Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ix20 vs elantra.

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda ozgurs tarafından 27 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. ozgurs

ozgurs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    özgür sacal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    Arkadaşlar selam,
    şu anda bir ikilem içerisindeyim, malum ix20 sahibiyim. ancak kafamda aracımı satıp yeni elantra almak var. elantraya geçersem cam tvanım olmayacak, bunun dışında donanım aynı. (ikisi de full)

siz olsanız bu değişimi mantıklı bulur musunuz? elantraya geçince pişman omak istemiyorum. genel anlamda benim aracımın hiçbir sıkıntısı yok. duyduğuma göre elantralarda bazı problemler varmış, aşılabiliyor sanırım ama şu problem henüz çözülemedi dediğiniz birşey var mı?
    yakıtı tahminim daha fazla olacaktır kasa farkından dolayı ama uçukta olmaması lazım. şu an lpgli ix20 şehiriçi (çok yoğun trafikte) 0.27tl yakıyor. zaten elantra da otomatik olacak, ix20 de otomatik. bundan dolayı pek bişey beklemiyorum. 6 ileri olması sebebiyle uzun yolda biraz daha düşebilir yakıt.

elantra bildiğim kadarıyla ix20 gibi 4 ileri otomatik değil, 6 ileri triptronik şanzuman kullanıyor. vites geçişlerinde sarsıntı, hissettirme, yokuşta kalkışlarda geri kaçırma yapıyor mu?
    yeni elantra kullanıcıları beni biraz aydınlatırsa sevinirim.

2. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba,
    Yakıt olarak çok farklı olmayacaktır. LPG'de yakın yakıyoruz sizinle. Aracım tune otomatik.
    Şanzuman 6 vites. çift kavrama ya da cvt performansı beklemiyorsanız sorun yaşamazsınız. Geçişler klasik kara düzen otomatik vites geçişleri. Şanzuman konusunda bir çekinceniz olmasın.
    Yokuş kalkış desteği yok ancak klasik otomatik vites olduğu için rölanti devri nispeten yüksek ve kayma olayı olmuyor. En azından hatrı sayılır yokuşlarda, insani kalkış sürelerinde ( kalkış için bikaç saniyeden fazla zaman geçerse nasıl tepki vereceğini bilmiyorum. kaçırma olabilir ) ben rastlamadım.
    Aracın parça kalitesi çok yüksek sayılmaz. Muhtemelen birileri çıkıp aynı segmentteki X,Y,Z araçlarıyla kıyaslayacaklardır ancak kesin olan bişey var ki; bu araç heybetinin aksine bi tokluk hissi yaratmıyor.
    Kapı gıcırtısı sorunu var. Küçük ama cidden inanılmaz sinir bozucu.
    Çift torsiyon sebebiyle zemini düzgün olmayan virajlarda araç zıplama yapıyor. Hızınıza göre bu tedirginlik yaratabilir.
    Merak ettiğiniz bişey varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Objektif bi şekilde elimden geldiğince cevaplarım

3. ozgurs

ozgurs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    özgür sacal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    teşekkür ederim.

benim ix20 yerine elantra düşünmemin sebeplerinden biri de bozuk yol durumuydu :( ix20 mpv olduğu için ağırlık merkezi yerden yüksek bir araç, doğal olarak bozuk yollarda daha çok zıplama ve arka atma eğilimi var.
    eniştemin blue'su bile bozuk yollarda daha az sarsılıyor sanki...
    ben de elantra accent bluedan daha iyi olur diye düşünmüştüm.
    içeriye ses alışı açısından ne düşünüyorsunuz, yol sesi, bozuk yollarda takır tukur sesler vs var mı?

peki bu araç sürüş açısından nasıl, keyifli mi? ix20 ile gezmek keyifli çünkü komple açılır tavan var, o bile yetiyor.
    benim açımdan bakınca tek pişmanlığım cam tavan olsun, başka şeyler daha iyi olmasa bile en azından aynı olsun gözüyle bakıyorum olaya.
    arka pandizot, kapı iç tutamaklarında renk atması, direksiyon ve vites topuzu deri soyulması ve en önemlisi boyanın yer yer vernik atması herkeste olan, kronik hatalar mı, yoksa sadece üretim bandından kaynaklı münferit olaylar mı?

4. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba,
    Blue ya da ix20 kullanmadığım için maalesef onlarla kıyaslama şansım yok. Bu sebeple söylediklerimi onlardan iyi/kötü olarak algılamayın. Kaldı ki benim gözümde çok kötüyken, siz beğenebilirsiniz de. Blue'dan kötü olma ihtimali olduğunu sanmıyorum ama:)
    Aracım 5000km'de benim. Açıkcası vites topuzu, direksiyon soyulması gibi sorunlar yaşamadım ancak hemen hemen herkes yaşadığı için ben de yaşayacağımı düşünüyorum. Değişim garantiden yapıldıgı ve 5 yıl garanti olduğu için çok sorun değil bu, takılmayın bence.
    Ben sunrooflu modeli kullanıyorum. Bu sebeple diğerlerine göre içeri biraz daha fazla ses aldığını düşünüyorum ancak yine de oldukca izole denilebilir. Bununla birlikte üzerinde lastiklerin yol sesi yaptığını da kimse inkar edemez sanırım. Sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum bu konuda.
    Sürüş zevkinden kastınızın ferahlık olduğunu anlıyorum yazdıklarınızdan. Ön cam oldukca uzun ancak yeni tasarım trendi sebebiyle bu araçlar sportif görünmesi ve bazı güvenlik konuları yüzünden yan camlar mevcut aracınıza göre dar. Bununla birlikte aracın iç hacmi ciddi anlamda harika. Yavaş bi hızda aheste aheste giderken yeterli olmasa da otobana çıktığınızda güvende hissetmenizi sağlıyor bu.
    Bence mutlaka aracı 1 günlük kiralayarak tüm gün denemelisiniz.

Bu Sayfayı Paylaş