Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İstanbul boya onarım tavsiyesi

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda İsmail tarafından 4 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. İsmail

İsmail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    İsmail Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhabalar;
    Deneyimli arkadaşlardan,büyüklerimden vs. :) yardım rica edeceğim.
    1-) Aracımın muhtelif yerlerinde(çamurluklar,kapılar,tamponlar) otoparkda sürtmeler sonucunda oluşan genelde 5-10 cm civarı yer yer minik çizikler ve göçükler vs .için nerede rötuş yaptırabilirim ? Önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Yada daha önce yaptırıpta memnun olan varsa önerilerinizi bekliyorum.2-) Şoför kapısındaki çıtayı nasıl değiştirebilirim(araç ve çıta aynı renk gri) orta kısmı kırık çünkü.3-) Son olarak ise kaputta(sol farın olduğu kısımda 2-3 karışlık kısımda) belirgin taş sıçramaları var lokal boya ile halledilebilecek bir durum mudur?
    Cevaplarınız ve destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    İsmail memurum :) İstanbulda iyi kaporta boyacı bilmiyorum ama benim kendi fikrimi soracak olursan arabayı satarken boyanan rötüşlanan kısımlar göze batarsa sorun çıkabiliyor özellikle kaput ön tampon falan boyanırda bakarken gözle fark edilirse sanki önden kaza yapmışta boyanmış şüphesi doğuracağı için ufak tefek çizik yerlere eğer boyanın kalkması alttan sac görünmesi yoksa sadece pasta cila yapılmasını öneririm pasta cila boyayı ısıtıp yayar ince çizikleri boyayı üstten mikronluk derecede hafif kazıyarak zemini düzleştirir, çizikleri birazda olsa giderecektir, lokal boya derken genellikle komple bir parçayı boyarlar yada kaportadaki ilk büküm çizgisine kadar boyarlar yani birkaç çizik için yarım yada bir metrekare kaporta bölgesine boya yapılır, boya elbette iyi şekilde yapılırsa güzel olur onunda yerini ustasını bulmak çok zor, şimdi kaportaya komple kaplama yapıyorlar komple folyo ile araç renginde kaplıyorlar onu da alternatif olarak düşünebilirsin, kapı çıtaları geçmelidir hayli sıkıdır çıkartırken genellikle klipsleri kırılır deforme olur camı sonuna kadar aşağı indirip cam arasından el feneri falan tutunca kapı çıtasının klipsleri gözüküyor dış taraftan kapı çıtasını çıkarmak için çekerken o şekilde cam arasından kapı içine bakarak klipsin konumu nereden kanırtıp çekilebileceği için yardım alabilirsin kapı sacını eğmemeye dikkat etmek lazım çıtanın yenisini piyasadan bulamazsan servisten alıp dışarıda bir boyacıya servise göre daha ucuza araç rengiyle aynı renkte boyatıp kendin takabilirsin. Serviste bir çıtaya 50-100 lira fiyat çekebilir kapı çıtası kırık parçası düşmemiş ise epoksi tarzı macun kıvamındaki yapıştırıcılar ile arkasından yapıştırıp dolgu yapıp dıştan çok iyi zımparalanıp parlatılırsa sonra boya yapılıp tamir de edilebilir.

İsmail bunu beğendi.
  3. İsmail

İsmail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    İsmail Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim.Lakin boya konusuna o kadar takılmıyorum ben, yani aracıma en az 3 yıl daha binmeyi düşünüyorum :) Titizim bu konuda aracımı öyle görünce moralim bozuluyor açıkcası.Yaptırmazsam içimde kalır.Satarkende felsefem belli : "boyasız istiyorsan showrooma" :) Çıta içinse sanırım 4 kapıyı birden krom taktırmak mantıklı olabilir.Peki autoking ve benzeri yerleri web sitelerinden inceledim sonuç gayet güzel görünüyor sizin fikriniz nedir?

