak titremelerin lastik sertliğindende kaynaklanabileceğini söyledi aracımda pirelli p6000 lastik varben aracımı kullanırkenkasislerde bile resmen durup öyle hareket ediyorum evimin konumu gereği kaldırıma park etmem gerekiyor kaldırıma çıkmayla yamulurmu bu jant yoksa accent lerin jantları bu kadar adi üretimmi başına böyle bi olay gelen varmı geldiyse sorunu nasıl çözdü paylaşabilirmi ben şimdilik jantı düzelttirdim biraz kesildi titreme ama çok çok az da olsa var buda beni rahatsız etmekte yardımlarınızı bekliyorum saygılar
    Düzenleyen : kulecmeric

2. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    jantların kötü olmasıyla ilgisi bile yok taksiciler o jantlarla 300-400 bin km yol yapıyorlar yinede bişey olmuyor....

Senin sorunun % 100 lastiklerde...fabrikanın taktığı lastikler hep ikinci kalite çıkıyor mesela vw markasıda araçlara mıchelın goodyear takıyor taktığı lastiklerde hep sorun çıkıyor...

Senin yapacağın en iyi iş hemen lastiklerini değiştirmektir.Eğer maddi gücün varsa tavsiyem jantlarıda değiştirerek 15 jant yap....195/55/15 lastik takarsan yol tutuşunda çok iyileşir.Aynı olayı bende yaşadım o yüzden kesin konuşuyorum

3. senseyak

senseyak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 30000 bakımından çıktıktan sonra sizinki gibi 140 da titremeye başlıyor 160 da kesiyor 180 de tekrar başlıyor.

Ben balansı bozulmuştur diye düşündüm bi servise gitmedim geçen gün elimi lastiğin yanağında gezdirirken lastiğin yanağnda balon olduğunu gördüm sanırım bu yapıyor.pirelli p3000

Pirelliler sert olduğundan çabuk balon yapıyor bence birde balon varmı onu iyi kontrol edin özellikle eğilmiş jantın üzerindeki lastiğe bakın belli olmuyor çünkü.

Ayrıca kara jant diye tabir edilen jantlar her marka arabada zayıftır bmw marka aracla sert bir çukura düşmüştüm jant resmen S olmuştu.

Düzenleyen : senseyak

4. kulecmeric

kulecmeric Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yardımlarınız için teşekkür ederim ilk fırsatta lastikleri değiştireceğim peki jantlarıda değiştirip 15 inç yaptığımda yakıtta herhangi bi artış olurmu km doğru gösterirmi

5. senseyak

senseyak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracınızdaki lastik ebadı 185-65 /14 olması lazım.

Kullanmanız gereken yeni ebat 195-55/15 neden derseniz eraların kapı eşiğinde bu ebad yazıyor çünkü iki lastiğinde toplam tekerlek çapı 596 mm yani bişey değişmeyecek.

aslında 0,6 mm bir fark var buda %0,1 kadar fark olur bununda sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum,

Özet olarak yakıt ve kmde pek bi fark olmaz ama frenleme ve yol tutuş süper olacaktır.

(Yinede bu işin ustalarına danışırsanız daha iyi bilgi alabilirsiniz benimki fikir)

Düzenleyen : senseyak

6. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    jantınız yamuksa 20 liraya jant onarım merkezlerinde düzeltme imkanınız var

7. kulecmeric

kulecmeric Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    jantı düzelttirdim fakat eskiye nazaran çok çok az bi titreme hala mevcut 140 ve 160 km arasında öncesinde ve sonrasında bişey yok yeni jant ve lastik ebatları konusunda usatalara danışacam verdiğiniz bilgiler mantıklı geldi belkide değişim yaparım hiç bi çözüm bulamazsam

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ben 3 yıl boyunca kullandım 195/55/15 takmıştım eğer bu ebatı takarsanız aracınızda yol tutuşu ve viraj kabiliyeti gibi birçok konuda inanın çok değişim görürsünüz.Ayrıca lastik olarak kumho ku31 modelini tercih edin,süper bir lastiktir...

Yakıtta ve km'de kesinlikle problem yok,Ebat çapı aynı olduğu için yakıt aynı yakıyor,etkilemiyor

9. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    maddi imkanın varsa hemen değiştir...Değişimi yapmadan hiç bir çözüm bulamazsın...Çünkü lastikler beş para etmez

Bu Sayfayı Paylaş