Değerli arkadaşlar, 2011 model bi' Hyundai iX35 aracım var, 2.0 motor dizel. Yaklaşık 10 gün önce marş almamaya başladı, zar zor çalıştırıp pompacıya götürdüm. Orada motor valvlerinde sorun olduğunu söylediler 25 bin liraya yaptırdım. Ondan sonra sorun olmadı, 4-5 gün bindim, sonra aynı sorun tekrar başladı. Pompacıya tekrar götürdüm, onlar valvlerin normal olduğunu söylediler ancak kontrol ederken eksantrik sensörü hatası verdiğini gördüler(tam emin değilim), yan sanayi bi sensörü taktılar düzelmedi sorun. Daha sonra eksantrik kablosunu çıkarınca araba marş almaya başladı ve bunun sente ile alakalı olduğunu söylediler. Daha sonra bunu kendi mekanik ustama götürdüm, arabayı yine eksantrik kablosunu çıkarıp çalıştırdık biraz kullandık, marş almama dışında bir sıkıntısını görmediğini söyledi, zincirinde bir sıkıntı olsa teklerdi vs dedi ancak öyle bir durum da yok. Araba 280 bin kilometrede, daha önce zincir değişmemiş. Ustam dedi ki sen bunu beyinciye götür onlar baksın mekanik olsa çalıştıktan sonra bir yerinden anlardık. Sonra beyinciye gittiğimde onlar bakar bakmaz bu bizlik değil sentesi sıkıntılı git zinciri değiştir dediler. Ben de ustaya tekrar götürdüm, pazartesi getir zincire bakalım dedi. Şimdi bu arabayı ben değiştirmek istiyorum ancak anca mart ayı gibi değiştirme imkanım var, o yüzden şimdi olabildiğince az masraf yapmak istiyorum. İnternette de olayın krank sensörü ile ilgili olabileceği söyleniyor, sizin görüşleriniz nelerdir? Boş yere 30 bin lira verip zincir değiştirmek istemiyorum. Teşekkürler