Arkadaşlar merhaba Era 1.5 Crdi aracımin lastiklerine hava bastım uzun yol yapicagim için istasyondaklari hava makinelerinin ekranında bar mi yazar psi mi bugün 32 e ayarladim ve bastım yüksek çıktı 40 çıktı 32 e indirdi bursada bastigimda 3.20 bar yaziyodu heralde sormak istediğim olay şimdi 32 e ayarlayıp bastığımda 32 mi oldu yoksa 3.2 bar mi oldu ıstanbul yenibosna e 5 kenarındaki opet ten bastım
3.2 bar çok yüksek bir değer. Normalde o aletlerde bar/psi için düğme olması lazım. Bildiğim kadarıyla 1.9 bar 28 psi
Aynen hocam iki gün önce uzun yola ciktim araba bildiğin sekiyordu.Lastikcide durdum kontrol ettirdim.Akaryakıt istasyonunda 32 bastigim lastikler 40 cikti.Bir daha zorda kalmadikca asla pompada hava basmam.
Katılıyorum. Benimde 32 bastığım lastikler dün 41 çıktı geri dönerken otoyolda baya bir titreme savurma yapmıştı heralde sorun bundan kaynaklidi
Katılıyorum benzinliklerde sıkıntı olabiliyor. A101 Bim gibi marketlerde manuel lastik havası ölçen alet var 2-3 tl civarında. Bundan arabada bulundurmak en güzel çözüm bence.
lastikler soğuk iken lastikçide bakın bende buna benzer bir alet var ayrıca psi ölçen bir alet var ikiside aynı değeri veriyor memnunum aracın ön ve arka lastik psi değeri aynı olmalı http://www.hepsiburada.com/blue-lig...i-market-pla&gclid=CNO7k6zw6dMCFUJEGAodE4YAWQ http://urun.gittigidiyor.com/otomob...ik-basinc-olcer-plastik-govde-ee028-280189777
32 bastıgın başkabir istasyonda 35 de çıkabilir 40ta 28te.hep aynı yerden lastiginizi şişirin derim. birde soguk lastikte 32 bastıgınız deger.5-6km yol yapıp lastik ısınınca daha yüksek çıkar bunuda göz önünde bulundurun soğuk lastiğe hava basmak en mantıklısıdır.
lastikçi de basın diyorsunuz ama ben 15 gün önce 4 lastik sıfır aldım. lastikçiden çıktım araba zıp zıp zıplıyor. bir benzinciye girdim lastik havalarına bakmak için 40 ile 45 arası hava basmışlar. 32 ye düşürdüm durum düzeldi.
Lastikçilerde hava basmayı genelde çocuklar yani çıraklar yapıyor. Onların yaptıkları işe hiç güvenmeyin. Ustadan kontrol etmesini isteyin bence.
Aynen öyle.13 veya 15 yaşında bi genç bastı havaları. Sonuçta ellerinde basınç gösteren alt ele basıyorlar havayı. Kas psi kaç bar yapar bilmeleri gerekir diye düşünüyorum.
ben her lastikçi ile irtibatım olduktan sonra genelde hafta sonları oluyor. ertesi gün araç soğuk iken bakarım durumlarına
benzini 2 haftada 1 aynı yerden fullerim soğuk lastikleride 2 haftada bir aynı yerden havasını konturol ederim.