Selam arkadaşlar İzmirde yumurtamın tüm kayışlarını(Trigier,V kayışı,Direksiyon kayışı,Klima kayışını değiştirmek istiyorum fiyat ve düzgün işcilik araştırmasındayım.Çakırlar,a sordum 295 tl parça ve işcilik dahil 345 tl fiyat verdiler ve bu fiyat kampanyalı kredi kartına ise 3 taksit imkanı sunuyor.Yükseliş ise 202 tl parça işcilik dahil ise kampanyalı piyatı 360 tl tutuyor.Piyasada ise bu parçaları max 100 tl civarında bir fiyata toplayabilirim diye düşünüyorum.İşcilik olarakta max 100 tl fiyat verirler ise 200 tl ye bu iş biter diye düşünüyorum.Sizin önerileriniz benim için önemli olduğu için fikir almak isterim sizden.
Nacizane fikrim triger kayışı önemli bir parça bende orjinal serviste yaptırdım garantiside var hem dışarda işçiliği iyi olan adamı bulcaksın orjinal malzeme mi takacaklar yansanayimi kimseye güven kalmamış artık bence biraz pahalı olsun temiz olsun "Zengin değilimki ucuzunu alayım" bu cümleyi aklımın bi köşesine yazdım ucuz etin yahnisi olmayacagını anladım... Karar sizin tabi...
Teşekkürler tabiki servis garantili değişim yapıyor.Taksit imkanıda beni cezbetti çakırlar biraz ağır basıyor.
Daha makul çözümleri arkadaşlar yapacaktır ist. da olsaydınız birçok yer önerenler olacaktır bende 2 yer önerebilirdim İzmirde biraz daha zor 360 tl çokta bir para değil gibi geldi en azından yetkili servis bende debriyaj ve triger setlerine 850 tl vermiştim yetkili serviste
İmzamdaki araç için; Triger seti (hyundai fabrikanın taktığı marka, triger kayışı dayco): 60 Tl Devir daim pompası (Orjinal, mobis): 80 Tl V kayışı (Dayco):15 Tl Hidrolik direksiyon kayışı (Dayco):15 Tl Şarj dinamosu rulmanları 2 adet (skf): 16 Tl İşçilik:70 Tl Şarj dinamosu kömür+işçilik:30 Tl Düzenleyen : flipper
Ya ben arabayı ilk aldığımda yaptırmıştım 850 tl yi sonra buldum özel hyundai servisi eğer arabayı almadan önce bulsaydım 850 tl ye cillop gibi olurdu arabam izmirde nerde yaptırdınız söyleyin arkadaşda gider bi bakar...
Ben izmir merkezde değilim, ama forumda arkadaşlar 3. sanayide 423 sk ta sedef oto dan bahsetmişlerdi forumu aratın. Nereye giderseniz gidin önemli olan; aynı dili konuşmanız, bilginizin olması, bilinçli olmanız yani kısacası doğru iş uygun fiyat için ikili ilişkilerdir. İzmir için tavsiye isteyenler pm atarlarsa yardımcı olurum, lastik, boya kaporta (özellikle boya ve kaportada bildiğim iyi bir esnaf usta var), motor mekanik bakım konularında. Düzenleyen : flipper
Bende Yetkili servis Çakırlar Plazada yaptırdım. Özel servis istersen arkadaşlarında dediği gibi 3.Sanayide Sedef otoya güvenerek gidebilirsin, gerçekten dürüst, ve bilgili insanlar değiştirecekleri tüm parçaları size gösterip onay almadan değiştirmiyorlar.
evet bende yetkili servis derim yapılan işin garantisi var 100 lira fazla gitsin önemli olan bu değil önemli olan işçilikten doğabilecek sorunlarda servis sorunu gidermede kuruş para almazken dışardaki yapılan bir işçilikte sorun çıktığında cebinizden halledersiniz
mesela v kayışı bir anda koptu ve başka yerlerede zarar verdi.hangi usta bu zararı ücretsiz onarır varsa öyle bir yer söyleyinde herkes gitsin valla isterse akraban olsun sanayideki hiç bir usta yaptığı işte sorun çıktığında o zararı göze alabilecek garantiyi vermez.parayı alana kadar verir parayı aldıktan sonra tanımaz bile seni... parçayı bir parçacıdan aldın diyelim ustanada taktırdın,parça 100 km sonra kırıldı arıza yaptı v.s...ustana gittiğinde söyleyeceği laf "biz takarken sağlamdı,parçacıya götür değiştirsin" olur....Parçacının lafıda "ben sana verdiğimde sağlamdı,sen bozmuşsun" olur.... oparça hatalıda olsa kimseye kabul ettiremezsin. Onun için böyle büyük bakım işleri yetkili servise yaptırılmalıdır diyorum,en azından kafanız rahat eder....
Ben kesinlikle olmaz demiyorum, genellemek doğru olmaz. Yaptığınız varsayımda v kayışının kopması ve sonuçları ne ustanın nede servisin kabahati onlara rücu edemezsiniz normal şartlarda. Ben varsayım üzerine konuşmuyorum, daha önce servis dışında lambda sensörü (oksijen sensörü) almıştım kullandım bir süre eksoz muayenesinde sonuçlar iyi çıkmayınca isteğim üzerine yenisiyle değiştirdiler, yan sanayi aks kolu satın aldım internetten 100 Tl'ye, ertesi gün gelen aks kolu 400 Tl'lik orjinal aks koluydu, sorduğumda yan sanayi ellerinde kalmadığı içinfiyat farkı istemeden orjinal aks kolu göndermişler.Daha öncede söylemiştim neden hep karşı tarafa yüklüyorsunuz ya size düşen sizin payınız bunugözardı etmeyin.
Ben arabada olan herşeyi karşıya yükleme gibi düşünceye sahip değilim,biraz yanlış anlamışsınız....ben değiştirilen parça için söyledim.yani v kayışı örneği serviste değiştirirseniz; Okayış kopsa ve motorada zarar verse dahizarar ne kadar olursa olsun garantiden karşılanır.Çünkü resmi olarak yapılan işin faturası ve resmi garantisi var.taktıkları orjinal parçanın ve yapılan işçiliğin garantisi sadece yetkili servislerde olur bunu demek istiyorum sadece....