Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ix 35 almalı mıyım?

'İX35 Forum - Club' forumunda tolga77 tarafından 19 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Megane yi değiştirme düşüncem vardı, paylaşmıştım. yıllık 15 bin km ortalmam olduğunu düşünce 45 civarına blue veya linea alana kadar, biraz daha fazla verip benznili bişey olabilir mi diyordum. segment atlamak düşüncesiyle, suv sınıfında tasarımın beğendiğim ix35 aklıma düştü. styla donanınmı için 52 bin tl civarı fiay aldım ki daha işin pazarlık aşamaaına geçmedim....

aynı segmentte benzinli qashqai ve tiguan da yaklaşık fiyatlarda. Keza dizel olarak yeti greenline var. sportage ise daha yüksek bir fiyatta. Duster, alternatiflerim arasında değil.....

en fazla ix35 e yakınım, tiguan ikinci sırada plase ise qashqai.....

forumda fazla yakıt sıkıntısından bahsedilmiş, ancak gerek aynı konu içinde gerekse internette aracın tüketiminin aşırı olmadığı söyleniyor. tabii ki 1,5 dci den sonra 1,6 gdi fazla yakar.

Sitede reklamı var Lovato nun GDİ motorlar için uyumlu kiti var görünüyor. Acaba olabilir mi. Önceki konuda yok denilmişti, yeni bir sistem mi?

tüketim de düşünülemek üzere araç hakkında fikriniz nedir. Megane den sonra iyi bir tercih olur mu?...

NOT: Sorum SUV lar hakkında. Şu an üzerine yoğunlaştım tür bunlar, belki sonra başka alternatifler düşünülebilir. Ancak o paraya şu alınır, bu alınır değil eğer önerilecekse mümkünse SUV segmenti bişey önerin.

NOT-2: 4*4 olamayan modeller tabii ki biraz ego tatmini, yoksa bu işin hakkın 4*4 varsiyonlar. Ama onlara güç yetmiyor. Zaten bu araçları araziye sokmaya kıyamam, binek gibi kullanırım. Biliyorum farkındayım, ama üzerine yoğunlaştığım 4*2 SUV lar.....

NOT-3: İkinci el düşünmüyorum.

teşekkürler

2. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    ix35 harkulede bir araçtır. lavato direkt enjeksiyon kit var takılıyor takılmışlarda var hatta zavoli ve bazı markalarında böyle kitleri var. 2500 3000 tl arası . bence 52 53 bin tlye alınabilecek en iyis suv ix35 tir.

3. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben olsam o parayı vermişken LPG ile uğraşmam alırım Dizel bir araç keyfime bakarım , ayrıca yakın bir tanıdığım İX35 i test etmiş ve araç çok hantal demişti .

4. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    arkadaşın bence hyundaiyi beğenmeyen biri

5. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hayır Blue Crdi alacaktık ona fakat boşu vardı dolusu daha Türkiyede yoktu , bir çok araç kullanmış birisi araç zevkine güveniyorum arkadaşımın . Marka değil araçın kalitesi önemlidir benim için bende Tip olarak beğeniyorum fakat LPG li bir arabaya binmem o parayı verip.

6. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    valla öyle bir araba istiyorsan yakıtımda az fiyatıda az olsun diyorsan daha başka bir yolun yok

7. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben o paraya 0 km arabada almazdım , konu kaymasın ama 2. elde bundan çok çok daha iyi araçlar alınabiliyor .

8. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    arkadaş 0 araç almak istiyor diycek birşey yok kendi fikri ama 0 fiyata en uygun araç ix35 tabi dusterdan sonra

9. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    dizel ix 35 sadece 2.0 cc ve 98 bin TL fiyatlarda. yani dizeli aldım mı 1,6 ya göre az yakarım, ama başta verdiğim 40 küsür binlik fark ve 2.0 cc nin vergisi ağır gelir. kaldıki o segmentte araçların çoğu, bu fiyatlarda ve bu hacimlerde seyrediyor.... onçün benim için imkansız.

Niyetim alır almaz LPG takmak değil zaten, hani tüketim dayanılmaz boyutlara gelirse en azından LPG alternatifim var mı bilmek isterim.... yoksa orijinal halini bozmamak gerek, ya da yapacaksam bile 2-3 yıl sonra....

dizel ve suv bakacaksam, yeti (52 bin) ve qashqai (58 bin) kalıyor geriye, diğerleri fiyat olarak benim ulaşamayacağım rakamlarda....

Hantallık konusunda bişey diyemem, kullanıcıların baklentilerine göre değişir. seri araç kullanmam, genelde sakinimdir, ama ayağımda güç olmasını isterim, gerektiğinde kullanmak için, ne bileyim sollamalarda fealn beni kurtarsın yeter diyebilirim.... 80 hplik megane den sonra nasıl olur bilemiyorum.....

