Ya arkadaşlar 2005 model Elantra otomatik bir aracım var..15 yıldır Anadolu yakasında ne yetkili nede Özel bir servise denk gelmez mi insan.. Hepsi üzümüm şıra diyor ve hepsi de 10 numara usta sorsanız ama gelin görün ki anca cıvata sıkmayı oğrenmişler başka bir numara yok...
2005 model Hyundai Elantra otomatik aracımda çok azda olsa yokuşlarda geri kaçırma oluyor.. bu bu model araçlarda kullanılan şanzımanlarda olağan bir durum mudur ? İ20 kullandım geçen gün milim kaçırmıyor geriye..
dik yokuşlarda bir miktar geri kaçırır, ancak sizin durum ne kadar normal bilemeyiz. şanzımanın yıpranmasıyla geri kaçırma artar. i20lerde ilave yokuş desteği olana denk gelmiş olabilirsiniz.
Pendik te .... oto var, koreden arıza tesbit cihazı fln almıs bi ara istesen ustalığı iyi gibi normalde özel servis tavsiyesi yasak ama özel masaj atılmıyor,,
Yok aşırı değil zaten bakımlarını düzenli serviste baktırıyorum..Demek ki o tarihlerde bu araçlarda teknoloji bu kadarmış..
bende de 2005 admire 1,3 otomatik var, ama bahsettiğiniz kaçırmayı anlamadım açıkçası. ayağınızı frenden çektikten sonra arada sigara filan içiyorsanız ve 45 derecelik dik bir yokuşta iseniz evet kaçırabilir, normalde ben kendim kullanırken kaçırmıyorum açıkçası frenden gaza basış sürem 1 sn civarı o bir saniyeye de araç tepki veriyor, salmıyor kendini. ilk sahibiyim 2 kere şanzuman yapı bir kere şanzuman yağ filtresi değiştirdim.
@Emekli Yengeç İnsanın sevdiği bir arabasıyla , güvendiği harika bir ustası her zaman bir araya gelmiyor , bu kolay olsaydı , aradakiler nasıl ustalık öğrenecekler ve nasıl nafakayı çıkartacaklardı.