S.A Arkadaşlar, Era'da malumunuz yol ve tekerlek sesi ayrıca en ufak engebelerde lokurtu şeklinde sesler oldukça yoğun. Bunun kronik bi sorun olup hemen herkesin başında olduğu forumdaki şikayetlerden de belli. Bu konu için servis de pek bişey yapamıyor( ya da yapmak istemiyor). Dolayısıyla alternatif çözümler gerekiyor bence. Benim aklıma gelen ses yalıtım sistemi. Yaptığım araştırmaya göre davlumbaz kısımlarına özel bi zift püskürtülerek yapılan izolasyon sistemleri piyasada mevcut. Böyle bişey yaptırıp deneyen ya da daha etkin çözüm bulan arakaşların görüş ve önerilerini bekliyorum. İlgilenen arakadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
zift daha çok çürümeye karşı kullanılıyor. sesi pek kesmiyor. ses izolasyonu için pütür kullanılabilir
s.aleykum dostum boşuna ziftletmeyin bendede era var 2008 model 2.sahibiyim benden önceki sahibi camurluk altını falan ziftlettirmiş ama ses yine var boşuna ugraşmayın paranız cebinizde kalsın
S.A Murat Bey, Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Ben zift derken ziebart'ın yaptığı ses yalıtım sistemini kastetmiştim. Sizin aracınıza yapılmış olan işlem bu ziebartın sistemi mi acaba? Eğer doğruysa gerçekten boşuna para ödemeye gerek yok bence de. Tekrar teşekkürler. İyi günler.
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=15494 birden fazla konu açmamanızı tavsiye ederim Sitemizde arama yaparak diger konulara ulaşabilirsiniz .