Selamlar, yaklaşık 3 yıldır bu araci kullanıyorum 2014 model otomatik elite paket 1.6 gdi benzinli model,sonradan pedalbox taktirdim bilen bilir gayet başarılı, karavan sevdam vardi ne zamandir gecen sene motokaravanim vardi sattim olaya yabanci değilim,aracimda çeki demiri mevcut zaten yaklaşık 1 haftadir ekipman tamamlamak için sehir içinde geziyorum herhangi bir sorun olmadi zorlanmadan cekiyor frenli 750kg karavani ancak tatile ciktigimda yokuslarda vs sorun yasarmiyim? Kullanma sekli konusunda herhangi bir tüyo verebilecek arkadaş varsa cok sevinirim.
merhaba, h-matic şanzımanlarda dik yerlerde manuel olarak 2. vitese alıp (kar modu) kaydırmadan ve patinaj çekmeden kalkış yapabilirsiniz.
normalde böyle bir kar modu seçeneği yok şanzıman üstünde,siz manuele alıp yokuşta 2 ile mi kalkin diyorsunuz?
h-matic şanzımanlarda kar modu var. tamamen durduktan sonra manuel olarak 2. vitese takıp gazı köklerseniz aracın nasıl yavaş kalktığını tecrübe edersiniz. aynı mode yokuşlarda hiç frene basmadan bütün eğimlerde aracın geri gitmesini önler.
peki karavanla yokus inerken manuele alip motor freniylemi inmek iyi yoksa normal frenle mi? Bunun şanzımana zarari olur bitirir falan diyorlar? Karavan frenli bu arada..
ineceğiniz zemin kaygansa, yani kuru asfalt değilse, 4x4 low modu ile motor frenli inebilirsiniz. bir sakıncası olmaz.
aracim 2 çeker 4 ceker değil.Manuel vitese alip vites küçülterek motor freni yaptirsam zararlı olur mu?