arkadaşlar öncelikle selamlar ben aranıza yeni katıldım ix35 aracımı martın 20 sinde aldım gayetde memnunum ama bir iki sorum olacak öncelikle bazı araçlarda görüyorum direksiyonu bir tarafa çevirince o taraftaki sis farı yanıyor bu bizim aracımızda varmı varsa nasıl yapılıyor ikinci sorumda araçta pasif alarm varmış ama bir iki kez yanına gidip anahtarsız olarak kurcaladım kapıları acmaya calıstım ve lastiklere falan vurdum ne dörtlüler yanıyor nede aralıklarla korna çalıyor bunlar için ne yapmam gerekiyor bi özelleştirmesi falan varmı benim yapabileceğim yoksa aracı servise götürüp yaptırıyımmı şimdiden teşekkür ederim hayırlı ramazanlar dilerim
pasif alarm aracı kilitledikten sonra 30sn geçince aktif oluyor. zaten aracın ön tarafında yanıp sönen kırmızı bi ışık var. ilk kilitlediğinizde sürekli yanar, 30 sn sonra fasılalı hale döner. işte o yanıp sönmeye başladıktan sonra içerden kapıya müdahale olursa alarm ötüyor. yani birisi bi şekilde anahtarsız kapınızı açarsa, levyeyle falan ya da canmı kırarak kapı kolundan açmaya çalışırsa alarm çalışır. arabanın içine binip kendinizi içeri kilitleyerek çalışıp çalışmadığını deneyebilirsiniz. viraj aydınlatma hakkında bilgim yok.
camı açık bırakın kapıları kilitleyin sonra elinizle içeriden kilidi açıp kapıyı açın bakın neler oluyor
Allah'ta seni güldürsün Pasif alarm sadece kapılar açılınca devreye girer.Ayrıca zorlamaya gerek yoktur.Alarmı devreye aldıktan sonra; kapıları aracın ORJİNAL anahtarıyla bile açsanız yine korna&sinyal kombinasyonu çalışır.Araca dışardan yapılan (cam kırılması, dış darbe, kapı kolunun zorlanması vs.) herhangi bir müdahale ile alarm çalışmaz.Tek çalışma şekli alarm devredeyken kapoların herhangi birisinin açılmasıdır...
Kumanda ile kitlendikten bir süre sonra kendisi devreye girer. Kaput, kapılar ve bagaj'ı kontrol eder.
Anahtarın üzerindeki tuşa basınca kapılar kilitleniyor ya o anda alarm devreye giriyor zaten.Sizin extra bir şey yapmanıza gerek yok.