Arkadaşlar JAMESON JS 955 NAVİGASYONLU DECKLESS DOUBLE DIN | n11.com linkteki ürün 11.11 de indirimli satılacak almayı düşünyorum direksiyon kumandasıda çalışıyormuş teypte herşey var ne dersiniz alınır mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.(Link belirttim yasak sa hemen düzelteyim)
fiyatı iyiymiş ama ürün kalitesi olarak birşey diyemem duble teyip alırken ben navi+geri görüş kamerası özelliklerinin olmasını tercih etmiştim NAVİTECH aldım çok ama çok memnunum buda konusu https://www.hyundaiclubtr.com/26705-navitech-nx-211f-nasil-bir-urun-era-ya-uyarm_.html
ben kullanmadım bu ürünü ama bence alınabilir, fiyatı çok uygun. mekanik kısmı yok, yani cd çalmıyor ama zaten artık çok az kullanılıyor, ayrıca önemli bir arıza kaynağı da ortadan kalkıyor. uygun fiyatlı bir ürün için çok iyi bence.
Arkadaşlar ürünün siparişini verdim 100 tl kupon indirimiyle 329 tl ye aldım gelsin bakalım burda yayınlarım
Bende almayın diyecektim , Jamesonun ses kalitesi sizi pek tatmin etmeyebilir dokunmatikse eğer dokunmatiği bazen çileden çıkartabiliyo son olarakda arıza verince genelde tamir yapacak yer ve parça sıkıntı oluyo. Bu yukarıda yazdıklarım diğer modellerde karşılaştıklarım sizinki iyi çıkabilir belki Jameson kendini geliştirmiştir ayrıca elektronik malzeme birazda şansınıza kalmış
Gelsin bakalım göreceğiz bütün özelliklerin olması ve fiyatından dolayı böyle bir tercihte bulundum şansımıza artık incelemelerimi paylaşırım.4X50 watt ses çıkışına sahip orjinal teybe göre daha iyi olacağını düşünüyorum
bende 4tane kolonu var anfiye bağlamıştım keşke onu alıcağıma 2tane pioneer alsaydım diyorum galaxy mini2 ile gönderildi
jamesonun uzun bir süre amfisini ve oval hoparlörünü kullandım. amfisi kesinlikle çok başarılı, amfinin gücü ve özellikleri işi bilenler için gerçekten iyiydi. böyle bir amfiyi böyle bir fiyata alınmaz. hoparlörü de piyasadaki çakma pioneerler kadar iyiydi. amfiye bağlı kullandım.
Arkadaşlar cihaz geldi montajını kendim yapmayı düşünüyorum ancak yardım bekliyorum kabloların üzerinde yazanların anlamlarının hepsini bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim benim birde iso soket almam gerekiyor galiba?Era ince teybin şemasına göre bağlayabilirim diye düşünüyorum? kabloların üzerinde yazanlar şunlar Battery +12v sarı kalın Acc pover kırmızı Groud siyah kalın steering key +turuncu Illumination mavi Amp control mavi-beyaz reverse kahverengi power antenna turuncu- siyah diğerlerini yazmıyorum hoparlör çıkışları onları biliyorum
öncelikle hayırlı olsun, inşallah memnun kalırsın. iso soket almadan da orjinal teybe giren soketin kablolarını sıyırarak yapabilirsin. sana kabloların anlamlarını yazayım, sen kararını ver nasıl bağlayacağına: battery: sürekli +12 volt kablosu bağlanmalı, yani aküden direk gelen bir kablo. acc power: kontağa bağlanacak kablo, kontak yarım açıldığında teybin çalışmasını sağlayacak. bu kabloyu sarı kalın kabloya (battery) bağlarsan kontak kapalıyken de teybi açabilirsin. ground: aracın şase kablosuna bağlanacak. yani aküden gelen -ye. zaten orjinal teybin en kalın iki kablosundan birisi battery diğeri de groundur. sadece - ve + olmasını belirlesen yeter. steering key: direksiyon tuşları, direksiyondaki düğmelerin çalıştığını söylemiştiniz. oradan gelen kabloyu bağlayacaksınız. illumination: aracın farlarını açtığınızda düğmelerin aydınlatmasının çalışması için bu kabloyu bağlamalısınız. ayrıca farları açtığınızda ekrandaki parlaklığı da otomatik olarak düşürmesi lazım. gece gözleri rahatsız etmesin diye. amp kontrol: amfi bağlayacaksanız, amfinin remote kablosunu buraya bağlamalısınız. bu kablo teybin açıldığını amfiye bildirir. amfi sadece teyp açıkken çalışsız diye. reverse: geri görüş kamerası bağlayacaksanız, geri vitese taktığınızda bu kablodan gelen kontak teybinizin otomatik olarak geri görüş kamerasına geçmesini sağlayacaktır. geri vites lambasından kablo çekilmesi gerekebilir, ya da geri vites müşüründen. power antenna: otomaik anten çalışması içindir. otomatik anteniniz varsa radyoyu açtığınızda bu kablo antene sinyal gönderir. accent eranın orjinal teyp giriş şemasını bulursanız rahatlıkla halledebilirsiniz. kolay gelsin.
