Arkadaşlar merhaba Aracın jantını değiştirirken 14x6.0 coğu marka jantın ölçüleri Bizim araçlarda (2010 era team) 14 x 5.5 ancak bir kaç model dışında bu ölçü yok Sorum şu ; 14x6.0 alınca lastikleri değiştirmeden eski lastikleri takınca , yakıt , frenaj.. gibi değerlerde değişiklik olur mu ???
arkadaşım tam cevap olur mu bilmiyorum ama galiba lastik ölçülerini soruyorsun benm bildiğim kadarıyla 185/65/14 1.6 era team ölçüleri
14'' İnç Çapı Var.. 5.5'' İnç De Genişligi Var.. Bu Genişligi Pek Takmıyolar Zannesersem.. 6 İnç Genişliginde Takabilirsiniz Pek Sorun Olacagını Düşünmüyorum.. Bijon Aralıgıda 4x100 Dür Düzenleyen : Ersin Cerrah
Yo benim sorduğun şu idi Ersin kardeşim acıklamış gerçi de fikri olan diğer arkadaşlar için şöyle söyleleyim ; 14 inch jantın capı 5.5 yada 6 inch ise genişliği bizim arabada orjinal değer 14x5.5 inch ama piyasada ki jant markalarının coğu 14x6.0 inch (dj ve cms nin birer modellerinde 14x5.5 var ama sevmedim ) yani jant orjnal janttan 1 küsür cm daha geniş demek Diyelim ki jant değiştirdim orjinal 14x5.5 i cıkarıp orjinal lastikleri lastikleri 14 x 6.0 jant a taktım arabaya ya bu jant lastik takıldı Soru şu lastik yeni jantta yani 1 küsür cm daha geniş olan janta takıldığında lastiğin yere oturduğu alan genişlEyip frenaj ya da yakıt üstüne teki eder mi ??? Biraz uzun oldu farkındayım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Düzenleyen : emre027
Lastigin Genişligi Falan Degismiyor Zaten Sadece Jantın Genişligi Degisiyor.. Bazı Ofsetli Jantlar Oluyor Onlara Lastiginiz Dar Gelebilir Ama 6 İnçe Uyacaktır.... Şöyle Bir Lastik Koyarsanız İşler Degisir Tabiki Ama 6 İnçte Sorun Olmaz
Görüntüde biraz ofsetli duracaktır taktığınız jant güzel görünebilir. Lastiğin yere basan yüzeyi değişmeyeceği yakıt ve frenajda etkilenmezsiniz. Jant'ın kendi ağırlığı yakıtınızı birazcık arttırabilir ancak farkedilecek bir değişiklik olacağını sanmıyorum ufak değerler.<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
o kadardan ne olurki canım,zaten mecburi 6 inc takacaksın zaten demir jantlar bile 5.5 inc çelik jantta 6 inc normaldir zaten eranın fullerindede 6 incx14inc jant var ben mesela 15 inc takacağım 6.5 incx15 inc ölçüsünü takacağım Önceki transporterime baya geniş takmıştım normal ölçüsü 6.5inc x 16 iken 8.5 inc x 17 takmıştım ama o arabaya o boyut güzel gitmişti ofsetli değildi...