Arkadaşlar Herkese İyi Geceler Dilerim bi kac gündür bir arac almak icin araştırma yaptık arkadaşımla önceligim olarak hyundai accent milanyum kasa cok hoşuma gidiyor ondan sonra 2. tercihim pejo 306 ve bugun sahibinden araştırma yaparken birtane 306 bulduk fiyati gayet uygun fiyat uygunluguda acıklamada yazıyor aciliyet ile ilgili 1998 model 214.000 km Benzin / Lpg http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...peugeot-306-acil-ama-cok-acil-211027401/detay bir bakarsanız bilgi ve önerilerinizi beklıyorum .
Pejo sıcak baktığım bir marka değil ama araç bu kadar bakım istediyse ne hale gelmişti acaba diye düşünüyorum. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kardeş Pejo ve özelliklede bu modeli adını tarihe yadırmış sıkıntı araçlardandır bu araçtan çok çeken biri olarak 3000 lira olsa temiz olsa kaç derim hyundai herşekilde ucuza toparlarsın ama bunları bir yerini topla öteki taraf elinde kalıyor.
Peugeot markasını severim fakat bu araç fazla kurcalanmış gibi gözüküyor, ben riskli görüyorum. Nispeten daha iyi durumda bir 1.4 motor 206 ya da hyundai tercih edilebilir...
Valahı Görsel olarak güzel duruyor ama motordan felan anlamam ustamda yok teradutte kaldım :/ hyundai accent milanyumlar hoşuma gidiyor ama suanda bütce sıkıntım var
Oto sanayisi gelişimini bu araca borçlu sanırım ama ne zaman bakıma gitsem hyundai araçlar hafif bakımda yandaki diğer markalar motor yapımında oluyor genelde D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Oğluma üç yıl önce , 2000 model boncuk mavi bir 206 aldık , tamir bakım derken 1 yıl dayanabildik sonunda , 13 e almıştık 13.750 ye verdik gitti , benzinde çok iyi kaçıyordu ama pirice lpg kiti sorunluydu. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
işyerinden ortak iş yaptığımız yakın bir arkadaşımda 2004 model 206xt modeli vardı 121000km de almıştı birde tartarini lpg vardı üzerinde, yaşadığı sorunları yazayım; yağmurlu havalarda yada sert bir viraja girildiğinde motor soğuk bile olsa motor hararet ibresi sonuna dayanıp pejolara mahsus olan stop yazısı yazıyordu motor topraklama kablosu bozuktu, araç geç devirleniyordu gaz tepkisi çok kötüydü, bütün dış plastik fitil ve trim parçaları dökülüyordu, iç mekanı döşemeleri rezil haldeydi, rölantide gaza basılınca langır langır sallanıyordu, bozuk yollar yüzünden direksiyon kısa sürede 1-2cm sola kaydı, debriyaj pedalı beton gibiydi ne basmaya basılıyor ne çekmeye çekiliyor birde ta en üstte kavrıyor vitesleri bol miktarda boşlukluydu el frenini indirmek çok komplike ve kas gücü gerektiren bir işti arabanın içinde bozuk yolda yüksek oranda tangırtı sesi vardı. İki kez ateşleme bobini ünitesi yaktı iki kez değiştirildi, motordaki yağ kaçağından sürekli yağ ilavesi yapıyorduk, hidrolik direksiyonun yağ kaçağı dolayısıyla iki ayda bir eksilenin yerine doldurmak için ilave olarak alınıp doldurulan bir kutu hidrolik yağını bitiriyordu, motorun çeşitli yerlerinde klima borularında külbütor kapağı çevresinde kırık parçalar vardı külbütör vakum borusu kırıktı bu şekilde binlerce km yol gitmiş olduğu için hava filtresi yerine buradan havayı çekmiş küçük plastik bir hortuma 600 lira para istemişlerdi bantladık hava filtre kutusunu sabitleyen braketleri kırıktı, motordaki yağ kaçaklarını asla tespit edemedik tamirciler bakmak bile istemedi, yağ kaçağı sebebiyle marş motoruna kadar süzülen akan yağlar marş motorunu bozdu marş basmadı söktürdük temizlettik. Yük bindiğinde şanzımandan inleme sesleri geliyordu ford taunusların diferansiyel sesi gibi. İki üç kez maf sensörünün