Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İspark'a Dikkat!

'Sosyal Aktivite ve Organizasyonlar' forumunda alivederci tarafından 7 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. alivederci

alivederci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yeni yılın ilk günü eşimin rahatsızlığı nedeniyle Pendik'te bir Tıp Merkezi'nin önünde bulunan sözde ispark'a ait yol kenarına nizami şekilde park ettim. Saat 11:00 civarından 12:00 civarına kadar yaklaşık bir saatlik bir sürede park halinde kaldım. Aracım Tıp Merkezinin hemen karşısındaydı ve ben de arada dışarı çıkıyordum. Ortalarda hiç İspark görevlisi de yoktu. Herneyse, işimiz bitti ve oradan ayrılmak için arabamıza bindik bu sırada uzaktan bir İspark görevlisi belirdi. Ben motorumu çalıştırıp beklemeye başladım ama görevli yanıma gelmedi. Uzaktan durup plakamı aldı. Ben gelip para isteyecek biz de verip gideceğiz diye beklerken arkadaş plakamıza park cezası yazmış. Bir iki dakkalık bekleyişten sonra yoluma devam ettim. Daha sonradan çevremde benzer uygulamaların olduğunu duydum. İspark'ın sitesinde aşağıda verdiğim linkten plakanızı kontrol edin. Kestiği ceza normal park parası (4 TL.) ama ceza kestiğini bize sölemedi kaldı ki ceza kesmesine gerek yoktu. En az 2 dakika (araç dizel ısınması gerekiyor) araçta görevli gelecek diye bekledim. Konuyu bugün şikayet vara yazdım yayınlandı mı bilmiyorum. Ama tüm arkadaşlarımı üniformalı değnekçiler konusunda uyarmak isterim.
    İspark Cezalarını öğrenmek için : http://www.ispark.com.tr/List/

2. skywalker

skywalker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet dikkat edilmesi gereken bir konu, bazen kendi alanlarının dışındaki araçlara da ceza yazdıkları oluyormuş, konunun ispat açısından yasal durumunu bilen var mı ? Bunların da trafik cezaları gibi ispat yükümlülüğü var mı ? Lütfen yasal mevzuatını bilenler yazsın.

3. mehmetali37

mehmetali37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla şimdi baktım 16 tl cezam varmış haberim yoktu paylaşım için teşekkürler yarın yatırım bari yapcak bişey yok lan olmuş

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bi Dk Ne Yetkileri Vardı Ceza Yazıyolarmışhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif O Zaman Kafalarına Göre Plaka Sallarlar..Bence HiçBir Yasal Hükümü Olmamalı..

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bunlar,, nasıl bir zihniyete sahip insanlar ya,
    işi iyiden iyiye gemi azıya aldılar.

Utanmasalar ayağımızdaki donuda alacaklar.

Akşam bir TV kanalında da Şişli deki durumu açıkladılar.

Birisine 855 tl ceza gelmiş. Evide ispark HAVZASINDA! imiş.

Böylesine bir delidumrulculuk yok ya..

Bırakırlarsa deynekçiler tutarmış. Bak bak,

Bunların Resmi deynekçilerden ne farkı kalmış acaba!

6. alivederci

alivederci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Olaya iyi niyetle yaklaşmak gerekirse park parası ödemeden kaçan sürücülere karşı bulunmuş bir çözüm denebilir ancak yaşadığım olay ispark çalışanlarının bu olayı süistimal ettiği fikrini bende oldukça güçlendirdi. İspark'ın kendi sitesinde bu uygulamaya ilişkin herhangibir kanuni haktan bahsetmiyor sadece mevcut parkyerlerinin işletmesinin kendilerine ait olduğu ve park parasını ödemeden giden sürücüler nedeniyle zarar ettiklerini belirtmişler. Aslinda çok kanuni bi durum değilmiş gibi geliyor ama belediye için çok da dert değil. Hemen toplanıp bi karar çıkartırlar bunun için de, maksat vatandaştan para almaksa hiç kaçırmazlar. Buradaki asıl durum süistimale çok açık bi sistem olması örneğin benim park ettiğim yerde ispark tabelası göremedim yere çizilmiş sarı park çizgileri vardı sadece.

7. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    eskiden değnekçiler sivil idi..şimdi üniformalı oldu..değişen birşey yok..

8. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    kontrol ettim birşey çıkmadı, uyarı için sağol ali abi. yalnız ceza makbuzunda plaka dışında bir bilgi var mıydı? marka, renk gibi? dediğiniz gibi eskiden değnekçiler sivildi, şimdi devlet en büyük değnekçi olmuş https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley21.gif

9. alivederci

alivederci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Ceza makbuzu diye bir olay yok Köksal kardeş, eleman hiçbirşey söylemeden, haber vermeden elindeki elektronik terminale ceza girişini yaptı. Ben daha sonra arkadaşlarla konuşurken mevzusu geçti oradan uyandım. Kontrol ettim cezamı gördüm. Bir de İspark'ın sitesinde bu cezanın nerde hangi saatte yazıldığına dair hiçbir bilgiye ulaşamadım. Yani ceza yazıldığını öğrensen de ben ceza yazılan saatte o adreste miydim diye bi kontrol yapma imkanın da yok sanırsam.

10. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende pazar günleri çekiyorum o dediğiniz eskiden altı dere olup bugün islah edilip belediyenin rant sağladığı yere.Ama sanırım pazar günü ücretsiz ama yinede bakayım.İçime Kurt düştü teşekkürler

11. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bence suruculerle gereksiz tartismalara girmemek icin yapilmis bir duzenleme ancak arkadasin orneginde oldugu gibi suistimal edilmemeli. Bu kurumsal yapiya ihtiyac vardi, aksi halde mafya besleniyordu, simdiyse nasil olsa devlete gidiyor diye insanin ici rahat ediyor. Zaten cok buyuk paralar degil, uzulmeye degmez.

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    suistimale açık bir durum, bugün belki resmiyeti kesin belli değil ama yarın birgün polislerin görmedikleri plakalara ceza kesmesi gibi adrese ceza göndermeyecekleri ne malum. bu ülkede işin ucunda para olduğunda herşeyin mümkün olabileceğini en az benim kadar siz de tahmin ediyorsunuzdur.

13. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Benimde 4 lira borcum varmış. Muhtemelen eskisahibinden...

14. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Ben 3-5TL'lik park ucretlerini kastetmistim. Ancak verilen ornek (855TL)cok uc bir ornek, muhtemelenevinin onu park alani olarak kullaniliyordu ve butun gun arac orada yatiyordu. Bunu bilmemesi imkansiz gibi geliyor banacunku ornegin Fatih'te bu durumda arkadaslarim var, ona gore tedbirlerini aliyorlar. Ote yandan suistimal edilmemesi gerektigini zaten yazmistim, bu konuda katiliyorum size. Belki makbuza ekleyebilecekleri tarih ve saat hatta biraz utopik olacak ama fotograf goruntusu (EDS, MOBESE'de oldugugibi)isi cozebilir...

15. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sizin dediğinize katılıyorum aslında hiç de ütopik değil. madem öyle bir iş yapacaklar, çeksin kardeşim fotoğrafını tarih ve saatli, plaka da görünecek şekilde, eklesin ceza makbuzuna eve yollasın. el terminali veren ispark fotoğraf makinesi de verebilir bence.

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    İstanbulda aracı olanlar Dikkat.!

<DIV id=_mcePaste>Ortalıkta otopark görevlisi görünmüyordu. Aracınızı bırakıp gittiniz. Peki park ücretinden kurtuldunuz mu? Hayır. Çünkü İSPARK, yönetiminde bulunan otopark alanlarına park ederek ücretini ödemeyen araç sahiplerinin plakalarına borç yazmaya çoktan başladı. Hatta araç sahiplerinin evlerine borç faturası gönderiyor…
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>Peki İspark’ın bu uygulaması kanuni mi? Kimin yazdığı belli olmayan o cezaları ödemezsek ne olur? Aracımızın otopark ücretini ödediğimizi ispat etmek zorunda mıyız?
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>Merak edilen bu soruları Avukat Ali Anıl Yalçınkaya’ya ve İSPARK yetkililerine sorduk…
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>Avukat Yalçınkaya öncelikle İSPARK’ın iş tanımını yaptı: “5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 26. maddesine göre kurulmuş bir işletme olup, yine aynı kanunun 7. maddesinin f bendinde yazılı “durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek” görevini yapmaktadır.”
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>“Ancak yeni bir uygulama ile plakaya ceza yazmaya başlamıştır” diyen Yalçınkaya bunun sakıncalarını şöyle anlattı:
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>FİŞİ SAKLAMA ZORUNLULUĞU YOK
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>“İspark’ın, ücretini ödeyenlere kestiği otopark fişinde fişi saklama zorunluluğu yok.
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>Fakat bu fiş ücretinin ödendiğini gösterir bir delildir.
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>Kaldı ki bu fiş saklansa bile üzerindeki yazılar belli bir süre sonra siliniyor ve ortada bir delil de kalmıyor.
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>FOTOĞRAF BİLE DELİL DEĞİL
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>Ayrıca otopark ücreti ödenip ödenmediğinin tespiti de oldukça güç olacaktır.
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>Çünkü eğer sadece bir resim ile bu tespit ediliyorsa, o resim aracın ücretinin ödenip ödemediğini değil, aracın oraya park ettiğini kanıtlar.
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>İSPARK’tan gelen cevaptan da anlaşıldığı üzere bu bir alacak-borç ilişkisi ile ilgili hukuk davası konusu olacaktır. Dolayısıyla herkes iddiasını ispatla mecburdur kuralı gereği, öncelikle alacaklı görünecek olan İSPARK’ın ücretin ödenmediğini ispatlaması gerekir.
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>KÖTÜ NİYETLİ VATANDAŞ BORCUNU ÖDEMEZSE
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>İSPARK yetkilileri plakalara kesilen bu rakamın ceza değil, borç olduğunu söyledi. Kendisiyle görüştüğümüz yetkili “Zaten ceza kesme yetkimiz yok”dedi. Kesilen cezalara ilişkin itirazlar için de şöyle konuştu: “Yanlış plaka girilmiş olabilir, hata yapılmış olabilir. Vatandaşımız bize itiraz ediyor. Ben o gün orada değildim diyor ve biz de değerlendirip borcunu siliyoruz” dedi.
    <DIV id=_mcePaste>
    <DIV id=_mcePaste>Peki ya vatandaş kötü niyetliyse

Bu Sayfayı Paylaş