Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

int. satış yapanların maliye peşinde!

'Sohbet-2' forumunda Tülin tarafından 9 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    <div align="center" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; ">Artık tüm internetten satış yapanlar maliye tarafından takipte.Ek gelir elde etmek adına gittigidiyor internet sitesinde ikinci el ürünler alıp satmaktaydım. Geçen hafta maliye denetim koordinasyon müdürlüğü tarafından görüşmeye çağrıldım. Görüşmeye gittiğimde bana sitedeki tüm satış dökümlerim, mesajlaşmalarım, yıllık kazancım<acronym title="vBulletin" style="border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 1px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-variant: normal; border-bottom-style: dotted; border-bottom-color: rgb(0, 0, 0); cursor: help; ">vb</acronym>. bilginin dökümü çıkarıldı. İkinci el alıp sattığım için bu ürünlerde fatura falan kesilmemişti. Zaten vergi mükellefide değilim. Bu nedenle sadece 2009 aralık ayı baz alınarak toplam 68 adet usulsüzlük cezası tutanağı imzalatıldı. Bunun anlamı bilmeyenler için söyleyim 1 adet usulsüzlük cezası 169 kusür tl (bende bilmiyordum). Ayrıca aralık 2009 başından mükelleflik açılacağı ve tüm 2009 satışlarımın %18 KDV sini vereceğimi , 2009 daki tüm satışlarım üzerinden %20 gelir vergisi ödeyeceğimi, bugüne kadar ki verilmesi gereken gelir beyannamelerini cezalı olarak ödeyeceğimi vs söylediler. YIKILDIM ARKADAŞLAR! Toplamda 35,358TL ceza ödeyeceğim.Ayrıca Mükelleflik açacağım, fatura<acronym title="Kadın Örgü" style="border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 1px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-variant: normal; border-bottom-style: dotted; border-bottom-color: rgb(0, 0, 0); cursor: help; ">ko</acronym>çanı bastıracağım vs. Arabamı sattım kredi başvurusu yaptım. Ek gelir elde edelim derken düştüğüm durum bu. Aman arkadaşlar 3-5 lira kazanacağım derken başınızı belaya sokmayın.
    Bu uygulama şu sıralar başlamış ve 2009 yılı sorgulanmaktaymış. Üzerinde VEDOP SORGULAMA LİSTESİ denen bir dosyada tüm kullanıcı isimleri adresleri ve telefonları bulunmaktaydı. Benimle birlikte görüşmeye gelen birçok kullanıcı vardı. Hepsi yıkılmıştı. Ağlayanlar vs.
    Arkadaşlar zararın neresinden dönülse kardır. Bu yüzden eğer benzer durumdaysanız kendinizi kurtarın. Çünkü yaptığınız her satıştan sorgulanacaksınız. Şu anda 2009 sorgulanıyormuş. 2011 de 2010 sorgulanacakmış. Sadece bulunduğum şehirden sorgulanacak kişi sayısı 4300 müş. 4300 tane hayat mahvolacak. BEN YANDIM SİZ YANMAYIN.
    NOT: Yazı tarihi 28 Aralık 2010

böyle bir yazıya denk geldim ama dogruluk payı nedir tam olarak bilmiyorum. gerçi ne yalan söyliyim mantıklı geldi bana. yani yaparlar, beklerim!

2. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    bu da gittigidiyor destek hattinin vergi odemek konusundaki yaniti:
    Ürün satmam halinde vergi ödeyecek miyim?Türkiye Cumhuriyeti vergi sistemi ve uygulamaları oldukça teknik ve uzmanlık gerektiren bir konudur. Ayrıca, kullanıcıların GittiGidiyor'da gerçekleştirdikleri işlemler ve hukuki durumları (şirketler, vakıflar, şahıslar, dernekler vs.) çeşitlilik göstermektedir. GittiGidiyor'un vergi konusunda yorum yapması, bu değişkenlikler göze alındığında son derece zordur. Her kullanıcının vergi durumunun farklı olmasından dolayı, kullanıcılarımızın mali müşavirlerden görüş alarak kendi konumlarını değerlendirmeleri gerekmektedir.

Eğer satışlarınızda belirli bir devamlılık (her ay belli bir tutarda veya sayıda satışınız)yoksa; belli aralıklarla, kendinize veya bir yakınınıza ait eşyaları satıyorsanız ve sattığınız ürünler ticari bir müessesenin (şirketin) envanteri içinde değilse, işlemleriniz zati eşya satışı sınıfında yer alacaktır. Bu tanıma uygun zati eşya satışları, mevcut vergi uygulamalarına göre vergiye tabi değildir ve sitede gerçekleşen satışların önemli bir çoğunluğu bu tanıma girmektedir.

Genel kural olarak, ticari amaç taşıyan bütün satıcılarımız (hem vergi mükellefi olan şirketler hem de vergi mükellefi olmayan şahıslar) GittiGidiyor'da yaptıkları satışların her türlü vergisini (KDV, gelir vergisi vs.) ödemekle mükelleftir.

