Merhaba arkadaşlar ismim Hakan, 26 yaşındayım. Daha önce clio 2 aracım vardı ve satıp 2 gün önce 2011 Model Troy 1.4 crdi mode 57.000 km de 90hp 6 ileri araç satın aldım, i20 makyajlı kasa düşünürken böyle bir fırsat gelince kaçırmak istemedim. Aracın 3. sahibiyim ancak ilk sahibi 29bin km de satmış ve 2. sahibi 2012 yılında almış aracı, o da pek kullanmadığından dolayı totalde 57000 km olmuş. Ekpertiz yapıldı (ön kaput ve çamurluk değişik ama kazası yok imiş, aldığım kişi de saksı düşmesi sonucu değiştiğini, resimlerini görerek aldığını söyledi) tramer sorgusu yapıldı (5bin TL) aracın tüm bakımları yetkili hyundai servisinde yapılmış. En son 2016/4. ayda 1600 tl bakım masrafı yapılmış, 4 lastik yeni takılmış, akü yeni takılmış ve tekrar 2016/4. ayda muayeneden geçmiş. Araçtan şuan için çok memnunum ama kafamı karıştıran bir yol bilgisayarı var Araç rölantide çalışırke hareketsiz yol bilgisayarında anlık tüketim direk 30 a çıkıyor ancak abimde 2010 model i20 var hindu üretimi, araç rölantide çalışırken yol bilgisayarı 0-10 arasında duruyor, bunun sebebi ne olabilir acaba ? yakıtı fulledim ve 680 km gider diyordu şuan 70 km gittim ve 550 km gider yazıyor, yanlış düşünmüyorsam rölantide çalışırken ve yol bilgisayarında anlık olarak 30 gözüktüğünde haliyle ortalama tüketimi yükseltiyor doğru mudur ? konunun anlaşılması için 2 adet resim ekleyeyim. Görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim hepinize. Aracın ilk çalışması ve rölanti Aracın yolda giderken anlık tüketimi Aracın hareketsiz ve çalışır halindeki anlık tüketimi ve motor ısısı ile rölanti
Hoş geldiniz. Rölanti devri 700-900 devir arasıdır. İbre olması gerektiği yerde. Yani aracınız normal şekilde çalışıyor.
Selam Aramıza hoş geldiniz. Aracınız hayırlı olsun. Malesef Hyundailerin genelinde yazılımsal olarak böyle bir sorun var. diğer arçlar; araç rölanti de çalışırken l/saat değeri verirken Hyundailer de bu değer l/km olarak işlenmeye devam ediyor. araç da hareket etmediği için tüketim maximum değerleri gösteriyor. en sağlıklı kontrol deoyu tam doldurup belli bir kullanımdan sonra tekrar tam doldurup ölçüm yapmak
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve hızlı dönüşünüz için. Halil abi o halde dediğin gibi o anlık tüketime bakmamak gerekiyor, işyerimin olduğu yerde kooperatif var shell'in v power nitro 4,17 TL'den doldurdum ağızına kadar tam olarak 45 litre aldı 187 TL'ye. Gerçek değeri anlamak için depoyu bitirip aynı yerde fulleyip yaptığım km ile bölerek hesaplayacağım artık.