merhaba arkadaşlar, 2012 model ix20 otomatik aracım, motor sıcak iken rolantide beklerken motor kısmından sanki boşlukta duran vida veya pul sallanması gibi TIN TIN sesi geliyor, bu ses normal motor sesinin dışında farklı bir sestir Tamirci şarj dinoması bilyasından geliyor değişmesi lazım dedi, bende müsait olunca yaptırırım diye oradan ayrıldım. Ancak akşam rolantide çalışırken kısa farları yakınca ses kesiliyor farı kapatınca ses yine devam ediyor, bu şekilde bir şey farkettim, demekki bilya sorunu yok far ile ilgili bir sorun olabilir, aynı sorunu yaşayan arkadaş var mı
aracın elektrik yüküne göre şarj dinamosuna farklı yükler biner. araca elektrik harcatan başka bir düğmeyi deneyin bence. mesela arka rezistans ve iç havalandırmayı açın(klimayı açmadan). bu durumda da ses değişiyorsa şarj dinamosudur.
Bu ses vitese takınca dahada belirginleşiyor, dediğiniz gibi arka rezistansı açınca kesildiğini fark ettim
o zaman kesin şarj dinamosu veya onu döndüren kayış. şarj dinamosunun kasnağı zamanla bozulabiliyor. kasnak değişiyor. büyük ihtimalle öyle birşeydir.