Eranın teyp şemasını buldum bununla karşılaştırarak söylermisiniz çok teşekkürler bende az çok tahmin ediyordum ama tam emin olamıyordum dışarıda taktırsam mı diye bir yere sordum 40 lira istedi birde direksiyon kumandası için küçük kutu gibi bir parçada eklenmesi gerektiğini söyledi ama bana pek gerekli gelmedi kendim takabilirmiyim acaba el becerim ve az çok teknik bilgim var ama yinede insan çekiniyor.İnternette bir kaynakta bulamadım.İçinden ıpod kablosuda çıktı onların arasında bir kablonun üzerinde de brake yazıyor.Bu herhalde el freniyle ilgili ama bunu neden ve nereye bağlamam gerekiyor ? [/IMG]
Bu şemada illumination ve steering remote control'ün - kablolarını nereye bağlamam gerekiyor(Groud yazan kabloyamı?)
bu tip teyplerde yol güvenliği gereği sadece el freni çekiliyken TV özelliğini çalıştırıyorlar. bu özelliği kullanmak istiyorsanız el freni kolunun biraz altında bir kontak var, oradan kablo çekmeniz gerekiyor. bu özelliği iptal etmek için sanırım aracın acc kontağına bağlı kabloyu bağlamanız gerekiyor. denemek lazım. şimdi sizin yazdığınız sıralamaya göre 1-2-3 diye sıralayacak olursak: orjinal teypteki karşılıklarını yazabildiğim kadar yazayım: jameson orjinal teyp 1 12 2 11 3 24 4 6 5 5 6 şimdilik herhangi bir yere bağlanmayacak, amfi bağlanırsa amfiye bağlanacak 7 daha önce dediğim gibi geri vites müşürüne bağlanmalı ya da geri lambasından + hat çekilmeli. 8 otomatik anten yoksa bunu da bağlamayacaksınız. direksiyon kumandası için ayrıca kutu gerekir mi onu bilmiyorum, bazı teypler orjinalle uyumlu olmayabilir. illumunation konusu da şöyle, bazı teypler -den bazıları da +dan kontak alıyor. bunu denemek için teybinizi yerine takmadan kablolarını bağlayıp deneyerek görmek lazım. aracın park lambalarını açtığınızda düğme aydınlatmaları yanması lazım. steering ground kabloları zaten aracın şasesine bağlıdır. yani sizin ayrıca bağlamanıza gerek yok. TEL MUTE de telefon kiti bağlanınca oradan gelen bir kablo bağlanıyor, sanırım ihtiyacınız yok buna. tavsiyem küçük küçük kablo parçaları kesip uçlarını sıyırın. ister aracın soketine göre soket alın, isterseniz sokete giren kabloları sıyırın, ama sıyırınca tabi çok düzgün bantlamak gerekir. kestiğiniz küçük kablolarla bağlantı yaparak teybi yerine takmadan fonksiyonlarını deneyin. bir de kablolar bağlarken ya teybin sigortasını çıkartın ya da akü kutup başını çıkartın, çünkü aküden gelen battery kablosu teyp çerçevesine değdiği anda teybin sigortasını yakacaktır. sigortanın yandığını anlayamazsanız teybi çalıştıramayacaksınız. kabloları bağlayıp bütün + kabloları geçici olarak bantla izole ettikten sonra sigortayı yerine takıp deneme yapın. çalışıyorsa düzgünce sigortayı tekrar söküp kablo bantlamalarını düzgünce yaparsınız.
Halil bey yardımlarınız için teşekkürler kendim yapmayı cesaret edemedim gittim bir teyp takan bir yere taktırdım.Günlerdir teyp şemasıyla yatıp kalktım fakat taktırdığım adamlar tabiri caizse kara düzen teybi taktılar.Teybin direksiyon kumandası çıkışı tek (+) olduğu için takamayacaklarını,kumandasının çalışamayacağını söylediler.Bunu üreten adamlar bu kabloyu tek koymuşlarsa bunun - kutbunun da teybin şasenine bağlanarak çalışabileceğini söyledim ve takan usta işin mantıken böyle olabileceğini düşünmeden ,olmaz biz bu işi hergün yapıyoruz çalışmaz dedi durdu.Bende bir deneyelim dedim mırıldanarak tamam dedi dediğiimi yaptı ve çalıştı ve adam rezil oldu ama banada çaktırmıyor.Bu seferde teybin direksiyon kumandasının artı kutbunu şaseye ve kumandanın dönüş kabosunuda artıya taktı bunu düzeltelim dedim abi hazır çalışmışken hiç ellemeyelim dedi ve bantladı ve direksiyon tuşları sağlıklı çalışmıyordu.Kabloları olması gerektiği gibi elamanına düzeltirdim ve normal çalışmaya başladı.Neyse sonuçta çok güzel oldu 50 lirayı bayıldık ama nasıl taktığını tamamen izleyip tecrübe sahibi oldum bir daha takayım desem kendim takarım artık. Sonuçtan çok memnun kaldım ses çok arttı baslar daha kuvvetli çıkıyor radyosu orjinalinden daha iyi çekiyor tvde çekiyor,Navigasyonu da iyi çalışıyor.Ayrı bir konuda video ve fotoğraflarla paylaşacağım.Şu anda memnunum sonrasında da inşallah memnun kalırım.