Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Iphone, Dan Anlayan Bi Bakabilirmi

'Bilgisayar / Teknoloji / Bilim / İnternet' forumunda azman tarafından 1 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaşlar gecen hafta iphone 6 plus aldım ios 8. Sürüm vardı 2gün önce 9.2.1 re geçtim sarj sorunu çıktı mesela gece yüzde seksende bırakıyom uyandıgımda seksenden bir anda 15 lere düşüyor

Pil kullanım resmi aşagıda bi bakarmısınız anlayan varsa kafayı yeme derecesine geldim

http://i.hizliresim.com/PkoRL7.png

2. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Ben de 6+ kullanıyorum benim telefonumunda sürümü 9.2.1 ama şarj sorunu yok bence yedekleme alıp bir reset atın büyük ihtimalle düzelir eğer düzelmezse canlı  hattı var onlar bazı yönlendirmelerle telefonunuzu inceliyorlar gerekirse servise gönderirsiniz sorun bulurlarsa size yeni telefon gönderirler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

azman bunu beğendi.
  3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    normal değil, başka güncelleyenler de oldu böyle bir sorun duymadım.

azman bunu beğendi.
  4. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Androidteki gibi telefonu sıfırla var oradanmı reset

5. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Ayarlar/genel/sıfırla/ tüm ayar ve içerikleri sıfırla derseniz sıfırlanır ama tüm resimleriniz rehberdeki numaralarınız silinir yedeklemesini alıp öyle yapın.

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Arkadaşlar bu şarj olayını geçen Hürriyet gazetesi de yazdı , arkadaşın telefonu ios 9.2.1 güncellemesiyle böyle olmuş , gazete haberinde 9.2.1 güncellemesi bu sorunu çözecek diye yayınlanmıştı ama arkadaşın telefonunda aksi tesir yapmış , bence telefonunu iclouda yedekle ve apple servise başvur böyle şey olmaz.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

7. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Resetledim bakalım sabah yine sarj bitecekmi samsung tel vardı onun sorunlarından bıkıp bunu aldım sıfır telefon bu alemde canım sıkıldı valla inş düzelmiştir nettede baktım bi çok kişide varmış bu sıkıntı azda değil yaklaşık 3 binlira verdık

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. elsidi

elsidi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Yaşar Soy
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Gün gelecek İos ta android ler gibi performanstan illa ki patlak verecek, hiçbir şekilde root ta olmuyor o makinalar ama kısa sürer en geç 4-5 ay a kalmaz güncellerler neyse, İos u bilmem ama android dersek bende nexus 7 birinci dandik nesil olandan tablet var androidin lolipop sürümünün en boşu en sadesi yüklü olup google ekstralarının hepsiyle birlikte fabrika çıkışı halde orjinal romlu bir cihazdır kendisi ama uçak modu açık halde, enerji tasarrufuda açık halde gece yatmadan yüzde 100 şarjlı bırakıyorum sabah açtığımda yani 6 saat sonra yüzde 70 lere inmiş olarak açılıyor, arka planda bomboş iken sırf kernel uygulamaları bir başına bunları nasıl başarıyor bilmiyorum. Resmen kanser gibi, ama çaresi varmış o da uğraştırıcı birşey çünki root layıp custom rom kurulması ve enerji çeken herşeyin durdurulması gerekiyormuş bu da cihazın stabilliğini bozuyor. Hard reset attım kesinlikle düzelmedi. Bir de Tab 3 var samsung un çöp gibi bir aletidir, standby da wifi kapalı güç tasarrufu açık halde 10 gün bekliyor öylece duruyor ne yapıyor diye bir bakayım diyorum bir açıyorum ekranı pili yüzde 90 larda:) 4.4.4 kitkat yüklü:)

standby durumunda fazla pil harcayan telefon, tablet veya pda nız varsa pil tüketimini düzeltmek artık çok kolay:D cihazı 5-6 saat kullanmayacaksanız komple kapatacaksınız sonra lazım olunca açarsınız o zaman pili yemiyor ben bunu keşfettim:) ben denedim işe yarıyor:) yani şunu yazınca ne hallere gelmişim diyorum kendime, daha dün akşam 4 saat xda forumunda uğraşmışlığım var.

İşyerindekilere söyleyeyim iphone 6 larını 9 sürümüne güncellemesinler, biraz beklesinler o zaman, bizim bölümdeki bayan müdürümüz yeni almıştı, birde şeflerimizden birinde vardı.

10. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Böle şarj muhabbetini bende okumuştum 9.2.1 e gecerken acaba yüklesem mi araştırırken. şarja takınca tam dolmadan %100 gösteriyormuş bazılarında fişten hemen çekmeyin yazıyordu. Birde tarih ve saat otomatik olarak ayarlanmalı yazıyordu.

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

11. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    kardeş cihazın normal değil öyle bişey yok piyasada şarjını bitereceksin telefon kapanacak ve şarja takacaksın hiç çıkartmadan %100 olsada yinede çıkartmayacaksın bi 1 saatte öyle kalacak sonrasında deneyeceksin düzelmez ise servise göndermen gerekli değişim olur genelde.

12. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Genel anlamda kronik bir sorunu yok. Telefonu yetkili servise goturun. Yenisini verirler zaten

13. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Size apple yetkili servisine telefonunu götürmüş biri olarak yazayım: elimdeki 5c sapıttı garanti bitimine 5 ay kala , neyse gittim Mersin merkeze iki adet yetkili apple servis var birine girdim bana servisin söylediği : hemen evine dön masa üstü pc ne telefonu yedekle içindeki her şeyi sil ve sim kartını çıkartıp bize getir burada servisimizde bir hafta gözetimde kalır sonra İstanbula göndeririz orası bu arızanın sizden kaynaklandığını tesbit ederse sizi ararız eğer tamir masrafını kabul ederseniz yaparız parasını ödersiniz yok kabul etmezseniz servise ilk verdiğiniz andan istanbul aşamasına ve geri dönüşe kadar olan tüm aşamaların masrafını öder telefonunu arızalı ve içi boş olarak alırsın , eğer arıza kaynağı appledan ise size iki yol öneririz bir muadil veya üst modelle değişim ve fark ödemeniz eğer yurt içinde yoksa yurt dışından gelmesini beklersiniz , tamir ediniz derseniz bu da çok uzun soluklu bir iştir beklersiniz.
    Görevli bayana en iyimser ne kadar beklerim dedim , 3 ayı bulabilir deyince telefonu geri ver dedim , Mersin Forum yannda bir kaç özel servis var girdim birine adam baktı " abi telefonun bataryası şişmiş ve kapağı zorluyor bunu değiştirdik mi sorun tamam , garantinin kalanı yanar dedi , yansın değiştir dedim 10 dak içinde pil değişti 100 tl verdim ve evime döndüm , şunu belirtmek istiyorum , öyle apple servis her gelene hay hay demiyor ve vatandaşı bezdirip dışarıdaki servise zorluyor ki garanti yansın, benim fikrim bu.

14. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    @Asel & Kaan Efe Ahmet Abi,Yanlış anlamayacağınızı düşünerek sizi yanlış bilgilendirmişler diye düşünüyorum.Bundan 1.5 yıl önce 4 S telefonumda hiç bir şey yoktu.Kastamonu da benzinlikte telefonumu yere düşürdüm hatta ayağımla tutayım derken bir tekme de ben attım.Bulunduğum şehirdeki telefoncuya kenarları ezildi bunu düzeltebilirmiyiz diye sordum.Abi gönderelim yenisini versinler dedi.Bir hafta sonra sıfır İphone 4 S geldi.Kulaklık ve şarj aleti olmayan bir kutuda.Kesinlikle sizi yanlış bilgilendirme hatta başlarından salma yapmışlar.Birde İphone 5 C ler genel anlamda sıkıntılı bir modeldir.

@azman Ersin bey,Telefonunuza yeniden başlat yaparsanız sorununuz düzelecektir.İCloud dan wi fi üzerinden yedekleme yapın.Fotoğraf ve müziklerinizi de bence çok daha kolay olduğundan İTools veya İTools 3 ( İTools 3 ing. olmasından ve biraz daha karışık menü vardır ) programlarıyla resetleme sonrası tekrar yükleme yaparsınız.

Birde İphone ları ayda bir yeniden başlat yapmakta fayda vardır.Home tuşu + Güç tuşuna aynı anda basıtılı tutun kapanıp yeniden açılıp elma logosu gelinceye kadar basılı tutun.Telefonunuzun biraz daha hızlandığını fark edeceksinizdir.

15. sabany

sabany Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    88
    Ad Soyad:
    Sinan Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    bence apple storea gösterin, kardeşim bu şekilde cihaz değiştirdi. Ben 100% şarjla yatıyorum 99la uyanıyorum

16. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    akşam reset atım sarjinı doldurup uyudum sabah sadece yüzde 4 lük bir kayıp vardı oda wifi den falan dır herhalde açıktı...

şuan denemelerim devam ediyor tuş kilidinde 2.3 saat bırakıp kontrol ediyorum şimdilik sıkıntı yok gibi olursada servis yolu

17. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Home + güç tuşuna başarsanız ram belleğini temizlemiş olursunuz

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

18. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Uğur K kardeşim , ben yaşadıklarımı yazdım ve şu sıra bir arkadaşımız aynı dertten muzdarip Mersine ikidir gidip geliyor , bir batarya değişimini bile hftaya diyorlarmış , biz expres servis değiliz , expres servis Ankara, İstanbul , Adana vs. de var bekle bir hafta gelsin taktıralım diyorlarmış , caba apple bu işlerde yokuşa sürmekten ne kazanıyor , diğer konuya gelince , iPhone 5C de bu bataryayı çabuk bitirme dışında bir sorun görmedim , gayet güzel ve hızlı , ama bazılrında bir kaç sorun çıkmış olabilir , tıpkı arkadaşın ios 9.2.1 i güncellemesi sonucu bataryasının bittiği gibi.

19. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    iphone 5 cihazımı bir telefoncu gördü, bunun ekranı hafif sararmış dedi, ben de baktım ama bana sarı gibi gelmedi.

Eskişehir'deki pupa'ya gittim. apple yetkili bayisi, telefona 5 saniye baktı, faturayı da getirmeniz gerekiyor dedi, neden dedim, telefonu değiştirmek için dedi,

toplam 8 gün içinde yeni telefonum geldi, sıfır olarak değiştirdiler, üstelik garantinin bitmesine 40 gün kala oldu bunlar.

sizinle ilgilenen kişinin yalan söylediğini "eğer yurt içinde yoksa yurt dışından gelmesini beklersiniz" demesinden anlıyorum, çünkü türkiyedeki apple servisi nerdeyse hiç tamirat yapmıyor, varsa arıza değiştiriyor, ki ellerinde zaten stok mevcut. yurtdışından beklemek tamamen asılsız yani.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Mersin apple servis 1. Gürgençler (okan merzeci bulvarı)
    2. Pupa Mersin Forum içi.
    İkisi de birbirinden vahim derecede müşteriye karşı alakasız.

Bu Sayfayı Paylaş