şimdi buldum bu yazıyıda, yani benim anladıgım 2. el ürünlerde ödenmezken, bunu tic. halinde ve sürekli satış yapan, sanal dükkan haline getiren vs. kişiler vergi ödemekle mükellef tutulabilecek. yani yazı o zaman dogru? buda linki;
    http://www.gittigidiyor.com/main/yardim/yardim_destek.php?help_steps3=kda

Düzenleyen : Tülin

3. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Eğer doğruysa bu tür sitelerdeki satışlar azalır veya zamlanır.

4. İbrahimTR

İbrahimTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yazık olmuş kişiye

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    2.El Üründe Vergimi Olurmuş...Zaten Bunun Vergisi Ödenmiş Son Kullanıcıya Ulaşılmış..Son Kullanıcıdan Bir Dahamı Fatura Kesiliyor... ADI ÜSTÜNDE SON KULLANICI... Bana Göre Hikayeden Sallıyor..Kesin Kendisinin İlan Sitesi Var Tutulmuş Olan İlan Sitelerini Kötülüyor..

6. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    ersin gitti gidiyorda sorulmuş bu yazı cevabıda yukarda alıntı yaptım. 2 eller değilde,
    Genel kural olarak, ticari amaç taşıyan bütün satıcılarımız (hem vergi mükellefi olan şirketler hem de vergi mükellefi olmayan şahıslar) GittiGidiyor'da yaptıkları satışların her türlü vergisini (KDV, gelir vergisi vs.)ödemekle mükelleftir. yazıyordu!

7. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Bu devlet yoldan çıkmış para alacağı yerleri şaşırmış

bir mala 30 kere vergi ödenir mi hangi devlet hangi millet bu arkadas

8. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
  9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende Gittigidiyor Olsun Sahibinden Olsun Bir Çok Alışveriş Yaptım,Satış
    Yaptım..Sıfır Olarak Sattıklarıma Fatura Kestik Gönderdik Ama 2.Eller
    Zaten Son Kullanıcı Oldugu İçin 2.El Bir Ürüne Fatura
    Kesemessiniz..Bunun Girişi Olacakki Çıkışı Olacak.. Çok Saçma... O Zaman
    Donanım Haberin 2.El Piyasasında El Atsınlar Müthiş Ticaretler Dönüyor
    Oradahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Bir Sürü PC Parçası Ticaretcisi Var Çoguda Faturasız Olarak Dönüyor

10. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    takip edip usulsüz bulduklarının dökümünü cıkarıyorlarmış zaten. 2. el değilde, sanırım hem kişinin yaptıgı açıklama, hemde gitti gidiyor'un acıklamasına göre ödenmesi zorunlu durumlar varmış demek.

yani senin suan satışa cıkardıgın parçalar için mükellef değilsinhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

11. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    gitti gidiyorda satılan alınan ürün kayıtlara alınıyor. mesela cep tel aldınız aldıklarım sekmesinde kayıtlı kalıyor ama fatura felan filan yok ortada. sıfır ürün yok ortada maliye sadece dısardan ülkeye girmiş int ortamında satılan sıfır ürünlerin peşine düşebilir. şimdi adam yaptıgım alısverislerin kaydını cıkardılar imzalattılar diyor ne alaka kabul etmiyorum imzalamıyorum niye dememiş cocugunu öldürecez mi demiş maliye anlamadım acıklama detay yok

sahibinden.com da arabamızı satıyoruz saten alım satım vergisi sıfırken ödenmiş ikinci el aracımı belki sürekli arayanlarla ugrasmaktan yoruldum kimse aramasın diye satıldı sekmesini işaretledim ne yani satmadığım arabaya benden ne vergisini nasıl alabilirler. plakayı sakladık nerden bilecekler. veya benim arabamın aynından diye biri resmini cekmiş ilan vermiş ne yani resimdeki araba benim diye ben vergim i verecegim yok böyle bir devlet

simdi yazdıklarıma nazaran yorumunuzu alabilir miyim

12. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    bu şöyle birşey sanırım, bayan olarak aklıma gelen örnegi veriyorum. el işi yatak örtüsü yapıp satıyorlar. el işçiliği çok oldugu için en az 400,00tl ye satıyorlar. faturamı kesiliyor, hayır! bu ve bunun gibi yapılan satışlar için geçerli olabilir. tabi bunların hepsi varsayım ama bu şekilde yapılan satışlar için isteyebilirler. dedim ya gitti gidiyor'da bazı durumlarda ödemekle mükelleftirler diyor

13. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    bu devlete ben bi kere vergi konusunda gıcık oldum yavergi almasada benim oyumu alır https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : SoysaL06

14. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    bir örnek daha sabah araba pazarındaydım o kadar alım satım varki madem öyle maliye zabıta nerde bu devlet

tülin hanımın dediği gibi gitti gidiyorda bir püf noktası vardır tabiki de devlet tetikte maliye her zaman tetikte zaten de hemen üflemişlerdir abimizi ne deyim

16. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    araba satımlarında zaten kollarını kıpırdatmadan, zabıtalarını, mali müşavirlerini yormadan iyi para kazandıkları için o konuya yönelmemişlerdirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

işin şakası tabi, hem satış yapılırkende para alınıyor hemde her yıl vergisi ödeniyor zaten.

Bu Sayfayı Paylaş