Herkese merhaba, 2014 başında 0 aldığım ix35 11000 km deki aracım pazar günü aküsü boşalmış şekilde marş basmadı. Hiç bir şey açık untulmadığı ve daima kapalı garajda hava şartlarından (sıcak soğuk) korunmasına rağmen akünün boşalmış olması ile birlikte aracımı kablo yardımı ile çalıştırıp, servise götürdüm. Yapılan açıklama aracı kapatırken en son şoför kapısının kapatılması gerektiği yapılmadığı taktirde aracın uyku moduna geçmeyip akü harcayacağı söylendi. Bu konu ile ilgili her hangi bir bilgisi olan varmı? Herkese iyi günler.
Konu basligini duzenledim. Uyku modu hakkinda bilgim yok ama kapi kapatma sirasi gibi bir durum bana komik geldi. Konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardimci olacaklardir. D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Kabaca söylemek gerekirse servis sallamış. Yaklaşık 1.5 yıldır ix35 kullanıyorum. Hiçbir zaman böyle bir şeye dikkat etmedim ve aküm hala sağlam. Sizin yaşadığınız akünün arızalı olmasındandır. Bu yüzden garanti kapsamında akü değiştiren pek çok kişi gördüm. Servisi sıkıştırın bence.
Akü şans işidir bir yılda da bitebilir on senede gidebilir tecrübe sahiplerinden duydum bunu, velev ki bir akşamlığına kapı açık unutulmayla akü komple boşalırsa kapıya switche değil aküye bakmak lazımdır, servis uğraşmamak adına hep sallar böyle şeyleri, eğer garantiniz olmasaydı servis arabanızın komple elektrik hattı değişecek şarj dinamosu ve aküde değişecek diyip 2000 lira masraf çıkarırdı gerçi anlaması kolay arabanızı bir şekilde çalıştırabilirseniz aküyü biraz şarj etsin akü arızalı ise sonra yine elektrik kalmayacak ve tekrarlayacaktır zaten yapmışsınız bunu, akü hiç şarj almıyorsa zaten bozuktur. Kafalarına aküyü atıp gelin Assan müşteri hizmetlerine şikayet ederim diyin
Ban nacizane yorum yapayım. Mesela arabayı duvara yakın park edip söfor kapısını acmadan diğer kapıdan ındınız arabayı kumandadan kilitleseniz bile park lambaları kapanmıyor. Normal şartlarda kumandadan arabayı kitlediğimde 30 40 sn sonra farlar kendiliğinden kapanıyor. Benim arabamda bu şekilde muhtemelen sizin araçta böyledir diye düşünüyorum.
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Banada verilen cevap komik geldi bu yüzden siszinle paylaştım. Başka bir servisi aradığımda aynı cevap geldi. Kapının kapatılması ile alakalı değil araç uyku moduna geçmiyordur dendi. Bunu için ücretsiz araç yazılımının yeniden yüklenmesi gerektiğini söylediler.
Bir abimizin 2014 model 3000 km olan İ20 aracının aküsü su koyverdi. servis bin dereden su getirip işi yokuşa sürdü,,,,,,,Sonunda garantiden değişecekler,,1 haftadır parça siparişi verildi (akü) gelecek bekliyoruz.
2013 model ix35 im var.mugladan aldım.diyarbakıra taynim çıktı,burdaki servise götürüyorum.arabayı 2 gün çalıştırmazsam akü bitiyo,3 defa bu yüzden servise gitti 2 defa akü değişti.bi çaresini bulamıyolar.ne heveslerle aldıgım daha 8000 km deki arabamdan soğudum.lütfen yardım edin ne yapmam gerekiyor.
