Merhaba, konuyu umarım doğru yere açtım. ix35 2013 model aracımda önceden bir sensör bozuktu. Araç çalıştığında ekran hangi lastik olduğunu gösteren bir uyarı vardı ve bunun yanında tpms uyarı ışığı yanıyordu. Neyse 20 gün önce hangi lastik olduğunu gösteren uyarı penceresi hiç gelmemeye başladı fakat uyarı ışığı vardı. Obd ile arıza kaydına baktım aşağıdaki kodları verdi onları da sildim. Sonrasında uyarı ışığı gitti fakat ekrandaki uyarı gelmedi. Akü başlığını söktüm olmadı, sigortalara baktım sorun yok. Kısacası arabada hiç tpms sistemi yokmuş gibi tamamen gitti. Bunun sebebi ne olabilir acaba?
C1312 sol ön lastik sensörü hatası C1662 otomatik öğrenme hatası Büyük ihtimalle sol ön sensör hata vermiş. Bundan dolayı sensör tanıma sistemi (otomatik öğrenme sistemi hatası) hata vermiş. Bunun gibi bir şey servise gitmek lazım.
Şarjı bitmiş olabilir mi sensörlerin? Şu an aynı hataları bende de veriyor sensörü lastikçi kırdığı için 4 tanesini birden değiştireceğim yarın. Yenileri ile birlikte. Отправлено с моего IN2025 через Tapatalk
Durup dururken böyle olması garibime gitti. Menülerden bile kayboldu. Teşekkür ederim önerin için. Yakın zamanda öyle yaparım. Sol ön bozuldu. Ekranda görünüyordu. 1 yıldır neredeyse sorun yoktu. Otomatik kapandı artık. Bakalım çözüm bulamazsam servise gideceğim. Teşekkür ederim cevabınız için.
Bendeki bozuldu yenisini Çinden aldım ama maalesef çalışmadı. Diğer üçünde sorun yoktu. Pilleri bitse yine sistemde uyarı ve ışığı olurdu. Benim komple gitti. Hiçbir uyarı ışık yok.
Hocam orijinalini almanızı tavsiye ederim. Şuanda aliexpresste 28€ bizim burada herkes takım olarak değiştirmeyi tavsiye ediyor pillerden dolayı. Dilerseniz taktıktan sonra sistemden baktırın. Hata kodlarını sildiyseniz bütün ışıklar gider 60-70km sonra gelir otobana cikmiyorsaniz otobanda ortalama 20-30 km sonra uyarı veriyor endişe edecek bir şey yok. Aracınızın lastik basıncının olduğu ekrana gelin zaten bilgi almak için sürün diye yazı yazacaktır. Tekrar tekrar söylüyorum isterseniz video cekebilirim sizin için endişelenecek evhamlanacak veya servise gidecek bir durum yok. Отправлено с моего IN2025 через Tapatalk
Yakın zamanda 4 tane sensör aldım hala gelmedi. Gelirse tümünü değiştireceğim... Nazilli şehir içi kullanıyorum genelde dediğiniz gibi büyük ihtimalle yol yaparsam gelir uyarı ama işin garibi o dediğiniz ekran yok kayboldu bende sizin araç ix35 mi?
Aracınızın başına geçin lütfen menülerde gezin. Afaki farklılık olacağını sanmıyorum araçlar arasında benim aracım Hyundai Sonata LF profil resmimde var. İsterseniz araç başından resim atın veya video. Отправлено с моего IN2025 через Tapatalk