Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Intercooler Üfleme Sesi Yapar Mı?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda 34CEM34 tarafından 20 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar 2006 model dizel Getzimden son 1 aydır üfleme tarzı bir ses geldiğini daha önce konu açarak söylemiştim. Sitedeki arkadaşlar turbodan olabilir demişlerdi. Sesin artması üzerine bugün servise götürdüğümde 1500 devir gibi düşük bir devirde de ses geldiğini farkettik, yapılan kontrollerde gözle görülür birşey bulamadık ancak intercoolerın alt bağlantı noktasında yağlama olduğunu gördük. Sesin intercoolerden gelebileceğini basınç testine girmesi gerektiğini eğer kaçak varsa tamir edilebileceğini ya da yenisini almak gerektiğini söyledi. İlk etapta intercooleri kontrol ettikten sonra Turboya yönelmek gerektiğini 1 aylık süreç içerisinde sesin bu denli artmasının normal olmadığını turbodan kaynaklı olmayacağını düşündüğünü söyledi. İntercooler bu şekilde üfleme tarzı bir ses yapar mı? ses yapması herhangi bir arızaya sebep olur mu? Acil yardım lütfen...:(

2. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    coolerda kaçak varsa ses yapar.perf de düşer.

3. Knngks

Knngks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    607
    Ad Soyad:
    KENAN GÖKSU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Kardeşim benim de dediğin noktada buhar damlası gibi yağlanma vardı. Yetkili servis değişmesi lazım dedi. (Sadece kısacık boru işçilik hariç 500 küsürdü:))) Hanımın dayısı motor ustası ona baktırdım. Dizel araçlarda buhar şeklinde yağ oluşması normaldir dedi. Bende dokundurmadım. Şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım.

gEtz 1.5 vGt 4 hY kLm aBs sR
    Sent from my iPhone using Tapatalk

4. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    yag olayı normaldir.tabi aşırı olmadıgı sürece
    külbüratör kapagından yag buharı tekrar maf sonrasından turboya verilir.ordan coolera geçer buda zamanla turboda ve coolerda birikim yapar.ben senede 1 cooler ı temizletirim. :)

5. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bende intercooler'ı temizletmiştim, orda turbo alt hortumu diye geçen hortum var . bendede çatlakmış o L şeklinde 30 cm boyu var yada yok 550 tl küsürdü serviste , ustam geçici hortum yaptı 2000 km yol yaptım bir sorunum olmadı şuana kadar bakalım ama almak şart gibi performansda biraz düşüklük var sanki :)

6. Knngks

Knngks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    607
    Ad Soyad:
    KENAN GÖKSU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kardeşim benimki ile aynı boru :) boru gibi boru :))) o zaman yan sanayisini sormuştum 200 küsürdü. Ama benimkinde çatlak felan yoktu. Performans artı motora zararmış. Yetkili serviste baya korkutmuşlardı beni.

7. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aynen abi bu borularda hep problem var galiba fiyatıda çok uçuk , piyasada 230 lira civarı . Servis korkutuyor , ustam aşırı sıkıştırmazsan sıkıntı yaratmaz dedi şimdilik aciliyeti olmadığını belirtti bakalım bi patlak vermezsek iyi :)

Knngks bunu beğendi.
  8. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    teşekkürler arkadaşlar ancak anlamadığım bir nokta var turbonun veya intercoolerin ses yapması için devreye girmesi gerekir 1500 devirde turboda dolayısıyla intercoolerda devre dışı ayrıca bu parçalarda sıkıntı olsa araç durduğu yerde gaza basınca da ses gelmesi gerekir doğru mu? benim aracım park halindeyken 400o devire kadar gaza basıyorum ara gazlar veriyorum tık ses yok ancak araç yola çıktığında 1500 devirde bile ses geliyor pal arızası desem 2500 devirde turbo tam peak yaptığında kesmesi gerekirken ses gelmeye devam ediyor. Bir yerden hava kaçırıyor sanki ama düşük devirde aynı sesi nasıl veriyor turbo devre dışı iken veya yerinde o kadar zorlamama rağmen neden ses vermiyor anlayabilmiş değilim:( Ses bariz şekilde aracın sol tarafından geliyor. Acaba diyorum manifoltlarda veya turbo hortumlarında bir boşluk var da araç vitese geçip motoru gergiye aldığında boşluk açılarak ses yapıyor olabilir mi? Ayrıca ıslık sesi ilk gelmeye başladığında 1700 2500 arası ses yapıyordu 1 ay içerisinde ki aracı sadece haftasonu 1 gün kullanıyorum sesin bu denli hızlı artması hortumlardan kaynaklı olduğunu düşünmeme sebep oldu..Bariz bir performans kaybım yok gaza bastım mı deli gibi gidiyor ancak ortalama yakıt tüketimim 6.2 civarındayken 8.5 e çıktı gerçi akü kutup başları söküldü takıldı uzun yola çıkmadım yol bilgisayarı şehir içi düzgün hesap yapamıyor olabilir daha öncede 8.2 idi uzun yola çıkınca 6.2 ye düştü

Son düzenleme: 21 Şubat 2016
  9. 34CEM34

34CEM34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    zrc
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Radyatör borusu gibi boru var o mu?

10. Knngks

Knngks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    607
    Ad Soyad:
    KENAN GÖKSU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kısa kalın bir boru intercooler a bağlı.

11. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    turbo her zaman çalışır.yeterli basıncı üretmesi belli devir gerektirir.sonuçta turbo eksoz gazıyla tahrik alır.

elinizde basınç ölcer varsa kaçagın(elm327) olup olmadıgını rahat anlarsınız.kaçak varsa performans kaybı olur.

Bu Sayfayı Paylaş