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    autoking in de iyisi ve kötüsü mevcut, aynı herhangi bir kaporta boyacı ustası yada herhangi yetkili servis gibi iyisi ve kötüsü var bu olay autoking de şube şube hizmet kalitesi değişmekte, örnek vermem gerekirse benim bir bilindik kaporta boyacım birde güvendiğim bir servisim var boya için fakat mesela buradaki autoking e hiçbir zaman götürmeyi istemedim, sonuçta bazı işletme sahipleri işletme politikaları gereği az maaşla adam bulup çalıştıranları var ve iyi sonuçlar çıkmayabiliyor, bir sefer gittiğim autoking in bir şubesi benim için kırık aynayı değiştirirken boyanmaması gereken siyah ayna sapınıda kazayla boyayıp bu ne biçim iş dediğim zaman ''diğer değişmeyen aynanında sapını boyayalımmı abi aynı olsun'' diyen bir yer ve benim ''hayır kazayla boyadığın boyayı geri kazı orjinaline çevir öyle teslim alayım'' dediğim bir yer:) olay gerçektir ve o boyanan aynanın boyası şu anda rezil gibi kalkık halde geziyorum boyatmıyorum bu aynaya ne oldu diye soran olursa autoking in işi der geçerim adam gibi boyasaydı üzerine verniğini cilasını altına zımparasını yapaydı değil mi?, özellikle kurumsal bazda şubeleri çok sayıda olan firmaların iyi hizmet veren şubesi ve kötü hizmet veren şubesi var.

Şimdi araba işine yeni giren birisi için ilk zamanlarda tanıdık bildik ne tamirci ne servis yoktur haliyle:) bunları bulmak için en güzeli önceden yapılmış olan işlere canlı canlı şahit olup karar vermek yani bir tanıdık falan varsa arkadaş eş dost arasında yakınlarda arabasını boyatmış olan ve çok çok memnun olan varsa onun arabasına birde kendimiz bakarak nerede boyattığını bulup sonra gidip o işletme ile ustasıyla görüşmek fikir alıp işi yaptırmak yada vazgeçmek en iyisi olur. Neden böyle dedim derseniz insanlarda titizlik ve hassasiyet müşteriden müşteriye göreceli olarak değişiyor hani birisinin memnun kaldığı işten başka bir müşteri hiç memnun kalmayabilir aynı benim gittiğim sorun yaşadığım autoking e bir arkadaşım arka tampondan darbe yiyen fiat fiorino sunu yaptırdı öve öve bitiremedi:), Bazı firmalar web sayfalarına çok süper şeyler koyarak reklam yaparlar ama reelde öyle olup olmadığını mutlak öğrenmek gerekir, bizim burada kurumsal olmayan ufak bir kaportacı dükkanı var adam bir kapıyı lokal boyamaya 500 lira ister çok pahalıdır ama güzel iş yapar bir kapı boyatmıştım ona, bakarak boyalı olduğunu kimse anlamadı daha.

5. İsmail

İsmail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    İsmail Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim.Aracımla ilgili bir gelişme olduğunda paylaşımı yaparım :)

6. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Otoking i tavsiye etmiyorum her şubesi aynı mıdır bilmem ama nerde işten anlamayan usta varsa toplamışlar gibi geldi bana. Sırf kaskom anlaşmalı diye arka tamponun köşesini boyatmaya götürdüm 3 kere boyattım aynı yeri yine de rezil bi şekilde aldım, tamponla çamurluğun birleştiği yeri zımparamaları da cabası. Her otoking aynı mıdır bilmem ama bu saatten sonra otoking e aracımı yıkatmak için bile vermem. Dışarıda işinin ehli bir usta bulursanız daha iyi olur bence

7. İsmail

İsmail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    İsmail Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkürler bilgi için. Genel manada yorumlara bakılacak olursa işinin ehli bir usta bulmak en mantıklısı.

8. elsidi

elsidi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Yaşar Soy
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba
    Konu 97 model hyundai 1.5 gls accent arabamın avadanlığından (malzeme çantası)dan çıkan plastik şişe ve fırçası. Şişe tapasında XT yazısı var anladığım kadarıyla arabanın cizilen yerlerine rutuş yapmak için boya Öğrenmek itediğim bu şişe yada yedek boya'yı fabrikadan arabaya eşantiyon mu verilmiş ya'da arabayı aldığım kişi sonradan'mı almış Bir'de şişe tapasında yazılı XT açılımı (kot)karşılığı nedir.Saygılarımla

Bu Sayfayı Paylaş