S. A arkadaşlar. Bende 2014 makyajlı kasa otomatik LPG li ix35 var. Aracı alalı 6 ay oldu. Aldıktan 2 ay sonra cuma günü garaja koydum pazartesi işe gidecektim bi baktım akü bitmiş kapıyı falan anahtarla açtım. Takviye yaptım aküyü ölçtürdüm akü bitmiş dediler değiştirdim 60lık inci akü aldım. Aradan yaklaşık 1buçuk ay geçti yine cuma koydum pazartesi işe gidecektim akü yine bitmiş bu sefer elektrikçiye gittim kaçak vardır diye yok dedi güvenemedim başka elektrikçiye gittim o da kaçak yok diyince aküyü aldığım yere gittim sıfırıyla değiştirdiler. İşimi sağlama alayım dedim yetkili servise götürdüm durumu anlattım onlarda kaçak yok diyince aküdenmiş o zaman dedim rahatladım. Aradan yine 1buçuk ay geçti yine aynı akü bitti. Bu sefer aküyü söktüm araç 2 gün yattı sonra taktım çalıştı dedim aküden değil kaçak var. Ama kimse bulamıyor. Sıkıntı nedir sizce. Sabah işe giderken 10-15dk akşam dönüş yine 10-15dk kullanıyorum aracı yani kısa mesafe. Sebebi bu olduğunu söyleyen var akü tam şafj etmiyor diye bazıları LPG güncelleme yap geçer diyor bazıları uyku moduna geçmiyor diyor. Ama ben çözümü bulamıyorum son 10 gündür arabayı bıraktığım yerde akünün kutup başını çıkarıyorum. Beni bu durumdan bi kurtarın arkadaşlar kafayı yicem
Kaçak kontrolü yaptırdım diyorsun başka bi ihtimal yok yapamamışlar yada bazen çalışan bişey var araçta Genelde çoğu araçta bagaj lambası yanık kalıyor kontrol et sensör sorun yaratabiliyor.
@Unicorn 'a katılıyorum. Bagaj, iç aydınlatma, varsa torpido aydınlatma switch'leri, teyp gibi sürekli devrede olup açık kalma ihtimali olan yerleri kontrol edin bence de, kaçak yoksa kesin bunlardan biridir.
öncelikle araca sonradan takılmış alarm, park sensörü gibi şeyler varsa şimdilik onları devre dışı bırakmaya çalışın aracın kısa farları açıkken. anahtarı çıkartıp sürücü kapısını açtığınızda farların kapanması lazım. bunu kontrol edin. uyku moduna geçip geçmediğini kendiniz de kontrol edebilirsiniz. ayrıca iç lambayı açık bırakın, kapılar kilitlendiğinde 5-10 dakka sonra lambanın sönmesi gerekir. sönmüyorsa kesinlikle uyku moduna geçmiyor demektir.
Merhabalar aynı sorun bende de oluyor. 2016da arabayı ilk aldığımda(araba 2013 model) olmuştu. 5 gün kullanmamıştım, şehir dışındaydım, döndüm araba akü çalışmadı, yol yardım gelmişti, takviye ile çalışmıştı. dedik akü değişmeli..değiştirdik. Geçen sene de aynı şey oldu, hadi dedim yine akü değişme vakti gelmişir, değiştirdik. Bu sefer 1 ay sonra yine 4-5 gün çalıştırmayınca arabayı yine aynı sıkıntı akü tamamemn boşalmış..aküyü satan adam garanti kapsamında aküyü değiştirdi. Sonra yine hemen hemen her gün çalıştı araba. geçen hafta yine 4-5 gün çalışmamıştı araba, aynı sorun yine oldu..akü taktırdığım ekip geldi, uyku moduna geçmiyor araba dedi, aküyü yüyor sürekl araba kapansa da...Ben forumları bu hafta okudum ve baktım ki çok kişide bu sorun var..bendeki de 2016dan beri nadiren denk gelen şey esasında kronik bir sorun oldugunu anladım. aküyle ilgisi yok bu problemin..Bu sene hyundai firması sigorta kutularını bedava değiştirme için araçları çağırıyordu, bu seneki bakımlarında yetkiliservise götürdüm, maalesef elde kutu kalmamış bizim arabanınkisini değiştirememişlerdi...acaba bu sorun o sigorta kutusundan kaynaklanabilir mi...Hyundai mobil yardımı da arayıp durumu ileteceğim...hyundai firması bunu kronik bir sorun kabul etmeli...bugünkü gelen elektrikçi arkadaş da ix35 bu sorunu çok görüyorum dedi...araba uyku moduna geçemiyor ve akü boşalıyor bir kaç gün çalışmazsa....dediğim gibi bende genelde 4-5 gün çalışmadığında oldu...
sigorta kutu değişiminin aracın güvenliğiyle alakalı olduğunu açıklamışlardı. araç uyku moduna geçemiyorsa aracın beyni denilen elektronik parçayla alakalı bir arıza olabilir. bunun dışında kapı sviçleri gibi bütün elektromekanik parçalar da arızalı olabilir.
Benim sorunumu 2023te duzeltildi denmişti. Yazilim güncellemesi sigorta kutusu bakımı yapildı...sonra düzelmisti..ama 2024 kasim ayinda tekrar aynı sorun başladı..servise goturdum, arabada sorun yokaku degistirn dediler..25 ay olmuştu aküyu alalı..3 aralıkta akü degısti..1 hafta il dışına çıktim, geldim, yine araba çalışmadı..şimdi tekrar serviste