pislikten yağ buharından tıkanması yüzünden gaz yemedi stop etti yolda kaldı maf sensörü birkaç kez temizlendi yine ara sıra sıkıntı yaratmaya devam etti, frenleri rezaletti. Muayenede lpg tankı çevresinde gaz kaçağı tespit edildi hortumlar değiştirildi, 135000km de 2014 yılında sattık zor bela gitti. Uzun yola çıkmaya korkulan bir arabaydı. babama 2000 model milenyum kasa yı 2000km de ikinci el aldık eskittik hiç lpg takmadık 2010 yılında sattık 70000km civarındaydı ne antifirizine ne şanzıman yağına baktık motor yağı hava filtresi yağ filtresi ve buji değiştirerek yola devam ettik bagajında 80-100kg luk çimento çuvalı taşıdık altını defalarca yere vurup hoplattık sadece arka amortisörleri ve klima kompresörü hatalı kullanımdan kaynaklı ses yapmaya başlamıştı satarken alan kapan elinde kaldı araba satmadan önce son bakıma gittiği tamirci parayı basıp arabayı havada kaptı. Ben ikinci el ucuz vahşi görünümlü hızlı gidebilecek yol tutuşu hızlanması fiyatına göre çok iyi araba alıp modifiye yapacak toplayacak olsam gider 1.5gls milenyum alırdım ancak lpg takılmamış motoru bitmemiş yada hiç rektifiye görmemiş 60000km civarını geçmemiş olması tercih sebebim olurdu. Milenyum kasa hala üretilseydi hyundai yeni elantra yada i30 dan zarar edecek hale gelebilirdi ki aradaki segment farkı olsa bile. Gençler pejoyu need for speed zamanlarından ve wrc deki çocukluk zamanlarında izlediği yarışlardan yada caddecilerin o zamanlar topladığı arabaları görüp iyi marka güzel araba zannediyor hyundai de neymiş diyor pejo olmazsa type-R bakıyor o da bulamazsa eski honda civic lerden bakıyor, ama pejo 206 106 yada 306 nın çağı çoktan kapandı geçti gitti, o zamanların teknolojisine göre yeni ve sorunsuz halde piyasada yeniyken bir pejo 206 başarılı olabilir ama artık yolda gidecek takati kalmamış ikinci elleri var piyasada ve klasik otomobil yatırımı dahi yapılamayacak kadar yıpranmış ve kötü durumdalar bunun bir sebebi de genç nesilin caddecilik yapacağız diye 206, type-R yada birinci nesil vtec motorlu civic sahiplerinden elden ele ikinci el aldıkları arabalarıyla performans tutkusuyla yıpratarak kesiciye sokarak 51mm düz boru takarak warex eksozlarla 18-19 inç çamurluğa sürten jantlarla yere sıfır basılmış arabaları kullanması. Bu eski cadde tutkusunu karşıladığı iddia edilen arabalar yapılmaya yapılır toplanır ama motoru içi dışı ön takımı çok masraf ettirir onun yerine gidip polo gti gibi i20 coupe gibi yada fiesta st gibi pahalı ve yeni modellere yatırım yapıp 8-10 sene rahat rahat binmek daha bile ucuza gelir, eski sorunlu araba alıpta ilk önce modifiye yapmak eksoz almak jant almak yerine o arabadaki halihazırda canımızı sıkan problemleri gidermek bir janttan eksozdan daha çok performans ve keyif garantisi verir en azından yolda bırakmaz.
@erenuzel41 abicim teşekkür ederim yazınızı sonuna kadar okudum gercekten katılıyorum cok teşekkür edıyorum zaten ilandakı araçda bugun satılmış devir işlemleri felan yapmılmış hayırlısı diyelim beklıyoruz abi milenyum cok hoşuma gidiyor ama ne yazıkkı 11.500TL param var malesef ya araç almıyacam yaz sonuna kadar beklıyecem yada borc harc uzerine koyup güzel birşey alcaz kısmet diyelim beklıyelım abi
Astra Gsi bak kardeş çok daha iyidir bu fransızlardan 0-100 ü 6 sn iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi
Peugeot 306 lar güzel araç (bence) ama baş ağrısı yapan cinsten. Bi komşumuzda vardı 1.6 griffe.. çok masraf çıkardı başına 11.500 e yumurta kasa accent düşünülebilir.. minelyumlar 13.500 den başlıyor.. Onlar da yüksek km veya taksi çıkması..