Merhaba arkadaşlar. 2012 model 1.6 benzin/lpg ix35 sahibiyim. Yaklaşik 1 aydir marşı geç alma ve sonucunda da marşı aldığın da, devir saatinin çalışmama sorunu var. Bazen üst üste marş tekte alıyor ve devir de normal ama bazen de defalarca geç marş alıyor ve araba çalıştığı halde devir saati işlemiyor ve gaza bastıgımda da devir sesi cok artmıyor. Çekişten düşüyor araç. Böyle iken Klima da çalışmıyor hatta. Sonra istop ediyorum. Tekrar çalıştırıyorum. Birkaç seferden sonra normal çalışıyor. Sanayiye götürdüm herhangi bir arıza kodu çıkmıyor beyinde. Aksi gibi ordaykende yapmadı. Anlayamadılar. Hatta bazen boş viteste istop ediyor araba sonra çalıştırdığimda geç marş alıyor yine ve devir saati çalışmıyor. Benzinde de gaz da da yapıyor bunu. Başına gelen yada sorunu bilen arkadaşlardan yardım istiyorum lütfen. Çok teşekkür ederim
Krank sensörüne baktırdınız mı? Krank sensörü arızasında hata kodu vermez ve devir saati hareket etmez.
Krank sensöründen gelen veri ile devir saati çalışıyor. Suçlu belli gibi duruyor. Kablolarda bir sorun da olabilir çünkü krank mili sensörü olmadan motor hiç çalışmaz diye düşünüyorum.
Devir saati çalışmazken de araç çalışıyor. Hatta dün uzun yoldan geldim. Ara ara geç marş ve devir saati durma sorunu oldu. Araç devam etti yola. Tabi biraz daha hızlanma ve çekişte düşüklük ile. Klima da çalışmıyor böyle olduğu zaman. Sonra musait bir yerde durup bikaç denemeden sonra normal marş aliyor ve devir saayi geliyor geri. Tüm yolu bu şekilde geldim stresle. Kablolar derken hangi kablolardan bahsetmistiniz. Daha önce pejo 206 vardi lpg li eşimde onda da boş viteste istop tekleme geç marş gibi sorunlar olmuştu. Onu motor ile beyin arasinda ki kablolari degiştirerek çözmüştük (onda devir saati çalışmama olmuyordu ama) acaba bunda da o kablolarda sorjn olabilir mi. Ustaya sordugumda sanmiyorum vs dedi. Ama bir çözumde bulamadi. Aksi gibi de ustanin yaninda yapmadı zaten. Tekte aldı hep marşı. Ustanindan yanindan ayrildigim gibi yine başladı
Ara ara düzgünce çalışıyor bazen sapıtıyor ise sensör arızası nedeniyle demektir. Bilgisayarı aç kapa düzgün çalışır mantığı. Araç düzelince de sensör arızalarını beyinden siliyor. Demek ki mühendisi bu ihtimali düşünmüş. Neyse Şimdi krank mili üzerinde çark gibi dişliler ve boşluklar var. Krank mili sensörü de bir tür mıknatıs yanından metal geçerken elektrik sinyali değişiyor bu sayede araç beyni motorun pistonlarının pozisyonunu öğreniyor ve ona göre yakıt vesaire veriyor. Krank milli sensörü hata verince motor stop eder sizinki etmediğine göre beyine bir şekilde veri gidiyor. Devir saatine giderken bir sorun oluyor. Mesela. Kısacası sizin sorun krank mili sensörü ile devir saati arasındaki bir yerde. Belki beyinde.
@ozgutozkan eksantrik sensöründe de okuyucu olabilir devir saati dönmeden de çalışabilir . Motor kodu ne acaba ix35 1.6'da
merhabalar bende de aynı sorun var yardımcı olabilir miisniz devir saati 3 takılı kalıyor az zorlayınca devir saati sıfırlanıyor sıfırda kalıyor devir alsada çekiş düşüyor yağ yakıyor lpg li 2012 model ix35 lambda sensöründen şüphelendim ama beyin hatası diyorlar insta : @galipoguzdemir ulaşırsanız çok mutlu olurum