Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ix35 1.6 Gdi Stop Etme Ve Çalışmama Sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda BoRD3R3aGLe tarafından 28 Mart 2023 tarihinde açılan konu

1. BoRD3R3aGLe

BoRD3R3aGLe Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Hakan Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba,
    Yeni üye oldum ve başlıktaki sorunu yaşadığımdan dolayı aracımla epey yolda kaldım, sorunun tam olarak anlaşılamaması nedeniyle uzun süre yaşadım bu problemi ve sizinle sorunun hangi parçadan kaynaklandığını paylaşmak istedim. Biraz detaylı açıklayacağım ki, birebir sizinkiyle aynı sorun olup olmadığını teyit edin. Umarım ileride bu sorunu yaşayanlara yardımcı olur ve gereksiz parça değiştirerek masrafa girmelerinden kurtarabilirim.

Öncelikle aracım; 2015 model, 50bin km'de, LPG olmayan, daha önce hiç arıza vermemiş, sadece opet veya shell yakıt kullanan, ECU yazılım ve Pedal Commander bulunan bir araç.

Sorun 1,5 sene önce başlamıştı. Sabah evimin önünden hareket ettim, ışıklarda bekledim, yeşil yandı gaza dokunur dokunmaz bir tekleme hissettim, araç gaz yemiyordu ve belli ki stop edecek diye zar zor kenara yanaştım ve yanaşır yanaşmaz stop etti. Defalarca çalıştırmayı denedim; çalışacak gibi oluyordu ve hemen anında geri stop ediyordu. Çekiciyle hyundai yetkili servise götürdük ve oraya götürür götürmez ilk seferde hiçbir şey olmamış gibi çalıştı. Araç arızalandığı sırada bir anlığına arıza lambası yaktığı halde bilgisayara taktıklarında bir arıza göstermedi. Oradaki usta, bu sorun genelde krank mili konum sensöründen olur diyerek o parçayı değiştirdi.

Tam 6 ay ay gayet iyiydi fakat tekrar aynı sorunu yaşadım. Aracımı bir yere kısa süreliğine park edip tekrar gitmek için gaza bastığımda yine aynı tekleme başladı ve 10 metre sonra stop etti. Şehirlerarası bir yoldaydım ve çok şükür ki çekiciye gerek kalmadan bir şekilde çalıştı fakat çok ilginçtir ki gazı köklediğim halde 3000 deviri geçmiyordu, sonra bir anda açıldı ve düzeldi, arıza lambası yakmadı.

Yine aşağı yukarı 6 ay sonra tekrar aynı arıza baş gösterdi, götürdüğümüz kimse sorunu anlayamıyordu çünkü bilgisayara bağlayınca çıkmıyordu hata. Fakat internette baktığım kadarıyla işaretler yakıt deposunun içerisinde bulunan yakıt pompası, yüksek basınç pompası, bükülmüş boruları vs. işaret ediyordu. Sorunlu parça kesin belli olmadığı için bir işlem yaptırmadık.

Bu süreçte araçtaki ECU yazılımını sildirttim ve Pedal Commander'ı söktürttüm, belki sorun onlardandır diye fakat sorun devam etti.

Yine bir zaman sonra yine arızalandı ve tanıdık bir usta çağırdım, balata temizleyici spreyi aracın hava alan borusundan içeri püskürtünce araç çalıştı. Arıza lambası da yakmıştı. Onun dükkanına götürdük ve bilgisayara bağladı ve şans eseri hatayı gösterdi: "P0087 Arıza Kodu - Yakıt Hattı/Sistem Basıncı Çok Düşük" uyarısını verdi. Ustamız yakıt pompasını işaret etti. Fakat sonrasında, yetkili servis Yüksek Yakıt Pompasını işaret etmişti. Başka bir özel servise götürdük, onların bilgisayarının verdiği hata kodu da aynı fakat onların programı bize direkt olarak hatalı parçanın ismini verdi: Regülatörün üzerindeki Yakıt Basınç Müşürü (parça kodu: 353422e500)

Yetkili servisten orijinalini getirtip taktırdık fakat araç yine arıza verdi. Arızalar artık çok sıklaşmıştı, 6 ayda bir olan sorun artık 15-20 dakikada bir oluyordu. Parçaları değiştirmeye ucuzdan pahalıya doğru gidecektik ve sırada benzin deposunun içerisinde bulunan, arka koltuğun altından erişilen Yakıt Pompası vardı. O parçayı da yetkili servisten sipariş ettik. Şamandırasıyla vs. set olarak geliyor. Ürün kodu: 3110-2Y450. Bu parçayı değiştirince çok şükür ki sorun düzeldi. Epeydir kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Yüksek basınç pompasına kadar değiştirmediğimiz için mutluyum. Sadece, rölantideyken san ki devir saatinde çok ufak dalgalanmalar var gibi, onu da bir kontrol ettirmek istiyorum. Çünkü daha önceden yoktu bu sorun.

