Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

istanbul and yakasi rot balans

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda mkozan tarafından 28 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. mkozan

mkozan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Mustafa Kozan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Istanbul Anadolu yakasinda rot balans konusunda oldukca iyi ve uygun firma,yer,usta ariyorum. kimi yerler 30 diyor, kimi yerler 25, kimi yerler 50 TL. 7bin km oldu, henuz bir sikayetim yok ama rot balans yaptirmak istiyorum. tavsiye edebileceginiz firma,usta adi? saygilar.

T.

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    25 Liralık Rot- Balans Değildir..
    Bir Lastikcide Lastiklerin Sökülüp Makinede Çevrilip Agırlık Takmadır Yaptıkları. Bu Hiç Bir İşe Yaramaz Hatta Dahada Çok Bozar Balansı ( Bu Rot Ayarı Bile Değildir Ama Kime Sorsan Rot Balans Der )

Sadece Bu İşi Yapanlar Var Fiyatları İse 50-70 Lİra Arası Oluyor 2 Saate Yakın Sürüyor İşlemler..

İlk Olarak Araç Kanala Alınıyor Usta İnceliyor Alt Takımda Sorunlu Parça Varsa İsimlerini Veriyor Onu Değiştirtiyorsunuz ( Bunu Rotçu Değiştirmiyor)
    Sonra Ayar İçin Gidiyorsunuz..
    Yine Kanala Sokuyor Karşıda Bir Ekran Var Ön lastiklere Bişey Takıyor Oradan Ayarlama Yapıyor Buna Caster,Camber Ayarı Deniyor..

Bu İşleme Rot Ayarı Deniyor

Lastikler Sökülüyor , O Lastikçilerin 20 Liraya ROT BALANS (!) Yaptıgı Makineye Takılıyor , Balans Ayarı Yapılıyor Araca Takılıyor..
    Araç Krikoya Kaldırılıp 70-100 Km/h Hızlara Çıkartılıyor Ve Bir Aletle Ölçüm Yapılıyor Tekrar O Minik Agırlıklarla Ayarlama Yapılıyor.. Bu Şekilde Hem Araç Üstündeyken, Hemde Jant Kapakları Vs Takılıyken Balans Ayarı Yapılmış Oluyor.

Buda Balans Ayarı Oluyor..

Durum Bundan İbaret

20 Liraya Yapılacak Bir İşlem Gibi Durmuyor Bana Göre 20 Liraya Adam O Kanala Girmez

Ben Yaptırmadan Önce Araç Yolda Geziyordu 100 Den Sonra Direksiyonu Yerinde Tutamıyordum .Aracı Düz Götürmek İçin 1 Cm Sola Çevrili Gitmem Gerekiyordu Bu İşlemleri Yaptırınca Mis Gibi Oldu..

Ben Toplamda 60 Lirayamı Ne Yaptırmıştım (Birde Sol Direksiyon Mili Biraz Eğilmiş 10 Lira Oydu O Bu Fiyatın İçinde Değil)

3. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    En son 300C'ye 75 liraya yaptırdım özel serviste. Ersin'in dediği işlemlerin tamamı aynı bu şekilde yapıldı.

Bu Sayfayı Paylaş