Dış görünüşü gerçekten büyüleyici bence. İnternette okuduğum çoğu yorumun aksine sportage göre daha çok beğendim ben.... zevk meselesi.... hele iç aksamı aydnlatma renkleri tam istediğim tarz....

2000 yılından beri çok şükür kendi arabam oldu. Hemen hepsi mantık süzgecinden geçti, ve o dönemki şartlarıma göre en mantıklı olan tercih edildi. İlk defa ix35 de mantığımı değil, yüreğimi dinlemek istiyorum, ama kolay olmuyor.

10. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    sollamalarda yokuşta felan istediğin gücü alırsın ix35 ten şüpen olmasın o konuda araç güzel

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hantal Değil Ama Abartı Performansı Yok 135 Hp Güçten Bahsediyoruz. Yeterli Performansda. Frenler Mükemmel Ben Hasta Oldum :cool:

12. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    tabi abartılacak bir performans değil yani :)

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tipi olsun iç aksamı benmide çok hoşuma gitti. 2. el olarak şuan sıfırından fiyat olarak çok fark yok yani. LPG takılabiliyor ama yeni sistem olduğu için sanırım fiyatı yüksek. Dizelleri 2. elde biraz daha cazip fiyatı var hani diyecemki lpg kitine vereceğin farkla al dizelini ( Canavar ) onunda vergi baya bir fark atıyor. Qashqai sonuçta Renault'a ait daha doğrusu Nissan markası komple. Görünüş ve heybet olarak İX35 çok daha cazibeli. Tiguan benim ilgimi pek çekmiyor, yani bahsedilen 3 modeli yan yana koyun en çok ve ilk ilgiyi İX35 çeker.

14. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tesekkurler. Ancak 0km lerde lpg kitine verilecek para dilzelden cok daha fazla yaw. Ha ikinci el derseniz makasi bilemiyorum. Benzinli 52 bin iken dizel 98 bin. 40 bin tl den fazla fark var. Bir de mtv dezavantaji tabii. Dedigim gibi alir almaz lpg kiti dusunmem, dayanamadigim noktada alternatif olabilir mi diye dusunuyorum. Yoksa bunu alip ikinci gun lpg takacak degilim.... En az 2-3 sene binerim sonrasini dusunurum kismetse...

Yorumlariniza yeti yi de eklerseniz sevinir

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yeti Ne Zaman Suv Olmuşki :) Ben Onu Suv olarak görmüyorum Tofaş kartal benzeri bir araç işte.

fuattı bunu beğendi.
  16. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    aynen :RpS_laugh:

17. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu sizin fikriniz. Ama uretici firmasi suv olarak goruyor. Kisisel olarak ben de. Bu minvalde dusunmekte fayda var. 1.6 dizel ile ve lansman fiyatli greenline serisi su anda oldukca rekabetci. Quasqai ile enuygun fiyatli dizeller icinde yer aliyor duster haric tabii...

Skoda markasi bana hep cazip gelmistir, ancak bu yetinin tipi pek hosuma gitmiyor, daha sert hatli araclar ilgimicekiyor. Suv olup olmamsi tarismasi disinda rekabetci fiyati listeme girmisti.

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Bir Doblodan , Sw Bir Araçtan Farkı Olmayan Araca Nasıl Suv Diyebiliyolar (Yükseklik , Karakter , Tip Olarak ) . Fiyat Caziptir Değildir Bişey Diyemem Ama Buna Suv Demek Diger Araçlara Hakaret Olur.

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

20. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    E diyorlar iste. Simdi bunu mu tartisacaz. Demekki belli kriterler dogrultusunda oluyormus deyip detaya girmiyorum. Ben daha once de dedigim gibi uretici firmanin kriterlerini baz alarak listeme ekledim bunu.

Simdi yeti nin suv lugunu ticari sinifligini kartalligini tartismak yerine aracin + ve -lerini dusunuyorum. İsin dogrusu dizel olamsi disinda benim gozumde ix35 den ustun yanin bulamadim. Ozelikle aracin dis ve ic tasarimlarini dikkate aldigimda, bence ix35 ezip geciyor. Ama ahh o tuketim korksu yok mu. Sonucta buyuk onem dahi tasisa tek kriterim tuketim degil.

Daha once de dedim, bu sefer kalbimi dinlemek niyetindeyim. Ve ciddi ciddi ix35 e egilim gosteriyorum. Hatta rengine kadar karar verdim, ilk tercihim beyaz, ikincisi fume

Bu Sayfayı Paylaş