Selamın aleyküm abiler. Yeni aldığımız bayon aracımızı bakıma götürüceğiz. Yalovada bulunan onurlu servisi 6.500 tl fiyat çekti. Fertana daha ulaşamadım. Kocaelide yaşayan abilerim bana parasının hakkını veren bir servis önerebilir mi veya fertanın ücretleri hakkında bilgi verebilir mi?
6500 TL fiyat veren yer iyi , neler yapıldığı belli periyodik bakımda , yağı varilden koymasınlar , söktükleri parçaları geri takmayı unutmasınlar yeter , sanayiye de gitsen 1500 tl ucuz olabilir. Garanti adına yetkiliye devam et. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şefim varilden konulan Shell 5W40 yağ ile Shell İstasyonundan aldığımız orijinal yağ bariz farklı oluyor ve eskime süresi farklı oluyor . Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
5w40 yağ koyduk deyip 10w30 yağ koydular . Sordum geçiştirdiler. Bir sonraki gittiğümde zaten aracınıza uygun yağ yok dediler.
Far değişiminde tampondan sökülen cıvataları camın en altında buldum , unutmuş dediler. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hangi 5w40? hx7, hx8, ultra? 5w40 yağda eksilme sadece soğuk motorda olur, kısa mesafe kullanım farklılıkları bile aynı yağda farklı eksilme süreleri/menzili verir. bidon da varil de aynı fabrikanın aynı üretim silosundan doluyor.
Eksilme değil de Eskime olarak belirtilmiş @MSC . Anladığım kadarıyla varil açık yağ olarak düşünüldüğü için yağın eskidiği varsayılmış. @Asel Kaan Efe varil için rastgele kesik kapak açılarak hava ile temas etmiyor aslında. Pompası takılıyor ve hep kapalı kalmaya devam ediyor. Kaldı ki servisler de sık sık yağ değişimi olduğu için 209 litrelik varil ortalama 3,5 litreden 60 araç falan yapar. Büyük şehirlerde 60 araç haftalık bakım görür. Çokta sıkıntılı bir husus değil bencede...
Bende fertanda bakim yaptiriyordum 10-30 yag koyuyorlardi araba yag eksiltti yagciya gittim araba ne dedi hyundai i20 dedim fertanda mi bakim yaptiriyorsun dedi direk hizmetleri konusunda cok sikinti cekmedim ama koyulan yagi disardan aldigimda ford truck yag diye aliyordum