Önümüzdeki hafta sonu teneke jantları boyamayı düşünüyorum hazır sökmüşken plastik kapakları da temizliyim diyorum ama özellikle öndeki kapakların ısıyı ve balata tozunu gören tarafları çok fena silmeyle pril ile vs çıkacak gibi değil özel bir önerisi olan var mı? Bu tarz temizlerken rengi değişen temizleyiciler var ama alaşım jantlar içinmiş, plastik kapak için kullanılır mı acaba? Jant boyama konusunda forumda konular var ama varsa o konu hakkında tavsiyelerinizi de alabilirim
Plastik kapaklari jant bölümü + motor kısmı için linkteki ürünü tavsiye ederim. Gerçektende etkili ve makul bir üründür. ATAS** FORCLEAN*MOTOR VE JANT TEMİZLEYİC İ*KONSANTRE** 2 KG**İTALYAN* (ID#235655): satış, İstanbul'daki fiyat Saç jant boyama konusunda astar+boya+vernik ile son derece güzel işler çıkarılabilir. Kolay Gelsin.
Bu ürün için EST nin amatör versiyonudur diyor. Direk EST alsak nasıl olur acaba? Pazar günü krikomu alıp boş bi yer bulup pas izlerini zımpara yada tel fırçayla temizledikten sonra önce sprey astar atıp üzerine mat siyah sprey boyayla boyamayı düşünüyorum. Vernik atmak aklımda yoktu, atmam heralde Topkapı sanayide jant boyayan bi yer var uygun fiyat çekerse hiç uğraşmadan orda da boyatabilirim
Eğer elinizin altında basınclı yıkama varsa her iki üründe olabilir elbette. 2 LT Basınçlı sprey pompa ile uygulama yaptım motor kısmına, kapı aralarına yakıt kapağı bölmesine ovalamadan birçok yerdeki kirleri rahatlıkla çıkardı. Vernik olmuş olsa sanırım boyayı muhafaza edeceği için daha uzun süre kalıcı olur.
EST nin 1 litreliği bana yeter heralde Kapakları nasıl olsa sökücem alıp yıkamacıya giderim Sprey vernik vardı galiba ama heryerde yoktu diye hatırlıyorum bulursam vernik de atarım bulamazsam gittiği yere kadar gider. İlginç olan 2010 model arabanın jantlarının paslanması :RpS_mad:
Bizimkinde de son 1 yildir kapagin arasinda acik kalan yerlerde paslanma belitisi var. Kapaklarda da hafif boya atmasi vs var. Bende ikisine birden girisecegim yazin Tapatalk Sağolsun
@pasaoglu arkadaşımız sac jantlarını yukarıdaki gibi boyamış sanırım. bende eram için düşünüyorum sac jantları boyamayı zımpara+sprey astar+mat siyah sprey boya ile bu iş olur heralde ?
Aynen yazdığınız gibi boyadım çok da orjinal oldu (mat siyah ile) ama 1 sene sonra tekrar paslandı. Boya olarak Akçalı diye bi marka varmış en iyisi oymuş astara bile gerek yok onla dediler. Belki o daha uzun ömürlü olur bu sefer onunla deniycem size de onu tavsiye edeyim. Tekrar paslanmaması için vernik mi atmak gerekiyor üzerine bilemedim.
Siz boyayı aldığınız yere sorarsanız daha garanti olur. Benimki kulaktan dolma bilgiler olduğundan sizi yanlış yönlendirmek istemem.