Umarım birilerine yardımcı olmuşumdur ve gereksiz parça değişiminden kurtarabilmişimdir.

İyi günler.

2. ylmzer

ylmzer Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    Yılmaz ER
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Teşekkür ederiz bilgilendirme için. Umarım kimsenin başına gelmez ama benzer sorun yaşayan için çok faydalı olacaktır.

Coolwhisper, BoRD3R3aGLe ve MAERKEK bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. Baro

Baro Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ahmet Barış
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhabalar benimde aynı aracim bulunuyor 2012 benzin LPG modeli benimde başıma geldi bu olay çalışmama sorunu yok ama bazen 3000 deviri geçmiyor duruyorum kontak kapatıp açıyorum benzin ile devam ediyorum sorun çözülüyor ama uzun yola çıkınca tereddüt ediyorum arıza lambası yanmıyor ama tüp filtresi degistirirken makineye bağladılar orada yüksek basınç pompası arızasi veriyor sizin bu işlemlerin maliyeti ne kadar a mal oldu acaba ?

Coolwhisper bunu beğendi.
  5. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bu yüksek basınç pompalarının huyu bu galiba 10 sene ömrünü tamamla iş yapma.

Coolwhisper bunu beğendi.
  6. BoRD3R3aGLe

BoRD3R3aGLe Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Hakan Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba. Bilgisayarın “şu bozuk” dediği parçaya da güvenmemek lazım. Yukarıda yazdığım gibi, bilgisayar bize yanlış parçayı gösterdi, ekstra bir masrafa girdik. Yakıt yolunda olan arızaları ne yazık ki nokta atışı bulamıyorlar. Deneye deneye anca. Teknik bilgim yok ama basit bir mantık yürütüyorum; benzin ile devam ettiğinizde sorun gidiyorsa, demek ki sorun LPG sisteminde olabilir. Yüksek basınç pompasıyla ilgili bir arızanız olmayabilir. Benim yüksek basınç pompası değişmedi fakat sorduğumuzda 18 bin lira civarı bir fiyat vermişti yetkili servis. Benim aracımda yakıt pompası değişti. Yapılan indirimlerle 6800 lira civarında hallettik.

Coolwhisper ve mismailt bunu beğendi.
  7. mismailt

mismailt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    M. İsmail T.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Benzinde kullanırken sorun yaşamiyorsanız, sorun lpg ayarlarından kaynaklıdır.İşinin uzmani bir lpg ustasına ayar yaptirin.
    @Baro

MAERKEK ve Coolwhisper bunu beğendi.
  8. Baskan72

Baskan72 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Kamuran çınar
    Yaşadığınız Şehir:
    72-BATMAN
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Merhaba sizin yasadiginiz sorunun aynisini 2016 tucson tgdi aracimda yasiyorum yuksek basinc pompasi dendi degistirdik ama duzelmedi
    Arac calistiriyoruz ama bi sure sonra rolantide olsa bile stop ediyor
    Sehir disindayim mecbur bugun araci sanayiye birakmak zorunda kaldim ustalar sorun ile ilgili bi cozum bulamadilar sorunu cozmeye calisip haber verecekler sehir disindan gidip alicam

9. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Usta denilenler hangi verilere göre yorum yapıyorlar ? Normal çalışan bir T-GDİ motoru tabiri caizse hatim etmediyse ben o ustacığa götürmem.

Bu aracın beyni yakıt basıncını geldiği her yerden ölçüyor olmalı .Depodan şu kadar geldi , yüksek basınç pompasından şu kadar çıktı gibi değerleri vardır.

Sensör soğukken veri gönderir fakat sıcakken veri göndermeyebilir. Arada bunu bul . Arıza kodu bırakmaz. Anlık takip edip bunu bulmanız mümkün olabilir .

Arkadaşın sorununa istinaden böyle yazdım

Bu Sayfayı Paylaş