Elektrikli araçların ve şarj istasyonlarının hızla yaygınlaştığı günümüzde görünüş olarak şık, sıfır ve ikinci elde fiyat olarak ulaşılabilir İoniq 6'lar gittikçe dikkatimi çekmeye başladı. Ciddi şekilde benzin veya dizel araç kullanmayı tercih ederim diyen biri olarak yıllar önce de merakla araştırdığım elektrikli araçlara daha sıcak bakmaya başladım. Bunda en etkili olan şey de araç kullanım şeklim. Yılda yaklaşık 10-12 bin kilometre yapıyorum ve bunun %80'i şehir içi kullanımından oluşuyor. Dolayısıyla elektrikli ve hibrit araçlar da şehir içi araç kullananlar için oldukça cazip diyebilirim. Bu nedenle grupta İoniq 6 kullanan var mıdır varsa memnun mudur, genel olarak düşünceleri, izlenimleri nedir merak ediyorum. 308'i değiştireceğim zaman uzun bir aradan sonra tekrar Hyundai ailesine katılabilirim.
Suat hocam, bizim arabayı servise götürdüğüm zaman kullandım çok güzel bir araba...evden şarj edebilirseniz cok ekonomik olur
Evden şarj yapabilirim diye düşünüyorum. Eğer alırsam başlarda uzatma kablosu sonra da şarj için bir köşe yaptırabilirim. Bir diğer alternatif de hibrit araçlar ancak onlarda seçenek elektrikli kadar çok değil ve bazıları da vergi, motor gücü vb. gibi handikaplara sahipler.
Hayırlısı Suat hocam. Elektrikliyi tam bilmiyorum ama hibritler de mantıklı. Ancak Toyota corolla 1.8 motor koymuş hibrit araca , egzoz muayene yok ama vergisi yüksek. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@Semiha Yılmaz , aramıza hoş geldiniz , önce kendinizi / aracınızı tanıtırsanız iyi olur. İyi forumlar dilerim . Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Komşuma gecen hafta aldik c4x elektrikli, bizim sitede kabloya izin çıkmadı, 2 adet ücretli firma ünitesi var...tesadüf enerji bakanlığına geçti arkadaş, bahçede çok fazla ünite ve fiyat olarakta çalışanlara yüzde 50 indirimli olduğu için çok sevindi... Şöyle de bir olay var, eşimin işyerinden arkadaşı e 2008 almıştı sıfır olarak 2 aydır araç serviste...parça bekliyormuş
Corolla hibrit büyük motorun vergi dezavantajı, CVT şanzumanin keyifsiz ve ruhsuz sürüş izlenimi, motor hacmine göre güçsüz oluşu nedeniyle pek cazip gelmiyor. Cazip olan tek yani uzun yıllardır hibrit üretmeleri ve piyasada çok fazla bulunması. Peugeot elektrikli konusunda başarılı değil diye duyuyorum hep. Sorunlar, servisin yetersizliği gibi duyumlar alıyorum. Sitede kabloya izin çıkmadı derken tam anlamadım. Uzatma Kablo ile şarj etme falan durumu mu? SM-M336B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet tam da öyle, 2 adet şarj ünitesi var, bir kac komşu kapalı garaja kendi elektrik sayacindan kablo çekmek istedi ona izin vermediler
Her daire için ayrılmış park yeri varsa ve kendi sayacindan oraya hat çektirmek istiyorsa izin verilmesi daha mantıklı olurdu sanki. Hem bu durumda ortak üniteye daha az araç ihtiyaç duyardı. İleride elektrikli araç sayısı artarsa buna sıcak bakılacaktir diye düşünüyorum. SM-M336B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kapali otoparkimiz projede 86 daire, uygulamada 73 araç olduğu için her daire için maalesef yer yok, ucretli olan 2 ünite elekttik hattını arka bahçede ve tam yanimizdaki ana trafodan direkt olarak hat alıyor, maalesef ilk taşındığımız da yine binamız altında olan migros mağazası bina ana hattında sıkıntı olduğu için, yönetim biraz korkuyor...86 daire ve yaklaşık 120 araba var ve sadece 1 tane komşumuz gecen hafta togg vardi,devamlı araç değiştiriyor onda var elektrikli araçlar...