Arkadaşlar elimde Jameson USA-604 1500w çıkışlı anfi var 4x60w rms değeri var http://www.ekranpazar.com/pinfo.asp?pid=10990 Bu anfiyle JBL CS1204 30cm Subwoofer kullanarak sağlam bir bass alabilirmiyim http://urun.gittigidiyor.com/JBL-CS1204-30CM-1000-W-SIFIR-ORJ_W0QQidZZ14826695 Şu an araçta Eurotec marka 1000w sub var ancak empedansı 8ohm ve anfinin sesini açmaya kalktığımda teyple alakasız şekilde düzenli olarak bum bum diye vurmaya başlıyor.Nedeni nedir sizce?
Jameson USA-604 1500w çıkışlı anfi var 4x60w rms bu anfiyle compenant beslersin köprü yapsan 120rms alırsın anfiden/ jbl ise 250 rms ile beslemen lazım yani tam bir verim alamazsın...
benim arabamda pioneer 2950 cd çalar alpine 1600 watt amfi 1100 watt jbl bass kabinli var ama kolonla mid basım yok ses yetmiyo bana kuvvetli bas vuruyo ama genede az geliyo ses ne yapmam gerekiyor bunun için amfiyi değişsem 1 çiftte mid bas alsam nasıl olur. Düzenleyen : miroğlu
ben benzer bi anfi ile, usa 655, jbl 1000 wattı besliyorum, ayarını kendim yapıyorum, çok sağlam bass vuruyor. köprülü olarak yaklaşık160 watt rms güç alıyorum anfiden. 52 litrelik kendi yaptığım kutu içinde çalıyor. mdf ve yalıtımlı. 160mm derinliğinde, 70 mm çapında port var. kesinlikle tatmin ediyor. bu dediğimden daha fazla ses isteyen arkadaşlar arka tarafa 4 tane oval koysun, ovalleri de anfi ile beslerseniz muhteşem ses alıyorsunuz. ama çok bass vurması iyi olmuyor, bagaj kapağı zangır zangır ötüyor, neredeyse kilidi açılacak. 1 sene boyunca yalıtımla uğraştım sonunda vazgeçtim...
jbl bass almakta ısrarcıysan gt4 veya gt 5 serısı bak hocam amfı olarak kalıtelı markadan sasma boshman falan bakma hıc elektrık kacırıp kabınlerıne zarar vermesın bıde
jbl dünyanın kullandığı markadır. fiyatları ucuzladı diye şaşırmayın. bundan 3-4 sene önce çok pahalıydı. jbl GT4 çok kalitelidir. benim aracımda 2 seneden fazla bir süredir duruyor. aracın bagajının nemlendiği de oluyor, soğuk sıcak, hiçbirşeyden etkilenmedi. boschman pionner yan markası diyorlar da bi amfisini aldık, daha o kadar kötü amfi görmedim ben, motor gürültüsü aynen içerde. aynı araca jameson usa bağladık. ses kalitesinin farkı çok fazlaydı.
motor sesı alması parazıtten kaynaklanıyo notr nerden alındı onu kontrol etmek lazım ve amfı kablosunu degısmekte fayda var bılgı olsun dıye yazıyorum
bilgiler içn sağol, çoğu zaman dediğin sebeplerden gürültü alır. ama bazı amfilerde o sesi kesmek imkansızdır. amfi kablosunun değiştirmek, araya filtre devre koymak, elektrik yalıtımı, kablo nötürünü araç şasesine değirmek gibi bir çok çözüm var ama, her zaman işe yaramaz.
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler biliyorsunuzki JBL CS-1204 250rms istiyor benim anfim köprülü şekilde max. 120w rms verebiliyor acaba anfiyi zorlarmıyım?
amfinin 2 ayrı kanalının birinden artı ikincisinden eksi alıyorsun, ikisinin toplam gücünü veriyor. ama bu amfinin bir özelliğidir. öyle bir özelliği olmayan amfiye nasıl yapılır bilmiyorum.
1. kanalın + sı 2. kanalın - si hoparlöre geri kalan kanallarda birbirine veya ayrı bir hoparlöre bağlanıyor.Ancak bu durumda entegre aşırı ısınıyor.Bu yüzden Bridge özelliği olmayan anfilerde köprülemeyi önermem.