Arkadaşlar; Bilirsiniz.. JAnt kapaklarına plastik kelepçe takarız hani... Bir süredir gözlemlediğim,her defasında aynı şeyin oldugu ve herdefasında da ''Belki Site de Çocuklar falan yapıyorlardır!'' diyerek bir süre daha bekleyeyim dediğim, ama artık bunun bir cocuk işi olmadığına karar verdiğim durum hakkında görüşlerinize ihtiyacım olacak... Yaklaşık 5-6 ay kadar önce 4 jant kapağına da aynı anda plastik kelepçe taktım (Her Jant Kapağına 3 er plastik kelepçe)... Ve her ne hikmetse bir kaç gün sonra Sağ Arka JAnt KApağına taktığım kelepçelerin 2 sinin olmadıgını sadece 1 inin yerinde oldugunu gördüm.. (Diğer 3 tarafta 3 er kelepçe de aynen duruyordu) Neyse Çocuklar falan yapmıstır diyerek sağ arka tarafa 2 kelepçe daha taktım... Aradan yine bir kaç gün geçtikten sonra aynı şekilde sadece ve sadece Sağ Arka JAnt KApağındaki 2 kelepçenin yerinde olmadıgını farkettim! Yine diğer 3 Lastikte tüm kelepçeler yerli yerinde duruyordu! FAzla uzatmayayım neyse o günden bugüne sağ arka jant kapağına taktığım kelepçeler en geç 1 ya da 2 gün sonra kopmuş oluyor! Diğer taraflarda asla bu problem yok, onlar yerli yerinde duruyorlar! YAz döneminde Çocuklar akşam geç saatlere dek site bahçesinde oynuyorlardı (Onlardan birisi yapıyordur diye düşünüyordum hep..Ama Kış dönemi..Şuan böyle durumda yok) Aklıma başka bir sorun olabilirmi diye geldi? (Mekanik-Rot_Balans- Vs vs..) Acaba arka sağ tekerde bir balans problemi falan var da ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Böyle bir deneyim yaşamış arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
Jant kapağında sorun olabilir diğer tekerdeki kapakla değiştirip deneme yapın sonuca göre balans ayarina tabi tutulur. Yazı İşleri Müdürlüğünden
Yedek lastik ile deneme yapin en cabuk sonuca o sekilde varirsiniz. Balans yada yamukluk da olabilir lastikcide kontrol etmek gerekir. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bir yere surtup kopuyorda olabilir aslinda kelepceye gerek bile yok bijon tutuyor lastik yanlarinda jant arasinda cit citlari var HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yedek lastik tiyosunu/Kapak değişimi fikrini deneyeceğim teşekkür ederim...(Bir yere sürtme ihtimali yok..)
Belki orası daha çok ısınıyordur koparıyordur desem saçma mı olur jant kapağı sahte olunca bile tutmuyor sıcaktan eriyip atıyor. jant kapağı içinden tel ile tutturulabilir. hem klipsler görünmez.