19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Jant ebatı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda selcukesen tarafından 27 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. selcukesen

selcukesen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar,

Ağustos ayının sonunda 2010 model 1.5 dizel style sports modeli accent era satın aldım. Aslında istediğim style modeliydi çünkü jant ebatı 14 inch ve lastik ebatları tam istediğim ebat olan 185/65/14 idi. Eskişehir'deki bayi ellerinde sadece sports modelinin olduğunu söyledi ve ben de ötv'den yararlanabilmek için bu modeli satın aldım.

Mevcut lastik ebatım 195/55/15 ve yanlış bilmiyorsam 185/65/14'e göre yol tutuş daha ii ancak daha fazla yakıt tüketimi, ön düzenin bozuk yollarda daha fazla zarar görmesi ve konforun %30 oranında düşmesi (lastiğin ikinci bi amortisör görevi görmesinden dolayı) gibi dez avantajların olmasından dolayı serviste çok uğraşmama rağmen değiştirtemedim. Ayrıca hyundai çağrı merkezine bu kkonuda danışmak için mesaj bırakmama rağmen hiç ilgilenmediler.

Bu konuda merak ettiğim jantımı dışarıdan 14 '' e düşürmem ve sytle daki ebatlarda lastik almam uyum açısından bi sorun yaratır mı(yalpalama vs.), yol bilgisayarı yanlış değer üretir mi? Ayrıca yukarıda anlattığım hususlarda hissedilir bi fark görebilir miyim? Bu konuda bilgisi olan (orjinal jant ofset değerleri gibi) arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum.
    Not: Ayrıca Eskişehir'de yaşayıp da 15'' jant alıp orjinal 14'' jantlarını değiştirmek isteyen varsa görüşüp anlaşabiliriz.

2. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş